Takie sałatki to mogę jeść codziennie. W tej znajdziecie jajka nadziewane pastą z suszonych pomidorów. Do tego kabanosy które też bardzo lubię. Tak naprawdę jest bardzo prosta i szybka do zrobienia. Składniki : 1 główka sałaty 6 mini kukurydze z zalewy 3 jajka ugotowane 50 g kabanosów 4 pomidory suszone 1 cebula czerwona 2 ogórki korniszony 5 pomidorków koktajlowych(...)wyjmuję żółtka. Jajka nadziewam farszem pomidorowym. Układam na sałacie. Dodaję pokrojone pomidorki koktajlowe i suszone, ogórki korniszony, chili. Cebule kroję w piórka. Na jajkach układam kawałki kabanosa, pokrojoną mozzarelle. Sałatkę polewam sosem, dekoruję bratkami
wesoła kuchniaProsta, ale pyszna sałatka, która idealnie pasuje nie tylko na co dzień, ale także na wielkanocny stół. Robi się ją szybko, wystarczy pięć składników i mamy wiosenny dodatek do świątecznego śniadania lub obiadu. Ta sałatka to tez świetne wykorzystanie brokuła, który zaczyna wam w lodówce przekwitać, czyli różyczki żółkną. Takie świąteczne zero waste. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDawno nie robiłam żadnej sałatki z majonezem, więc pora na szybką tuńczykową propozycję. Z dodatkiem fasoli i chilli z pewnością posmakuje osobom lubiącym kuchnię w stylu meksykańskim. Składniki -1 puszka tuńczyka w sosie własnym -1 puszka kukurydzy -1 cebula -1 papryczka chili -1 papryka czerwona -3 ogórki konserwowe -3 jajka -1 puszka fasoli pinto lub czerwonej -2 łyżki majonezu(...)odsączyć z zalewy. Papryki, cebulę, ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce. Przygotować sos - majonez, jogurt i musztardę wymieszać, doprawić paprykami, solą i przeprzem. Dodać do sałatki. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce. Smacznego
Zielona KuchniaDzisiaj pomysł na mnóstwo koloru na wiosennym talerzu. Miks zdrowych warzyw z chrupiącą prażoną cieciorką. Pysznie, aromatycznie, sycąco i zdrowo. SAŁATKA Z PRAŻONĄ CIECIORKĄ Składniki: do uprażenia cieciorki: 1 puszka cieciorki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 2 łyżki oliwy pozostałe składniki: mała kapusta pekińska kilka pomidorków koktajlowych mały(...)Kapustę kroimy w paski. Pomidorki przecinamy na połówki. Cebulę siekamy drobno. Ogórka i avocado kroimy w kostkę. Avocado skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Mieszamy delikatnie składniki sałatki, na końcu posypując upieczoną cieciorką. Całość polewamy dressingiem (mieszamy wszystkie składniki dressingu razem do połączenia) inspiracja:howsweeteats
Bon appetit mon amiemelograno sale, pepe Dressing 4 cucchiai di olio extravergine d'oliva 2 cucchiai di aceto balsamico 1-2 cucchiaini di miele 1/2 cucchiaino di origano secco PRZYGOTOWANIE Przygotowanie sałatki rozpoczynamy od rozgrzania piekarnika do temperatury 180 stopni. Dokładnie umyte bataty obieramy i kroimy w kostkę, mieszamy z 1 łyżką oliwy, doprawiamy solą i pieprzem. Bataty wykładamy(...)miodem i suszonym oregano. Z granatu wyjmujemy pestki. Na talerzu układamy liście rukoli, pestki granatu oraz upieczone bataty. Całość polewamy dressingiem i oprószamy czarnym pieprzem. Sałatkę podajemy od razu po przygotowaniu. **** PREPARAZIONE Per preparare l'insalata, come prima cosa riscaldate il forno a 180 gradi. Lavate bene le patate, sbucciatele e tagliatele a dadini. Versate
