domu, wyszła lekka, smaczna i sycąca. Przygotowanie jej zajęło mi zaledwie kilka minut, do sałatki użyłam mix sałat Fit&Easy , mają teraz nowe bardziej czytelne opakowania. Składniki: 1 opakowanie mix sałat Cool Fit&Easy 1 puszka czerwonej fasoli 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 4 łyżki oleju lnianego Sól, pieprz 2 łyżki
Bajeczna Kuchnianiekiedy w zależności od regionu także tuńczyka lub łososia. Plastry mięsa ułożone ściśle jeden obok drugiego na płaskiej paterze, wzbogacone liśćmi sałaty, tartym parmezanem, kaparami, skropione oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Dzisiaj przedstawię inną słynną wersję włoskiego carpaccio, w której surowe mięso zostało zastąpione cieniutkimi plastrami gotowanego buraczka. Taka wytrawna sałatka umili Twoje śniadanie lub lunch. Wygląda obłędnie
ProstePesto.plPierwszy raz jadłam te sałatkę w Hiszpanii, stąd też ta nazwa:) Bardzo mi wtedy smakowała i nadal smakuje, bo chociaż jej smak jest nie do opisania, to jest ona bardzo lekka i nie obciąża na długo naszego żołądka:) Układamy kolejno warstwami od dołu: makaron "wstążki" ugotowany; tuńczyk w sosie własnym (rozdrobniony); 4 jajka ugotowane na twardo i pokrojone(...)puszka szparagów; Ułożone w salaterce składniki polewamy sosem: 1/2 szklanki oliwy z oliwek; sok z połowy małej cytryny; 1 łyżka musztardy; sól; pieprz; Składniki razem dobrze wymieszać. Polać sosem sałatkę w salaterce. Na wierzch zetrzeć na tarce (na grubych oczkach) 1 surową marchew
In my kitchenPasta kanapkowa to świetne smarowidło, które urozmaici nasze śniadanie czy kolację. Można je przygotować z wielu ciekawych składników w różnych połączeniach i smakach. Na moim blogu
Przepiski.plSałatka na krakersach, czyli przekładana krakersami sałatka jajeczno – rybna. Pewnie już miałaś okazję ją jeść lub słyszeć o niej. Ja przyznam się słyszałam o niej od dawna, ale jakoś byłam sceptycznie nastawiona. Co się okazało zupełnie niepotrzebnie, sałatka jest pycha i w dodatku bardzo ładnie się prezentuje. Tak, że na przyjecie lub Święta będzie idealna. I oczywiście nie byłabym(...)sobą gdybym nie wprowadziła do niej jakieś zmiany. Dlatego zamiast tuńczyka, użyłam łososia – taka mała, dla mnie znacząca zmiana:) Czas wykonania: 1 h (+ 3 h chłodzenia) Ilość porcji: 9 małych porcji Składniki: 4 jajka 100 g sera żółtego 1 puszka łososia 6 – 7 łyżek majonezu 27 sztuk krakersów (około 170 g) (najlepiej niesolonych) 1 pęczek szczypiorku szczypta soli szczypta
KuchniaWeDwoje.pljakoś byłam sceptycznie nastawiona. Co się okazało zupełnie niepotrzebnie, sałatka jest pycha i w dodatku bardzo ładnie się prezentuje. Tak, że na przyjecie lub Święta będzie idealna. I oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie wprowadziła do niej jakieś zmiany. Dlatego zamiast tuńczyka, użyłam łososia – taka mała, dla mnie znacząca zmiana:) Czas wykonania(...)Ułożyć kolejną warstwę krakersów, rozsmarować łososia i przykryć resztą krakersów. Na górę dać warstwę masy z białek i posypać ją startym żółtkiem i posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę delikatnie osłonić folią aluminiową i odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej całą noc, aby krakersy nawilgły). Krok po kroku: 1. Ugotować jajka 2. Oddzielić żółtko
KuchniaWeDwoje.plTrochę taka awaryjna sałatka, z tego względu, że została przygotowana z produktów znalezionych w lodówce ;) Smak przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, więc postanowiłam się z Wami podzielić przepisem ;) SMACZNEGO! ;) Składniki: 250g makaronu kokardki puszka tuńczyka w oleju puszka kukurydzy czerwona cebula pęczek koperku papryka czerwona 4 ogórki korniszony (nieduże) 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy sarepskiej(...)ziołowy, sól Makaron gotujemy al dente. Paprykę, ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy z zalewy i wszystkie składniki mieszamy razem . Z majonezu, jogurtu, musztardy i drobno posiekanego czosnku robimy sos. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy sałatkę, mieszamy. Gotowe
