subtelnością. Makaron ten znajdziecie w sklepie na półce ze zdrową żywnością, nie ma cholesterolu więc tym bardziej warto. Sałatka jest godna polecenia i wypróbowania. 100 g makaronu ryżowego 1 długi ogórek 1 puszka kukurydzy pęczek koperku opcjonalnie szynka gotowana majonez, sól, pieprz Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kukurydzę odcedzić, ogórka pokroić w kostkę, koperek poszatkować
Jadło i czytadłosamej patelni (na tłuszczu wytopionym z szynki) smażymy piersi z kurczaka. Kiedy będą gotowe na każdą nakładamy dwa plastry pomidora, szynkę oraz ser. Przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i smażymy do momentu, aż ser się rozpuści. Podajemy z pieczonymi z sałatką, ziemniaka lub frytkami
Mania GotowaniaSałatka z tortellini sprawdza się na każdych przyjęciach, jest smaczna i łatwa w przygotowaniu. Polecam przepis. SKŁADNIKI : 250 g makaronu tortellini z serem 200 g szynki wędzonej 100 g sera żółtego 2 ogórki pokrojone w kostkę, wyciśnięte z nadmiaru płynów 1 pęczek rzodkiewki 1 brokuł, ugotowany na parze szczypiorek sól, pieprz do smaku(...)Brokuł gotujemy na parze, studzimy i dzielimy na różyczki. Wszystki składniki kroimy w kostkę a szczypiorek siekamy. Do miski przekładamy wszystkie składniki. Dodajemy przyprawy i sos, mieszamy. Sałatkę podajemy od razu lub schłodzoną. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia
Kulinarne Fantazje MarioliKanapeczki z łososiem i koperkiem mogą posłużyć zarówno jako śniadanie, kolacja ale również jako szybka w przygotowaniu przekąska na spotkanie ze znajomymi. Kanapki przygotujemy w kilka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!klik) i bardzo za to dziękuję! :) w oryginale przepis na tą sałatkę podany jest z korniszonami, ale ja zrobiłam z kiszonymi, bo po pierwsze lubię, a po drugie miałam akurat otwarty słój i nie musiałam lecieć do piwnicy. Jajek dałam o jedno więcej, a zamiast szynki wykorzystałam polędwicę sopocką. Składniki: 20 dkg sera żółtego 25 dkg szynki lub polędwicy(...)grubych oczkach tarki. Ser także ścieramy. Szynkę (najlepiej bez skórki) i ogórki kiszone (lekko odciskamy z nadmiaru soku) kroimy w drobną kostkę. Dodajemy posiekaną czerwoną cebulę i mieszamy z musztardą i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Czerwoną cebulę można zastąpić białą, ale znacznie lepiej się prezentuje kolorystycznie w sałatce
Kolorowy Przepisownikpatatas Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Meksykańska sałatka z kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Przekąski Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka(...)Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta z dynią i szpinakiem Serowe ciasteczka z pastą łososiową Domowe krakersy z czarnuszką Serowe ciasteczka wytrawne Zakręcone bułeczki ze szpinakiem Drożdżowe bułeczki z szynką Serowe słone paluszki z kminkiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki
Kulinarne przygody Gatitygości na naszym stole, czy to w najprostszej postaci z masłem i solą, czy też w sałatkach. Trzeba uważać, aby go nie przegotować, trzeba go też zahartować, aby miał piękny zielony kolor. Postanowiłam go wykorzystać jako farsz do drożdżowych pierogów z dodatkiem siekanej szynki od najlepszego rzeźnika w mieście i dodatkiem świeżego koperku prosto z balkonowej doniczki. A, że dania
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwystudzić.Skropić odrobiną soku z cytryny i wymieszać.Papryki i szynkę pokroić w kostkę i dodać do ryżu.Resztę soku wymieszać z olejem, skórką z cytryny, solą i pieprzem, dodać do ryżu .Dodać koperek, wymieszać, doprawić do smaku.Wstawić do lodówki na 2 godziny, aby smaki się przegryzły. Sałatka bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 1 ser brie La Polle classic MLEKOVITA 2 plastry szynki parmeńskiej 10 dużych pieczarek 1 cebulka sól, pieprz Wykonanie: *Z jednej strony na wysokość ok 1 cm odcinamy bok sera. Odkładamy na bok. Środek wydrążamy za pomocą łyżeczki. Wydrążony ser możemy zjeść, zostawić do sałatki, lub rozpuścić na patelni, dodać ulubione zioła i przygotować sos np do tego
Z Majeczką w kuchniJako ewidenty pożeracz brokułowy przedstawiam Wam kolejną wariację sałatkową :) Składniki: - 1 opakowanie tortellini z szynką - 1 średni brokuł - 3 jajka - 1 ogórek gruntowy - 1 puszka kukurydzy
Zainspirowana w kuchnisobą warzywa jest sałatka. W formie sałatki podać można praktycznie wszystkie warzywa zarówno te surowe, gotowane jaki i marynowane. Jeśli jednak znudziła Ci się ta forma podania warzyw zrób torcik warzywny . Torcik warzywny , na który poniżej zamieszczam przepis przygotowany jest z pomidora, ogórka, sałaty oraz pieczarek. Nie jest to torcik wegetariański, gdyż dodałam do niego także szynkę oraz jajka. Wszystkie
MeCookssobą warzywa jest sałatka. W formie sałatki podać można praktycznie wszystkie warzywa zarówno te surowe, gotowane jaki i marynowane. Jeśli jednak znudziła Ci się ta forma podania warzyw zrób torcik warzywny . Torcik warzywny , na który poniżej zamieszczam przepis przygotowany jest z pomidora, ogórka, sałaty oraz pieczarek. Nie jest to torcik wegetariański, gdyż dodałam do niego także szynkę oraz jajka. Wszystkie
MeCooksWspaniała sałatka, która zawojowała podniebienia tych, których nią nakarmiłam! Robiłam ją już kilka razy i na stałe weszła w moje domowe menu. Szybka, łatwa w przygotowaniu, wymaga tylko umiejętnego przyprawienia. Nic, tylko robić i jeść! Składniki: 3/4 opakowania makaronu (pierożków) tortellini 150g szynki 1/2 puszki kukurydzy 6-8 sztuk pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku sól, pieprz, bazylia, oregano(...)pierożki nie były twarde. Odcedzić, zostawić do przestygnięcia. Szynkę pokroić w kostkę, kukurydzę odcedzić, pomidorki przekroić na połówki. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu, ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, dodać sól, pieprz, zioła oraz majonez. Wszystko delikatnie wymieszać, schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować roszponką. Gotowe! Artykuł Sałatka z makaronem tortellini pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebienia