Składniki 1 awokado 1 gruszka 1-2 łyżki majonezu 2-3 łyżki prażonego słonecznika 1 lyżeczka octu szampana tu ,lub soku cytryny Wykonanie
mojej kuchniSkładniki 1 awokado 1 gruszka 1-2 łyżki majonezu 2-3 łyżki prażonego słonecznika Wykonanie Awokado obrać ,wyjąć pestkę ,gruszkę wymyć i osuszyć.Słonecznik
w mojej kuchniSkładniki: 8 średnich pieczarek 4 łyżki ugotowanej soczewicy czerwonej 1 woreczek ryżu 2 piersi kurczaka 4 gałązki natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka słonecznika
Emcia PichciTweetnij To jeden z moich ulubionych typów sałatek. Skądinąd najbardziej fotogeniczny. Prosta w przygotowaniu, smaczna i zdrowa. A przy okazji taka miła dla oka i … dla podniebienia. Potrzebne nam będą: 150 g komosy ryżowej quinoa (co daje 400 g ugotowanej komosy), 3 łyżki soku z cytryny, 4 łyżki oliwy z oliwek, świeże zioła, 1 marchewka, 1 awokado, pół(...)oliwki. Do miski wkładamy komosę, warzywa, ziarna słonecznika. Dodajemy ocet jabłkowy, oliwę z oliwek i przyprawy. Z wierzchu skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy. Jeżeli jeszcze trzeba, doprawiamy do smaku. Możemy również dodać grzanki chlebowe. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata 5 total views, 5 views today Tweetnij The post Sałatka z komosy ryżowej. appeared first on MODA
MODA NA BIOsię między innymi w olej lniany, z wiesiołka, czarnuszki czy też ze słonecznika, który właśnie znalazł sie u mnie. O produkcie : Olej słonecznikowy pozyskujemy z najwyższej jakości ziaren słonecznika tłoczonych na zimno. Unikalna technologia zachowuje w pełni walory smakowe oraz zdrowotne naszego oleju. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych oraz witaminy E, które w dużej mierze są odpowiedzialne za obniżenie(...)surówek , oraz potraw duszonych i gotowanych. Użyłam go już do sałatki i muszę powiedzieć, że nadaje się perfekcyjnie, myślę że spokojnie możemy go wykorzystać niemal do wszystkiego. W celach kosmetycznych raczej go nie użyję, ale w kuchni jak najbardziej będzie mi przydatny :) Dodatkowo dodam, że olej ma fajny zapach słonecznika :) Tutaj możecie sami zerknąć co oferuje Firma Zielony Nurt
charlotte gotujepracy, na szybki wypad za miasto, do szkoły. Pyszna sałatka z pieczonym burakiem Żródło witamin i składników odżywczych ! Mniam Składniki/1-2 porcje: 1 burak garść świeżego szpinaku 1 awokado Kilka piórek czerwonej cebuli 100 g białego sera (u mnie bez laktozy) sól i pieprz opcjonalnie pestki dyni lub słonecznika sos 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu lub syropu klonowego(...)Obrać i pokroić w cienkie paseczki cebulę. W naczyniu umieszczamy umyty szpinak. Dodajemy awokado, buraka i cebulę. Dodajemy pokruszony ser. Przygotowujemy sos. Łączymy wszystkie składniki i polewamy nim naszą sałatkę. Podajemy z ulubionym pieczywem lub grzankami. Artykuł Sałatka z pieczonym burakiem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEsałatki te szybkie i pyszne. Dziś przygotowałam sałatkę z brokułami oraz prażoną cebulką. Bezmięsna sałatka dla każdego. SKŁADNIKI: 1 świeży brokuł 4 jajka ugotowane na twardo 4ogórki konserwowe 10 dag sera żółtego tartego 2 łyżki prażonej cebulki 2 łyżki prażonego słonecznika 1 cebula Sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE
Gotowanie Patkialbo będą się minimalnie różniły to wtedy będziemy dawać adnotację do innych przepisów. Dziś zrobiliśmy sobie sałatkę na bazie białej fasoli i innych dodatków. Składniki: fasola biała z puszki, mix sałat, suszone pomidory, mozzarella, czarne oliwki, kiełki brokuła, cukinia, pestki dyni i słonecznika, jogurt i/lub śmietana (lub sam jogurt), czosnek, pieprz. Przygotowanie: Cukinie pokroić w pasterki, posolić i obsmażyć
Państwo Wojtczuk gotującynamonu 1.Sałatę podrzeć na kawałki. Gruszkę obrać i pokroić. Ser pokroić. Do pojemnika 2. Podprażyć pestki słonecznika czyli(na rozgrzaną patelnie wrzucić pestki z dyni,na małym ogniu,mieszając drewnianą łyżką podprażyć-uwaga-łatwoprzypalalne są!) 3.Dorzucić je do pojemnika z sałatką. Dodać żurawinę i zetrzeć czekoladę na tarce. Polać sosem. 4.Pojemnik dokładnie zamknąć i do torby
