Proste połączenie smaków sprawdza się najlepiej, a już na pewno w tej surówce. Pomidor, papryka, cebulka i do tego świeża bazylia, świetnie smakują, wyglądają i dostępne
Kuchcik gotujePomidory z majonezem i serem robię bardzo często. Są one przede wszystkim niezawodne do mięs z grilla! Sprawdzą się także na każdej imprezie, jako przystawka. Przygotowuje
Kuchnia BazyliiSURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY ma wiele odsłon. Tym razem z dressingiem limonkowo - miętowym, z dodatkiem piersi z kurczaka zaskoczy świeżością i lekkim smakiem. Doskonała na upalne
COOKMAGAZINEMłoda kapusta, zdrowa, pyszna i smakowita, warto ją jeść na surowo czy kiszoną a takę w zupach, pomaga w trawieniu i ma mnóstwo witamin. Tym razem
Moje Małe CzarowanieNajprostsza jaką znam. Przepis wyniesiony jeszcze z domu rodzinnego. Jako, że moi synowie bardzo ja lubią, często pojawią się jako dodatek do obiadu Składniki: 1
Z Majeczką w kuchniNie wyobrażam sobie drugiego dania bez surówki. Dziś jeden z najłatwiejszych przepisów jakie znam. Polecam Wam surówkę obiadową z kwaszonych ogórków. Przygotowanie takiej zielonej miseczki nie
Słodkie okruszkiZapewne każdy z Was kiedyś wciągnął na mieście hot-doga, takiego z napompowanej bułki, z parówką o niewiadomym składzie i strach się bać z czym jeszcze
Kraina Miodem PłynącaUwielbiam ostry smak rukoli, buraczek to moje ulubione warzywo a mozarellę pod różnymi postaciami jem trzy razy w tygodniu dlatego połączenie tych składników to dla mnie
WYSPA SZCZĘSLIWAPyszna surówka z porem i jabłkiem – idealna do obiadu albo na grilla. Składniki: por spore jabłko 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki soku z cytryny sól Przygotowanie
e-PrzepisyKulinarneDziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na szybką i smaczną surówkę marchewkową z chrzanową nutą. Marchewkowe surówki bardzo często goszczą na moim stole, dlatego
Słodkie okruszkiRicotta- puszysty, lekki, delikatny włoski serek, jest jednym z głównych składników prostego, szybkiego i aromatycznego dania, które pragnę Wam zaproponować w ramach akcji Viva Ricotta ogłoszonej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaWiosenne młode warzywa w połączeniu z wędzoną rybą to smaczna i zdrowa propozycja na lekki obiad czy kolację. Składniki: (na 2 porcje) 6-8 małych młodych
Pyry na GazSałatka warstwowa z brokułem i tuńczykiem to kolejna propozycja warstwowej sałatki na blogu. Tak samo, jak przy poprzedniej sałatce (zobacz: Sałatka warstwowa z brokułem i jajkiem
Kulinarne PrzebojeSurówki pasują do wszystkiego, najbardziej lubiane przez wszystkich oczywiście do obiadu. Ja natomiast lubię jako dodatek do kanapek czy nawet same na śniadanie byleby smakowały. Ta
Moje Małe Czarowanie