sałatka z tuńczykiem - 2484 przepisów (strona:133/166)

Sałatka ryżowa z soczewicą i ananasem 193

Sałatka którą można się zajadać i nie mieć wyrzutów sumienia. Wykorzystałam paprykę konserwową, soczewice gotowaną na parrze i ananasa oraz ryż trzy kolory. Zrobimy ją bardzo szybko kiedy spodziewamy się gości i nie tylko. 1 puszka soczewicy gotowanej na parze 5 plastrów papryki konserwowej 1 woreczek ryżu trzy kolory 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 ananasa świeżego natka pietruszki

wesoła kuchnia
Sałatka ziemniaczana z pomidorami i tuńczykiem 207

staram się ratować sałatkami lub daniami z piekarnika. Tym razem zainspirowałam się przepisem z bloga Filozofia smaku . Jednak nie byłabym sobą gdybym paru rzeczy nie zmieniła :) Składniki na 4 porcje: 600 g młodych ziemniaków 1  czerwona cebula 300 g pomidorków koktajlowych kilkanaście czarnych oliwek 6 łyżek oliwy lub oleju rzepakowego Sól Pieprz oregano Puszka tuńczyka w sosie własnym Przygotowanie

Fabryka pomysłów
Makaron z boczkiem i pieczarkami 114

kurczakiem, makaron z tuńczykiem, makaron z łososiem. A także znakomity makaron z kapustą i kiełbasą . Wersje bezmięsne; makaron z pieczarkami i prażona cebula, makaron ze szpinakiem, makaron z brokułami. Nie można także pominąć wersji na słodko; makaron z twarogiem i cukrem, makaron z cynamonem, makaron z jogurtem i makaron z owocami.  Smacznego 😊 Polecam także: pyszna sałatka z makaronem , makaron

Dieta moja pasja
Makaron razowy z łososiem i cukinią 237

Już nie raz Wam pisałem, że uwielbiamy wszelkiego rodzaju makarony. Tym razem Madzia postanowiła przygotować pyszny makaron razowy z łososiem i cukinią. Będzie to idealne połączenie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron ze szpinakiem i szparagami 232

Makaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta brokułowa 107

Domowe pasty kanapkowe to świetne smarowidło, które odmieni codzienne śniadanie czy kolację. W ostatnim czasie bardzo polubiłam różnego rodzaju pasty na kanapki, dlatego też na moim

Przepiski.pl
Papryki faszerowane z pesto genovese, pomidorkami i mozzarellą 206

przy tej sałatce z halloumi . Od tamtej pory zaprzyjaźniłam się z tym produktem i gotuję chociażby do obiadu, jako alternatywa dla ziemniaków i ryżu. Do nafaszerowania papryk wybrałam mieszankę o nazwie Ziarna Inków składającą się ryżu, quinoa, amarantusa oraz bulguru z łubinu. Ma fajny orzechowy posmak i wysoką wartość odżywczą. ➤ Sprawdź także: pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem Papryki faszerowane

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka nicejska 220

Pełna smaków sałatka z warzyw świeżych i gotowanych, wzbogacona smakiem wędzonej ryby i filecików sardeli z puszki (anchois). Oliwki i suszone pomidory nie pozostawiają wątpliwości, że to włoski klimat. Oryginalny przepis można znaleźć w książce Anne White „Kuchnia śródziemnomorska”. Ten jest lekko zmodyfikowany ze względu na dostępność ryb w polskich sklepach. 3 duże ugotowane jajka 250 g fasolki szparagowej – oczyszczonej(...)włókien i ugotowanej 250 g ziemniaków (najlepiej małych) kilka kawałków suszonych pomidorów kilka pomidorków koktajlowych 200 g wędzonego tuńczyka lub łososia (można zastąpić smażoną rybą) 60 g czarnych oliwek ½ małej puszki filecików anchois 1 łyżka posiekanej natki pietruszki   Czosnkowy sos vinaigrette: 100 ml oliwy z oliwek z pierwszego toczenia 3 łyżki czerwonego lub białego octu winnego ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki

