Kapusta czerwona duszona w winie 125Kapusta warta grzechu 😊 Pyszna, aromatyczna, stanowi idealny ciepły dodatek do obiadu. Cudownie pachnie wytrawnym winem, korzenną nutą, za sprawą goździka, a pazura dodaje jej wysmażony na
Kulinarne przemyslenia
Coleslaw z białą rzepą 135Coleslaw to zapewne dobrze znana większości z nas surówka z kapusty . Przygotować można ją tylko i wyłącznie z białej kapusty lub połączyć kapustę białą z kapustą
MeCooks
Buraczki zasmażane + film 82Witajcie, miłośnicy kulinarnych przygód! Dziś na moim kanale przygotowujemy prawdziwą klasykę polskiej kuchni – buraczki zasmażane! To danie, które nie tylko kipi tradycją, ale również rozpływa się
Smakowite Dania
PASTA Z BURACZKÓW I RICOTTY 103Wegetariańska pasta z buraczków i ricotty podana z chlebem, tostami lub z włoskimi paluszkami chlebowymi gressini, to idealna przekąska do aperitifu, na śniadanie lub na
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ZIELONA SURÓWKA OBIADOWA 87Ta surówka zawiera wszystko co lubię 😎 A mianowicie: Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 3 łodygi selera naciowego mała puszka groszku konserwowego (200 g) biała część pora (1
Walijskie Pichcenie
Labneh z pieczonymi marchewkami w miodzie 110Znacie labneh? To niesamowicie kremowy serek, który przygotujecie z łatwością w domu – wystarczy jogurt grecki, gaza i chwila cierpliwości. Stanowi świetną bazę do różnych warzyw
Flymetothespoon
Marchewka gotowana 156Marchewka gotowana. Marchewka duszona do obiadu. – Czy jest ktoś kto nie lubi marchewki na ciepło? U nas w rodzinie wręcz ją uwielbiamy :) Polecam również przepis
Kulinarne Przeboje
Surówka z czerwonej kapusty, fig i granatu 117Surówka z czerwonej kapusty z suszonymi figami i granatem to propozycja na bezmięsny dodatek do mięs . Dzięki wykorzystaniu słodkich fig ta wegańska surówka nabiera lekko-słodkiego
MeCooks
Gözleme z jarmużem i halloumi – podpłomyki 115Gözleme jest tradycyjnym daniem tureckim, nieco przypomina nasze naleśniki albo podpłomyki. Oryginalnie te placki powstają z ciasta yufka wypełnionego farszem. Ja przerobiłam je na prostszą do
Flymetothespoon
PRZEKĄSKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KONFITOWANĄ CZERWONĄ CEBULĄ, SERKIEM KOZIM I TYMIANKIEM 125Co powiecie na przekąski z ciasta francuskiego z konfitowaną czerwoną cebulą, kozią roladką pleśniową, miodem, kuminem i tymiankiem? Ta słodko-słona przepyszna przekąska jest idealna na
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Śledzie pocztowe. Pyszne śledzie z ziemniakami, cebulką i korniszonami. 103Nazwa ,,śledzie pocztowe" pochodzi od śledzi rozwożonych w beczkach po całej Europie. Poławiano je wiosną, patroszono i konserwowano w solance. Następnie pakowano do beczek i były
Codziennik Kuchenny
Kapusta z grochem 125Kapusta z grochem to danie, którego zapewne u wielu z nas nie zabraknie na wigilijnym stole. Danie to cechuje się niezwykłą prostotą, jest mało skomplikowane i
MeCooks
Sałatka prosta 105Dlaczego prosta, bo nie ma dużo składników do krojenia 😊 W smaku jest łagodna, lekko kwaskowa za sprawą selera, który przełamuje słodkość pozostałych składników. Polecam 😊
Kulinarne przemyslenia
Sezonowa surówka odpornościowa 161Sezonowa surówka odpornościowa Jesień i zima to czas wirusów i spadku odporności, dlatego tak ważna jest w tym okresie dieta bogata w witaminy i przeciwutleniacze. Prostym
Blog z Apetytem