Sałatka ta powstała dosłownie w chwilę, bez planu, przepisu. Otworzyłam szafkę, lodówkę i stworzyłam sałatkę z tego co miałam pod ręką. Takie sałatki są najlepsze. Zniknęła w mgnieniu oka, pora pomyśleć o czymś nowym ;) Składniki: * 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej * 130 g makaronu ryżowego (waga przed ugotowaniem) * pół puszki kukurydzy konserwowej * pół puszki groszku konserwowego (użyłam Orzech(...)Wykonanie: Makaron ryżowy ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Gotowy wylać na sitko, aby obciekł z wody. Tuńczyka odlać z zalewy. jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę odlać z zalewy. Wszystkie składniki na sałatkę umieścić w misce, dodać majonez, sól i pieprz, dokładnie wymieszać
Zrób to smaczniespontanicznych pikników Sałatka nicejska zamknięta w słoiku Składniki: 3 ugotowane ziemniaki 200 g ugotowanej, ciętej fasolki szparagowej 100 g wędzonego łososia albo tuńczyka z puszki 2 garści roszponki 2 ugotowane jajka kilka czarnych oliwek ulubiony dressing do sałatki Ulubiony sos wlewamy do słoika, potem układamy w nim kolejno: pokrojone ziemniaki, fasolkę szparagową, oliwki, roszponkę, łososia oraz ćwiartki jajka. Sałatkę szczelnie
Bon Appetit Małgorzatyprawie cały czas spędzam przy sztucznym świetle, z dala od naturalnych kolorów i naturalnego światła. Stąd wziął się pomysł na tę aromatyczną sałatkę pełną naturalnych kolorów. Składniki : brokuł 2 jajka na twardo puszka rozdrobnionego tuńczyka w wodzie por (zielony kawałek 5 cm) kilka kawałków czerwonej papryki konserwowej sól świeżo mielony pieprz czarny sól gruboziarnista 4 kleksy majonezu Brokuł podzielić(...)osolony wrzątek. Gotować 3 minuty. Brokuł odcedzić i wyłożyć do salaterki, by ostygł. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Rozsypać na schłodzonych kawałkach brokuła. Jajka obrać i pokroić wzdłuż na ćwiartki. Ułożyć na wierzchu. Pora przekroić wzdłuż, a potem pokroić na cieniutkie półtalarki. Rozrzucić na wierzchu sałatki. Paprykę konserwową pokroić na drobne kawałki. Rozrzuć na sałatce. Na co drugiej ćwiartce jajka uformować
Weekendy w domu i ogrodziewykonaniu są proste, takie na szybko, ale znajdziemy również kilka, które będą wymagały więcej czasu. Oto kilka propozycji: Chleb faszerowany pieczoną papryką i tuńczykiem - mniam :-) Placek na cieście francuskim z pomidorami cherry i serami :-) Sałatka z pieczonych buraków z malinami :-) Czy pieczony indyk :-) Oprócz zdjęć potraw znajdziemy również zdjęcia szczęśliwych autorów :-) A na deser ;-) Książkę mogę szczerze polecić, jest
kruche babeczkiśródziemnomorskiej kuchni i obecnie występuje w wielu daniach. Jeżeli chodzi o tradycyjne dania śródziemnomorskie wykorzystujące fasolkę szparagową, to od razu przychodzą mi na myśl dwa pyszne dania: sałatka nicejska (pomidory, zielona fasolka, tuńczyk, jajka, anchois, sos winegret) oraz makaron z pesto, ziemniakami i zieloną fasolką rodem z liguryjskiej Genui. Zagłębiając się w temat odkryjemy o wiele więcej ciekawych receptur wykorzystujących
Chilli Czosnek i OliwaEnsalada Murciana i paluchy. Ensalada Murciana sałatka z Murcii w Hiszpanii. Przede wszystkim musimy cofnąć się do końca XVIII wieku i czasu sądów pomidorowych w Segura. Ustanowiono wówczas traktat jak konserwować nadwyżkę pomidorów w szklanych pojemnikach, które zostały później wyparte przez puszki. Dlatego musimy założyć, że sałatka Ensalada Murciana ma dość długą historię, sięgająca nawet(...)zrób z niego kulę, włóż do miski i pozostaw na jakieś 60 minut. Ensalada Murciana W międzyczasie przygotuj sałatkę, naszą gwiazdę dnia. Po pierwsze i w sumie jedyne to wymieszanie ze sobą pomidorów z puszki, które możesz lekko rozdrobnić widelcem, tuńczyka odlanego z wody, cebuli, oliwy, oliwek, soli i pieprzu. Na górę połóż połówki ugotowanych na twardo jajek. Schowaj Ensalada
RafalCooknadzieję, że przepis na krewetki spodoba się Tobie i Twoim bliskim. Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Kilka innych przepisów na szybką kolację: Sałatka z łososia i jajek na twardo>>> Makaron z tuńczykiem>>> Łosoś smażony w woku z warzywami>>> Filet z dorsza marynowany w sosie sojowym>>> Miłego gotowania
