sałatka - 52378 przepisów (strona:2711/3492)

Kapusta czerwona duszona w winie 125

Kapusta warta grzechu 😊 Pyszna, aromatyczna, stanowi idealny ciepły dodatek do obiadu. Cudownie pachnie wytrawnym winem, korzenną nutą, za sprawą goździka, a pazura dodaje jej wysmażony na

Kulinarne przemyslenia
Coleslaw z białą rzepą 135

Coleslaw to zapewne dobrze znana większości z nas surówka z kapusty . Przygotować można ją tylko i wyłącznie z białej kapusty lub połączyć kapustę białą z kapustą

MeCooks
Buraczki zasmażane + film 82

Witajcie, miłośnicy kulinarnych przygód! Dziś na moim kanale przygotowujemy prawdziwą klasykę polskiej kuchni – buraczki zasmażane! To danie, które nie tylko kipi tradycją, ale również rozpływa się

Smakowite Dania
PASTA Z BURACZKÓW I RICOTTY 103

  Wegetariańska pasta z buraczków i ricotty podana z chlebem, tostami lub z włoskimi paluszkami chlebowymi gressini, to idealna przekąska do aperitifu, na śniadanie lub na

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ZIELONA SURÓWKA OBIADOWA 87

Ta surówka zawiera wszystko co lubię 😎 A mianowicie: Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 3 łodygi selera naciowego mała puszka groszku konserwowego (200 g) biała część pora (1

Walijskie Pichcenie
Labneh z pieczonymi marchewkami w miodzie 110

Znacie labneh? To niesamowicie kremowy serek, który przygotujecie z łatwością w domu – wystarczy jogurt grecki, gaza i chwila cierpliwości. Stanowi świetną bazę do różnych warzyw

Flymetothespoon
Marchewka gotowana 156

Marchewka gotowana. Marchewka duszona do obiadu. – Czy jest ktoś kto nie lubi marchewki na ciepło? U nas w rodzinie wręcz ją uwielbiamy :) Polecam również przepis

Kulinarne Przeboje
Surówka z czerwonej kapusty, fig i granatu 117

Surówka z czerwonej kapusty z suszonymi figami i granatem to propozycja na bezmięsny dodatek do mięs . Dzięki wykorzystaniu słodkich fig ta wegańska surówka nabiera lekko-słodkiego

MeCooks
Gözleme z jarmużem i halloumi – podpłomyki 115

Gözleme jest tradycyjnym daniem tureckim, nieco przypomina nasze naleśniki albo podpłomyki. Oryginalnie te placki powstają z ciasta yufka wypełnionego farszem. Ja przerobiłam je na prostszą do

Flymetothespoon
PRZEKĄSKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KONFITOWANĄ CZERWONĄ CEBULĄ, SERKIEM KOZIM I TYMIANKIEM 125

Co powiecie na przekąski z ciasta francuskiego z konfitowaną czerwoną cebulą, kozią roladką pleśniową, miodem, kuminem i tymiankiem? Ta słodko-słona przepyszna przekąska jest idealna na

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Śledzie pocztowe. Pyszne śledzie z ziemniakami, cebulką i korniszonami. 103

Nazwa ,,śledzie pocztowe" pochodzi od śledzi rozwożonych w beczkach po całej Europie. Poławiano je wiosną, patroszono i konserwowano w solance. Następnie pakowano do beczek i były

Codziennik Kuchenny
Kapusta z grochem 125

Kapusta z grochem to danie, którego zapewne u wielu z nas nie zabraknie na wigilijnym stole. Danie to cechuje się niezwykłą prostotą, jest mało skomplikowane i

MeCooks
Sałatka prosta 105

Dlaczego prosta, bo nie ma dużo składników do krojenia 😊 W smaku jest łagodna, lekko kwaskowa za sprawą selera,  który przełamuje słodkość pozostałych składników. Polecam 😊  

Kulinarne przemyslenia
Sezonowa surówka odpornościowa 161

Sezonowa surówka odpornościowa Jesień i zima to czas wirusów i spadku odporności, dlatego tak ważna jest w tym okresie dieta bogata w witaminy i przeciwutleniacze. Prostym

Blog z Apetytem