Sałatka z ziemniakami, ziołami i musztardą francuską 155musztardę, dodajemy do tego pokrojone na pół ziemniaki, poszatkowane zioła, rozdrobniony czosnek i przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Jeżeli sosu wyszło za mało, można spokojnie do całości dolać jogurtu. Sałatkę wkładamy do lodówki, żeby się przegryzła
Kardamonovy
Botwinka – zupa z młodych buraków 151ziemniaków, ponieważ po przygotowaniu podaję ją z ubitymi ziemniaczkami. Jednak jeżeli chcielibyście dodać do zupy ziemniaki, zróbcie to w momencie dodawania warzyw. Zapraszam Was serdecznie na przepis! Zobacz też: Sałatka z buraków, rukoli, sera pleśniowego Zupa krem z buraków Przepis na zupę botwinkę Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 1 godzina Składniki porcja rosołowa 2 l wody 3 marchewki pietruszka
Kuchnia Bazylii
Olej, masło, oliwa, tłuszcz – co i na czym smażyć 213oleje tłoczone na zimno. Charakteryzują się one niskim punktem dymienia, zwykle niewiele ponad 100 stopni. Zawierają jednak sporo zdrowych kwasów tłuszczowych, dlatego warto konsumować je w formie dodatku do sałatek. Do smażenia nie jest polecany tłoczony na zimno olej kukurydziany, olej lniany i olej z pestek winogron. Podobnie wygląda to w przypadku tłuszczów zwierzęcych. Masło nieklarowane posiada nieduży punkt dymienia
Kulinarne Przeboje
Koreczki ogórkowe z kolendrą do słoików na zimę 351desce lub blacie kuchennym. Przykryć słoiczki ściereczką i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu – najlepiej w piwnicy. Polecam również poniższe przepisy z ogórkami na zimę: sałatka szwedzka z ogórków na zimę do słoików ogórki krokodylki na ostro z chilli ogórki w ketchupie do słoików na zimę (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Koreczki ogórkowe z kolendrą
Kulinarne Przeboje
Soczyste sznycle jogurtowe 172SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Soczyste sznycle jogurtowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem
Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką 77440min. (Piekarnik ustawiony na pieczenie góra-dół bez termo-obiegu). Smacznego Placek drożdżowy z jabłkami i kruszonką Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Drożdżowe jagodzianki z kruszonką Sałatka ziemniaczana z awokado i boczkiem Meksykańskie Chili con carne – przepis Artykuł Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smaku
Orientalny dip majonezowo-ketchupowy 136Szybki kilkuskładnikowy dip majonezowo-ketchupowy sprawdzi się do wszelakich białych mięs, sałatek, dań z grilla, na kanapki. Lubicie bardziej ostre dipy? – dodajcie więcej chili, ba! świeżo posiekanej papryczki z pestkami. Nie ma co, jest świetny w smaku, łatwy w przygotowaniu, nic dodać nic ująć, jest pyszny! Tańszy od gotowców, ze składników które zazwyczaj w domu są. Robicie tyle
Zasmakuj Kuchni
Pieczony kalafior 261zeszłym roku po raz pierwszy spróbowałam pieczonego kalafiora (przy okazji przygotowywania sałatki z pieczonego kalafiora ). Dobre to to było, więc postanowiłam przygotować go podobnie, tym razem w nieco bogatszej przyprawowo wersji. Kalafior smakował wyśmienicie, choć musiałam potrzymać go w piekarniku nieco dłużej. Po 20-25 minutach był jak dla mnie jeszcze nieco za twardy. Pewnie wiele zależy od samego piekarnika
Smaki Na Talerzu
Kremowa zupa z cukinią i grzankami 157suchej patelni ziarnami słonecznika lub pestkami dyni *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: CIEKAWE PRZEPISY NA ZUPY KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kremowa zupa z cukinią i grzankami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem
Co dziś na obiad? Przepis na udka BBQ 260Sprawdzony przepis na udka BBQ Mój przepis na udka BBQ to nie tylko sposób na sprawdzony i pyszny obiad. Tak przygotowane mięso możesz także wykorzystać jako główny składnik sałatki z ulubionymi warzywami lub kanapki do pracy. Ważny jest sam wybór mięsa. Alternatywą dla tradycyjnych udek z kurczaka są takie, które nie mają kości. Ja zawsze je wykorzystuję do pieczenia
Rozdomowiona
Chlebek włoski z pesto i botwinką 187Chlebek włoski z pesto i botwinką – naprawdę bardzo smaczny i efektowny – idealny jako przekąska na imprezach, jako dodatek do zup czy do sałatek. Świetnie sprawdza się na drugie śniadanie do lunchboxa. PRZEPIS NA CHLEBEK WŁOSKI Składniki na Chlebek włoski z pesto i botwinką (2 bochenki): ciasto: 300g mąki pszennej 200g mąki żytniej 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego zaparzonego
Dorota Smakuje
Menu na tydzień: Niedzielny obiad i 5 lanczy na cały tydzień 182nowych przepisów, nieznanych dań i smaków mega inspiruje i motywuje do gotowania. Naprawdę fajnie jest przyjść do pracy i w porze lanczu wyciągnąć z lodówki coś innego niż nieśmiertelną sałatkę po grecku, albo jakiegoś schabowego. Niczego im nie ujmując ile razy można jeść te same dania. Jak gotować proste a wyszukane dania Ugotowanie w jeden dzień pięciu zupełnie innych lanczy
Niedzielny kucharz
Kwiaty kabaczka z niespodzianką 196ewentualnie owoce) obtoczyć w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Wyjąć na ręcznik papierowe dla odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podawać z sałatką lub surówką o niezbyt intensywnym smaku. Świetna jest do tego np. mizeria . Dodałam jeszcze chipsy z szałwii
Weekendy w domu i ogrodzie
Wiśnie drylowane – kuchnia podkarpacka 193samą procedurę powtarzamy na drugi i trzeci dzień. Czwartego dnia wiśnie po odcedzeniu przekładamy do umytych wyparzonych słoików (słoiki i nakrętki nie mogą być po przetworach wytrawnych typu ogórki, sałatki itp.!). Słoiki wypełniamy owocami pozostawiając u góry jakieś 3 cm wolnej przestrzeni. Sok zagotowujemy z ostatnią porcją cukru i zalewamy nim owoce, pozostawiając wolne około 1-2 cm do krawędzi
Trzeci talerz
Faszerowane pomidory zapiekane 180łyżce oleju, natkę siekamy Mięsko obieramy od kości, siekamy. Całość mieszamy z mixem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pomidorki myjemy, odcinamy górę, drążymy środek (można wykorzystać do sałatki ze śmietaną). Lekko solimy i pieprzymy wnętrze. Fetę kroimy w kosteczkę i dzielimy na dwie części. Jedna pójdzie do pomidora, druga na wierzch Do każdego pomidora nakładamy mieszankę – do połowy
Latosiowydom