Trzeci talerz
Pasta kanapkowa z fety i suszonych pomidorów 139

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bardzo lubię różnego rodzaju pasty kanapkowe. Stanowią one świetny dodatek do śniadania, kolacji, czy różnego rodzaju przekąsek. Na blogu możecie znaleźć przepisy na

Przepiski.pl
Wielkanocne hity – top 10 najlepszych przepisów! 646

pyszne i pięknie prezentują się na świątecznym stole. Nie może ich zabraknąć na Wielkanoc!   Wielkanocne rollsy z szynką i sałatką jajeczną Przepis tutaj (KLIK) Kolejny pomysł na pyszną i efektowną przekąskę na stół wielkanocny. Ruloniki z szynki wypełnione sałatką jajeczno-warzywną z dodatkiem delikatnego sosu czosnkowego. Całość elegancko związana szczypiorkiem i ułożona na pierzynce ze świeżych kiełków – cieszy(...)zazwyczaj na zimno, jako przystawkę ale można także serwować ją na ciepło, wspaniale smakuje polana sosem czosnkowym.   Jajka faszerowane tuńczykiem Przepis tutaj (KLIK) Ciekawy przepis na śniadanie wielkanocne lub imprezową przekąskę. Kolorowe jajeczka wypełnione pastą z tuńczyka na pewno będą piękną i pyszną ozdobą stołu. Polecam!   Jajka w szynce z sosem chrzanowym Przepis tutaj (KLIK) Jajka z warzywami

Blog z Apetytem
Pasta jajeczna z makrelą 156

rodzaju sałatek lub dipa do pokrojonych warzyw. Oczywiście jeśli macie ochotę, taka pastą można też wypełnić ugotowane na twardo jajka, żeby tradycji stało się zadość :). Na blog znajdziecie również inne pyszne pasty i smarowidła: Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Hummus, pasta z cieciorki Pasta z tuńczyka Pasta

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka nicejska. 284

Sałatka jest niesamowicie sycąca więc jest bardzo dobrą propozycją na obiad. Połączenie różnorodnych smaków zapewnia wspaniały efekt. Składniki: sałata 3 małe ziemniaki garść fasolki szparagowej 3 jajka puszka tuńczyk w oleju kilka anchois cebula czerwoma garść czarnych oliwek kilka sztuk pomidorków koktajlowych liść laurowy sól dressing: 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy 1 ząbek czosnku pieprz sól

Brzuszki Łakomczuszki
Roladki z tortilli z ogórkiem 76

Tortilla to świetny produkt, który można wykorzystać do przygotowania wielu smacznych dań i przekąsek. Na blogu znajdziecie wiele ciekawych przepisów na wykorzystanie tortilli, jak na przykład

Przepiski.pl
Kotlety z tuńczyka i czerwonej fasoli (w drodze wyjątku) 215

zalewy tuńczyka, jajko, przyprawy oraz drobno posiekaną cebulkę lub szczypiorek. Wymieszać i wyrobić na jednolitą masę (najlepiej dłonią). Z masy formować w dłoniach niewielkie, płaskie kotlety. Smażyć na nieprzywierającej patelni, na małej ilości klarowanego masła lub oleju, po około 4-5 minut z każdej strony, do zrumienienia. Podawać na ciepło lub zimno, na przykład z sałatą z pomidorami. Sałatka

Even Better Food
SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I TUŃCZYKIEM 208

sałatka doskonale zastąpi danie obiadowe. Szczególnie teraz gdy na dworze upał i nie mamy ochoty na gorące potrawy. Całą gamę wiosennych smaków dopełnia ostro słodki sos. Kiedy sezon na szparagi się skończy , można zastąpić je zieloną fasolką . POLECAM ! Nie podaję dokładnej ilości składników, ponieważ wszystko zależy od naszych apetytów:)  POTRZEBUJEMY: kilka młodych ziemniaków szparagi lub fasolka zielona tuńczyk

WYSPA SZCZĘSLIWA