Fiolka w kuchniogródka, bo takie najsmaczniejsze ale i mimo to sie chce już tych świeżości zamiast ciężkich sałatek Składniki: op. miksu sałat z rukolą 1 cebulka kilka pomidorków koktajlowych pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku z cebulki dymki garść kiełków brokuła 4 łyżki uprażonych pestek słonecznika zioła prowansalskie łyżeczka sól pól łyżeczki pieprz pól łyżeczki 3 łyżki oleju lnianego Wykonanie: Miks sałat wykładamy
Z Majeczką w kuchniWpadłam na genialny pomysł! Kolacja zrobiona w ciągu 5 minut! Dziś stawiamy na zdrowie! :) Sałatka leniucha z olejem z pestek dyni mieszanka sałat pomidor ser feta (lub ser sałatkowo - kanapkowy http://dodomku.pl/images/products/400x400/full/00019771.jpg) olej z pestek dyni (opcjonalnie prażone pestki słonecznika) Łączymy garść mieszanki sałat, pomidora i ser pokrojone w kostkę, (możemy dodać pestki słonecznika). Polewamy kilkoma kroplami
Kuchnia moimi oczamimieść w zanadrzu coś co wcześniej zrobiliśmy. Na przykład taką sałatkę jak ta. Zdrowa, pełna witamin i dodatkowo bardzo pożywna. Kto chce? Składniki : pomidor - duży mała sałata lodowa sałata czerwona papryka czerwona 3 łyżki kukurydzy gotowanej - lub z puszki 4 kromki pieczywa razowego + sól garstka pestek słonecznika i pestek z dyni Mięso: 3 kotlety z piersi z indyka(...)osuszamy ściereczką. Sałatę rwiemy na małe kawałeczki, Pomidory kroimy na ćwiartki, wydrążamy miąższ, dodajemy pokrojona na małe kawałeczki paprykę i wszystko mieszamy. Pestki z dyni i pestki słonecznika wrzucamy na rozgrzaną patelnię i prażymy na złoty kolor. Pokrojone na kromki pieczywo kładziemy na desce, odkrawamy skórki. Następnie kroimy na małe kwadraciki i wrzucamy je na rozgrzana patelnie, posypujemy
Słodkie Przyjemnościmożemy zdecydować, co będziemy jedli. Minusem jest to, że trzeba trochę wcześniej wstać, żeby to wszystko ułożyć w pojemniku. Zazwyczaj jedzenie przygotowuję dzień wcześniej, rano to tylko kwestia polania sałatki sosem czy pokrojenia warzyw. Do pakowania jedzenia zachęciła mnie mocno strona Filozofia smaku ze swoją akcją "Make Bento Not War", gdzie znaleźć można mnóstwo pomysłów i inspiracji(...)paski. Posypujemy solą i pieprzem. Grillujemy z obu stron. Słonecznik mielimy w malakserze. Pomidory siekamy drobno. Dodajemy do serka i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Wystudzoną cukinię smarujemy nadzieniem, zwijamy w roladki. Następna, bardzo prosta opcja lunchboxa, do którego zapakowałam grillowane tosty z serem, ketchup, pomidora oraz koreczki z sałatki z ogórków. W kolejnym pudełku znalazła się tortilla
Czerwona Porzeczkadrzew rosnących dziko właściwie wszędzie i pola słoneczników... Jedną z najmilej wspominanych chwil tych wakacji był tzw. "wieczór bułgarski". W pięknej restauracji, położonej w samym środku lasu mieliśmy możliwość obejrzenia występów zespołu ludowego, obserwowania mistycznego spektaklu chodzenia po rozżarzonych węglach, a także skosztowania pysznych, bułgarskich dań. Najbardziej smakowała mi sałatka szopska. Prosta i niezwykle smaczna, jadana w Bułgarii bardzo często
6nieboczerwonej cebuli 6 szprotek z oleju 2 łyżki słonecznika bazylia pól łyżeczki oregano pól łyżeczki tymianek pół łyżeczki sól,pieprz olej lniany Wykonanie: Do salaterki wykładamy miks sałat , na nie połówki pomidorków, paprykę pokrojoną w kostkę ,krążki cebuli, szprotki osączone. Posypujemy pestkami, zioła mieszamy ze sobą, łączymy z olejem, polewamy sałatkę
Z Majeczką w kuchniPyszna lekka sałatka pełna warzyw. Przygotowanie jej jest proste i zajmie wam 20 minut. Co nam trzeba? 3 solidne garście roszponki 1 garść mieszanki innych dowolnych sałat 100 g soczewicy (u mnie z puszki na parze)- można samemu gotować jak ktoś ma czas 2 łyżki posiekanego szczypioru posiekana drobno kulka mozzarelli łyżka ziaren słonecznika lekko uprażonych na suchej patelni Dużo
Latosiowydom