Roladki są ekspresowe do zrobienia, nawet jak goście już w progu. Ładnie wyglądają i szybko znikają z talerza. Goście z pewnością będą zadowoleni a domownicy również
Ala piecze i gotujeMiałam krótką przerwę ale dzisiaj dołączyłam do kolejnego "Wypiekania na śniadanie" . W ten weekend tematem jest pyszne śniadanie. Ja zrobiłam bardzo proste ale jak dla mnie
Ala piecze i gotujePost Marchewka ‚ na krótko ‚ z groszkiem (marchewka na słodko) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Brokuły z sezamem w sosie miodowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeBuraki zawsze obieram w lateksowych rękawiczkach, a ścieram je w malakserze na tarce i nie martwię się nigdy czerwonymi dłoniami i paznokciami, które po burakach tak
Blondynka GotujeCała zielona. Taka zwykła zielona, a jaka pyszna. Składniki: 2 garście roszponki 1 ogórek 1 pęczek szczypiorku 2-3 łyżki śmietany sól pieprz Wykonanie: Cóż, banalne
Blondynka GotujeZaczęło się od rozmowy z synem na temat nowo otwartego punktu z kebabem, a skończyło na pysznej tortilli w domu. W pierwszej wersji placki torilli miałam
Blondynka GotujeLubicie? Chyba nie ma osoby, która nie byłaby jej fanką. Może stanowić świetny dodatek do obiadu, grilla czy być oddzielnym posiłkiem np. na kolację. Nie napracujemy
Fabryka pomysłówKażdy ją zna i każdy przyrządza trochę inaczej z tego względu, że jedne składniki preferujemy bardziej, a inne mniej. Mimo tego i tak zawsze smakuje wybornie
Fabryka pomysłówPost Sałata z rzodkiewką i śmietaną (lub jogurtem naturalnym) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Szaszłyki z łososiem i ananasem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeJuż niejednokrotnie mieliśmy sytuację, że kupiliśmy świeżą, chrupiącą sałatę i wykorzystaliśmy tylko kilkanaście liści, a reszta po kilku dniach dosłownie zwiędła i zgniła. Wszystko to przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!powstała ta sałatka z kalafiora, czyli udawane tabbouleh. Do jej przygotowania użyłam surowego kalafiora, który jest chrupiący i bardzo smaczny, natomiast jeśli nie lubicie go w takiej postaci, możecie go ugotować na parze al dente. Zapraszam po przepis, a tutaj znajdziecie podstawowe zasady diety warzywno-owocowej . Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: surówka z młodej(...)kapusty z koperkiem młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki
Kulinarne przygody GatityJarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!moim warzywniaku wysyp rzodkiewek więc trzeba je spożytkować. Królują kanapki i sałatki z rzodkiewką więc i surówkę zrobiłam z rzodkiewką. Połączyłam ją z porem. Dwa warzywa o intensywnym smaku bardzo dobrze razem smakują. Surówka idealna do obiadu ale sprawdzi się również jako dodatek do grillowanej karkówki czy kiełbaski. składniki: 400 g pora ( biała i jasnozielona część ) 400 g rzodkiewek
Monia miesza i gotuje