La grande e la piccola cuocaprzepisów, ale również wegańskie modyfikacje chińskich klasyków. Okazuje się, że kuchnia chińska ma wegetarianom naprawdę wiele do zaoferowania. Przepisem znalezionym na tym blogu inspirowaliśmy się przy tworzeniu tej błyskawicznej sałatki z cukinii. Składniki: - 1 duża cukinia - 2 łyżki oleju - 2 ząbki czosnku - szczypta papryki chilli - 1 łyżka sosu sojowego - 1 łyżeczka octu - 0.5 łyżeczki oleju sezamowego (opcjonalnie(...)które następnie polewamy gorącym olejem z rondelka (aby wzmocnić smak). 3) Do miseczki dodajemy pozostałe produkty. Dokładnie mieszamy, aby rozpuścić cukier. Odstawiamy na 5 minut. 4) Cukinię polewamy marynatą. Sałatka dobrze smakuje bez niczego, ale na pewno będzie też idealnym dodatkiem do ryżu i smażonego tofu w ulubionej marynacie
Roślinożerni urlopowiczeSałatka pełna witamin, mikroelementów, bardzo odżywcza i pożywna z mnóstwem zieleniny, którą uwielbiam. Przepis na to cudo znalazłam u Asi w Kwestii Smaku, dzięki. Nam przypadła do gustu bardzo, a czy Tobie też? zrób i napisz, czekam na opinie. Mnóstwo cudnych składników razem tworzy idealne danie. My zajadaliśmy ją samą, idealnie nada się również do mięs czy wędliny. Sałatka
Moje Małe CzarowanieSałatka grzechu warta:). Każdy składnik idealnie się ze sobą komponuje a całości dopełnia miodowo-musztardowy sos. Sałatka: 1 gruszka garść roszponki 50g sera grogonzola garść orzechów nerkowca Sos: 1 łyżka oleju 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz 1. Gruszkę kroimy w plastry, usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blaszce, na każdy kawałek kładziemy
Szefowa kuchnizdecydowanie jeden z najlepszych dressingów balsamicznych jaki miałam przyjemność próbować. Świetnie komponuje się z rukolą, ale z sałatką z sałaty lodowej, rzymskiej czy roszponki również jest bardzo smaczny. 6 łyżek oliwy z oliwek (dałam pół na pół z olejem rzepakowym) 3-4 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka wody 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej szczypta soli
Smaki Na TalerzuChoć kaszę gryczaną jadam dość często, to muszę przyznać, że pierwszy raz przygotowałam z niej sałatkę, wyszło pysznie i bajecznie kolorowo. Trochę zjadłam na kolację, a resztę zapakowałam do pracy, jak się okazało na drugi dzień była jeszcze lepsza. Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 100 g kaszy gryczanej 1 czerwona papryka 1 średnia cebulka 4 ogórki kiszone
Cynamonowe szczęściePyszna i prosta sałatka. Taka do wykonania w kilka chwil. Idealna do wędlin. Polecam do świątecznych mięs, lub tak do podjadania z pieczywem. Jednym słowem, prosto, szybko i bardzo smacznie :) Potrzebujemy: 1 puszka groszku zielonego 1 słoiczek buraczków tartych 4 łyżki majonezu pieprz czarny mielony do smaku lubczyk suszony według uznania ewentualnie sól do smaku Wykonanie: 1. Groszek dokładnie odsączamy(...)zalewy, dodajemy do niego buraczki również dokładnie odsączone z marynaty, majonez i dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku lubczykiem, pieprzem mielonym i ewentualnie solą. 2. Odstawiamy żeby sałatka przegryzła się, następnie podajemy do mięs i wędlin
Izabelawkuchnisałatka to petarda smaków i aromatów. Szynka Jamon Serrano to kwintesencja smaku, długodojrzewająca, cieniutko krojona, niebo w gębie jak mawiają. Chrupiące grzanki i aromatyczny Grana Padano dopełniają całości. Idealna do pracy czy szkoły, idealna na śniadanie, na obiad również znakomita, polecam. Hiszpańska sałatka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSałatka makaronowa zawsze dobra, a z kiełbasą tym bardziej. -- -- Skład : makaron 250 g, kiełbasa żywiecka 250 g, fasola 250 g, kukurydza 250 g, olej lub majonez 4 łyżki stołowe, czosnek 2 ząbki, cebula 1/2, korniszony 6 szt., ... przyprawy: sól i pieprz do smaku i szczypta oregano// opcjonalnie łyżka pesto. -- -- -- -- -- -- Do ugotowanego "aldente" i wystudzonego makaronu dodajemy odsączone
chleba naszego