ALZACKA TARTA Z DYNIĄ I FETĄ
ALZACKA TARTA Z DYNIĄ I FETĄ
 Uwielbiam wszelkie dania i desery z dynią, jest to jedno z moich ulubionych jesienno-zimowych warzyw. Niedawno, zwiedzając przeurocze miasteczko Alzacji- Kayserberg, miałam tam okazję spróbować pysznej tarty z dynią, spróbowałam więc odtworzyć przepis na nią, i myślę, że w miarę mi się to udało. Dzielę się nim zatem z Wami. Przygotowanie  : 15 min. Pieczenie : ok. 40 min. Chłodzenie : 1 godz. Składniki na tartę o średnicy 28 cm. Składniki na kruchy spód : ● 250 g mąki typ 550 +10 g ● 125 g miękkiego masł... czytaj dalej...
            
     
        
 
                       Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
        
                       Autor
 Angie
Angie
        
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, ciasto, dynia, feta, fasola, fasolka, ciastka kremówki, deser, desery, sałata, ser feta, szybkie ciasto, przystawki, sałatka, sałatki, jajka z farszem, pyszna sałatka, ciasta z masa, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, salatka z jajkiem, sałatka z serem żółtym , sałatka z fetą, warzywa na patelnie, szybkie sałatki, szybka sałatka
Inne przepisy z Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dodaj komentarz