Czerwona PorzeczkaKasza jest pyszną i zdrową bazą do różnorakich przepisów. Dziś przygotowałam dla Was sałatkę z kaszą i zieloną fasolką. Tym razem podałam ją na zimno, ale będzie też pyszna na ciepło. Można też z nią trochę pokombinować i dodać do niej na przykład pokrojone pomidory, tuńczyka lub fetę. Chciałam też Wam podpowiedzieć fajny sposób na zaoszczędzenie czasu przy gotowaniu(...)ilości wody, która idealnie się wchłonie w kaszę wraz z wartościami odżywczymi ziarenek, a nie zostanie, jak to się dzieje przy gotowaniu w woreczkach, wylana do zlewu. Sałatka z kaszą i zieloną fasolką Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 300 g zielonej fasolki szparagowej 2 woreczki mieszanki kaszy jęczmiennej z dzikim ryżem 1 mała czerwona cebula 1 mała czerwona
Kulinarne przygody Gatityspróbować jak najwięcej: Melanzane al forno con ricotta (bakłażan zapiekany z serem ricotta, podawany z lekko pikantnym sosem ze świeżych pomidorów) Tonno marinata alla tartara (tatar z marynowanego tuńczyka z papryczką chili, podany z rukolą, pomidorami koktajlowymi i kremem balsamicznym) Tagliatelle con carne di vitello e speck (makaron wstążki w pikantnym sosie pomidorowo - paprykowym z cielęciną, z szynką speck(...)pomidorowy, ser mozzarella, szynka, pomidory, anchois, oliwki czarne i zielone, cebula ) i 1/2 Porcini (sos pomidorowy, ser mozzarella, borowik, ser ricotta, rozmaryn, czosnek) Insalata di fromaggio di capra (sałatka serowa: grillowany kozi ser, kompozycja sałat, karmelizowane orzechy nerkowca, cząstki grejpfruta, winogrona) Będzie to długi post, bo i potraw było wiele. Bakłażan był idealny, rozpływający się w ustach. Nawet mój mąż
Karola gotujeMoja wersja klasycznej nicejskiej sałatki rodem z południowej Francji, która była przygotowywana dla powracających z morza rybaków. Zdrowa, lekka i pożywna zawierająca świeże warzywa, jajka na twardo, aromatyczne czarne oliwki oraz tuńczyka i małą rybkę anchois świetnie komponuje się z przygotowanym winegretem. Składniki: 80g mix sałat z rukolą 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka filecików anchois 12 pomidorków
Szalona Kuchnia EwelinySushi podawać z wasabi, sosem sojowym i marynowanym imbirem. #MasterTuńczyk Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes !!! Tuńczyk to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla
Szalona Kuchnia EwelinySkładniki: 36 krakersów 1 puszka tuńczyka sos 1000 wysp 1/2 szalotki 4 jajka 15 dkg sera żółtego majonez pieprz szczypiorek Przygotowanie: Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnym oczku, dodać … Czytaj dalej Sałatka na krakersach
czarrna od kuchniSkładniki: 2 saszetki ryżu białego puszka kukurydzy słodkiej 4 jajka 2 puszki tuńczyka rozdrobnionego w wodzie i oleju 4 ogórki kiszone 1 średnia cebula 2 łyżki
Lena GotujeDziś serwuję Wam przepis na moją ulubioną sałatkę. Jest to sałatka z mojego dzieciństwa. Moja mama ją robiła głównie na święta. Prosta, ale za to przepyszna. To, co robimy :) Składniki: 400 g kukurydzy z puszki 100 g tuńczyka z puszki ( ja użyłam tuńczyka w oleju ) 120-125 g żółtego sera 3-4 łyżki majonezu ( jak ktoś woli można pół
Niebieski kubek z kawaprzygotowaniu. Jednak gotując ryż musimy uważać, żeby go nie rozgotować. Z rozgotowanym ryżem sałatka ta nie smakuje tak dobrze. Miłośnicy zdrowego i lekkiego odżywiania mogą zastąpić majonez jogurtem naturalnym. Zapraszam!!! Składniki: 3 woreczki ryżu, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 1 puszka tuńczyka w oleju, 1 czerwona papryka, 5 łyżek majonezu, sól, pieprz Wykonanie: Ryż gotujemy zgodnie
Passion of Cooking