Moja Książka Kucharskapasty rybne do kanapek: Awanturka – pasta do chleba z sardynkami w 10 minut Pasta kanapkowa ze śledziem – pyszny dodatek do pieczywa Szybka pasta z tuńczyka i serka wiejskiego Pasta na kanapki z sardynkami Sałatka z rybą w oleju – pasta do chleba z rybą z puszki Pasta z ryby w pomidorach .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Pasta z makreli
e-PrzepisyKulinarnePyszna sałatka na bazie makaronu z chrupiącymi rzodkiewkami. Smaku nadaje tuńczyk i jajka. Wszystkie składniki pasują do siebie i smakują wyśmienicie! Idealna na rodzinne imprezy. 250 g makaronu kolanka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 100 g żółtego sera 1 pęczek rzodkiewki 3 jajka Sól Pieprz Czosnek granulowany 3-4 łyżki majonezu Jajka gotujemy na twardo
VioletoweKucharzeniepieczarkami Sałatka z zupek chińskich Sałatka z wędzonym kurczakiem Sałatka makaronowa Sałatka warstwowa – tuńczykowo-serowa z jajkami Sałatka „Król imprezy” Makaronowa sałatka w meksykańskim stylu Sałatkowe ciasto Makaronowe muszle z tuńczykiem
Smaki Na TalerzuRoladki z szynki Sałatka serowa w szynce Babeczki z pastą jajeczną i grillowanym łososiem Sałatka ziemniaczana Sałatka z szynką i serem Pieczarkowce Paszteciki Jajka z tuńczykiem Jajka z rzeżuchą i … Czytaj dalej Przystawki na Wielkanoc
czarrna od kuchniKlasyczna pasta jajeczna Sos musztardowy Brokuł smażony Ośmiorniczki parówkowe Jak gotować jajka by nie pękały Noodle z tuńczykiem Pesto ze szpinaku Jajka sadzone na szpinaku Polenta Jajecznica z boczkiem Jajecznica z jarmużem Sos pomidorowy do makaronu Kiełki na patelnię stir- fry Sałatka z gruszkami w occie Sałatka z serkiem wiejskim Sałatka z kuskusem perłowym, ogórkiem i papryką Caprese z kaki(...)szynką Jak ugotować bób Cukinia smażona Cukinia z kiełbasą Koziołki z parówek Sałatka Tabule z jarmużem i pomarańczą czerwoną Kanapka z boczkiem BLT Kanapka z masłem orzechowym i bananem Koreczki z szynką dojrzewającą Pieczone jabłka w boczku Krewetki po katalońsku Bruschetta czyli włoskie grzanki Wrapy z tuńczykiem i awokado Quesadilla z szynką Pszenno-owsiane pieczywo chrupkie z patelni Proziaki – bieszczadzkie
Dorota SmakujeLekka sałatka z soczewicy. Zamiast mięsa można dodać wędzonego łososia lub tuńczyka z puszki. Składniki: 1 szklanka ugotowanej soczewicy garść rukoli sałata lodowa suszone pomidory ser żółty pół papryki czerwonej kilka pomidorów koktajlowych kilka oliwek pierś z indyka ( można pominąć) sól, pieprz pół cytryny oliwa ząbek czosnku Przygotowanie: Soczewice namoczyłam i ugotowałam według przepisu na opakowaniu(...)umyłam, pokroiłam w małą kostkę, przyprawiałam podsmażyłam i dodałam do reszty. Wycisnęłam sok z cytryny,obrałam i posiekałam czosnek połączyłam z oliwą, doprawiłam solą i pieprzem i polałam tym sałatkę. Starłam żółty ser posypałam na wierzch
Kukuleczkikonieczność, gdy słońce wręcz przypala. Co prawda u nas dzisiaj deszczowo ale sałatkę zjadłam z chęcią. Jakie są Wasze sprawdzone przepisy na obiad bez gotowania? Często przyrządzam sałatkę makaronową na zimno. Głównie zużywam resztki makaronu z poprzedniego dnia. Podobnie jest z ziemniakami . Te, które zostają wykorzystuję do sałatki, do tego jakaś porcja wędliny, bagietka i danie na obiad bez gotowania(...)również czas wolny od domowych obowiązków jakim na pewno jest gotowanie. Sałatka do danie wartościowe i treściwe. Jest w niej wszystko co lubię, wędzony łosoś, awokado, warzywa i pyszny dressing Rhode Island. Sałatka to danie uniwersalne. Zamiast ryby często dodaję pieczonego kurczaka lub zadowalam się tuńczykiem z puszki. Naprawdę niewiele potrzeba aby przygotować obiad bez gotowania, który przypadnie do smaku
codojedzeniawakacyjny, świeży smak – ale wszystkie składniki bez problemu dostaniecie przez cały okrągły rok. Odcedzamy fasolkę z puszki i płuczemy ją na sicie pod bieżącą wodą, odkładamy. Odcedzamy z oliwy tuńczyka. Obieramy cebulę, kroimy ją w cienkie piórka. Oliwki kroimy wzdłuż na połowy, papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ich miąższ w niezbyt grubą kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w równą(...)lepsze – będzie miało bardziej zawarte, a nie wodniste białko. Ugotowane jajka wyławiamy delikatnie łyżką cedzakową i rozkładamy je pośrodku talerzy. Sałatkę podajemy od razu. SKŁADNIKI 2 duże porcje albo 4 mniejsze, na przystawkę 500g ziemniaków 1 puszka tuńczyka w kawałkach, w oleju (120g ryby po odsączeniu oleju) 1 puszka drobnej białej fasoli (220g fasolki po odsączeniu płynu) ½ papryki zielonej
Karo in the Kitchen