Moja wątróbka moczona jest w sosie keczupowo- musztardowym. Palce lizać. @ Ivi Składniki; 5 wątróbek, 1 cebulka, mleko, Sos; 3 łyżki keczupu, 2 łyżki musztardy, Sałatka; 1 główka mini sałaty lodowej, 3 mini papryczki, ogórek, dresing Wykonanie; Wątróbkę moczymy 10 minut w mleku. Siekamy cebulę. Podsmażamy. Mieszamy keczup z musztardą i łączymy z wątróbką. Wrzucamy na patelnię. Smażymy. Przyprawiamy
LEjDISBardzo szybka sałatka Składniki: 2 kubki ugotowanej kaszy jaglanej, 5 lasek kabanosa, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 3 małe kiszone ogórki, 1 papryka żółta, 1 puszka czerwonej fasoli, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, papryka do smaku Przygotowanie: kabanosa, paprykę, cebulę drobno kroimy, a potem wszystko mieszamy razem :) Poniżej robocze zdjęcie... Smacznego
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisyczosnkowy, podstawa do wielu dodatków, sałatek, do mięs, albo jako dip. Czytaj więcej
Pasja tworzeniaZajrzałam wczoraj do lodówki, by przekąsić coś po pracy :) kawałek sera, hmm..? może szybka sałatka? ooo.. tak :) I nieskromnie mówiąc: Najlepsza jaką jadłam w życiu :) Pomimo, że ma zaledwie parę składników :) Czytaj więcej
Pasja tworzeniakanapkę. Na ser w jednej z połówek dajemy łyżkę sosu, i układamy na tym rukolę i pomidorki koktajlowe, podlewamy sosem i zamykamy kanapkę drugą połówką pieczywa. Na górę wykładamy sałatkę z ogórka i melona. Smacznego
BaRepasinstrukcją na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Udka i ogórki pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę,zioła dalmatyńskie, sól, pieprz i majonez. Wszystko wymieszać. Jeśli sałatka jest zbyt sucha można dodać łyżkę majonezu. Smacznego
O kuchni z uczuciemOstatnio dostałam kartonik różnych puszek z warzywami gotowanymi na parze, nie chciałam robić kolejnej sałatki z kukurydzą , albo chilli corn carne , postanowiłam, że tym razem na tapetę wezmę soczewicę i zrobię z niej warzywne kotleciki. Bo kotleciki nie zawsze muszą być z mięsa! Przepis na te wegetariańskie kotleciki jest prosty jak drut, do tego nie tracimy czasu na gotowanie soczewicy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniężelaza, wapnia i tłuszczu = kwasów tłuszczowych. Najwięcej wszystkiego oczywiście znowu w kiełkach ale osobiście pokochałam słonecznik w postaci właśnie śmietan-dipów-sosów albo uprażonych nasion, którymi można posypać sałatki, makarony lub... jeść łyżeczką zamiast chipsów :) Ok, to tyle dziś. Wypróbujcie czosnkowy dip ze słonecznika a potem poczęstujcie nim swoich gości. Nikt, po prostu nikt nie zgaduje, z czego
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEsiemię lniane do posypywania pieczywa - kolorowy talerz, jak co dzień wiosną: papryki, pomidory, ogórki, rzodkiewki z liśćmi (tak, tak, to się je! : )), sałata - w ramach szaleństwa - wędlina sojowa wędzona - sałatka warzywna z majonezem na bazie słonecznika z z tego przepisu - buraczki pieczone w folii, utarte ze świeżym chrzanem - rzeżucha - oczywiście do jedzenia, nie tylko ozdabiania stołu ;) - ciasto francuskie
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEciężki, szkoła, dom, chłopak, nauka, siłownia, treningi. Co wieczór o 19 przygotowywałam posiłki na drugi dzień by zaoszczędzić czas i udało się. W szkole pojawiałam się z pojemiczkami zapełnionymi sałatką lub kurczakiem, ryżem i warzywami + do tego zielona herbatka lub kawka. Od razu przyjemniej siedziało mi się w szkole. Multum sprawdzianów, ale jestem z siebie dumna bo żadnego
Czarnawisienkajednak główna istota smaku, świeżości potrawy i swej struktury zawsze była zachowana, a co za tym idzie zadowalająca. Menu jest szerokie. Pizzeria Viva oferuje szeroki wybór pizz , włoskich dań , sałatek i własnych, ciekawie skomponowanych i przemyślanych propozycji . Jestem serowym ludkiem, a nader wszystko uwielbiam gorgonzole, dlatego mam dwa ulubione dania proponowane przez ten lokal. Są to Penne con Gorgonzola
BaRepastylko na wieczorne kolacje czy śniadania, śmiało możecie zapakować je do pudełka i zabrać do pracy czy na wycieczkę. Lubię czerwoną cebulę i często używam jej także do sałatek. Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Składniki: 1 ciabatta 1 garść świeżej rukoli 4 oliwki czarne, wydrylowane 2 łyżeczki kremowego serka koziego z dodatkiem czosnku kilka plastrów czerwonej cebuli
Moja smaczna kuchniaszerokości 1,5 cm . owijamy w koło parówki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni na złoty kolor. Podajemy z pieczywem , sałatką , dowolnym sosem lub ketchupem. Pyszne i proste
Sama słodycz i szczypta chilibiałko -żelazo -cynk -chrom Dużą zaletą siemienia jest jego neutralny smak, dzięki czemu może stać się dodatkiem właściwie każdego dania czy przekąski, np. kanapki, sałatki, jogurtu czy owsianki. Fajnym pomysłem jest też posypywanie nim domowego pieczywa
KasiekGotujeNigdy nie przepadałam za cebulą na kanapce czy w sałatce. Jednak w tym wydaniu cebula bardzo mi smakuje i nie odstrasza swoją ostrością i zapaszkiem :). Dodatek sera żółtego jeszcze bardziej ubogaca wspaniały smak. Świetna przekąska na ciepło i na zimno. Warto wypróbować ten przepis! Składniki na ciasto: -3 szklanki mąki pszennej -opak. drożdży instant (7g) -2 łyżki oleju lub oliwy
KasiekGotuje