zupy ugotować własny bulion na wołowinie, dzięki temu zupa będzie jeszcze lepsza. Jutro wykorzystamy tę wołowinę do sałatki razem z główkami ze szparagów. Dzisiaj zapraszam na zupę. Składniki: Kawałek wołowiny może być antrykot Ok. 2 l wody 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 4 ziemniaki ( ja miałam więcej bo były malutkie ) 10 - 15 cm pora Pęczek szparagów Sól Pieprz biały
Smaki EwyDawno już nie pisałam, ale to nie znaczy, że nic nie gotowałam! Oczywiście każdy przepis mnie inspiruje, czasem coś przez przypadek dodam, albo zapomnę dodać
Kuchnia moimi oczamiSałatka ze szpinakiem, brokułem, rzodkiewkami i granatem Składniki: - 100g świeżego szpinaku typu baby - sok z cytryny - kilka liści sałaty masłowej(...)minuty) - Następnie szybko go schłodzić, np. wystawiając na parapet za okno;) - Rzodkiewki, seler, marchewkę i ogórka posiekać w plasterki - Pomidorki posiekać na połówki lub w ćwiartki - Awokado pokroić w kostkę - Szpinak przełożyć do miski, dodać sałatę porwaną na kawałki - Dołożyć pozostałe warzywa - Sałatkę doprawić solą, chili i miętą oraz skropić sokiem z cytryny - Ziarenka granatu wyjąć łyżeczką na sitko
Wegańska kuchnia orientalnamargin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki z szynki z sałatką chrzanową – Składniki: ok. 30 plasterków dowolnej szynki (takiej, którą łatwo będzie się zwijało w roladki) 2 słoiczki selera konserwowego (2 słoiczki po 180g każdy – masa po odsączeniu) 3 jabłka (ok. 600g) 1 puszka kukurydzy (ok. 285g po odsączeniu(...)auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki z szynki z sałatką chrzanową – Wykonanie: Przygotować sałatkę chrzanową według tego przepisu: Sałatka chrzanowa z jajkiem lub inną dowolną sałatkę, np. jarzynową , czy sałatkę z pora . W zależności od tego, ile chcemy przygotować
Kulinarne PrzebojeDlaczego sałatka karnawałowa skoro można ją przyrządzić nie tylko w czasie karnawału? Chyba dlatego, że nie bardzo miałam pomysł na jej nazwę. Ziemniaczana nie bo ziemniaki nie są jej głównym składnikiem. To samo dotyczy selera. Może po prostu jarzynowa albo wielowarzywna? Może tak, ale skoro mamy czas jaki mamy to niech zostanie już karnawałowa, dobrze? Zapewniam jednak, że sprawdzi się
Smaczna Pyzaniektóre z tych rzeczy zakończą swój sezon i trzeba będzie czekać ponownie na ich powrót przez cały rok! Dziś u mnie sałatka na ciepło z warzywami pieczonymi w piekarniku z dodatkiem surowych. Pyszna i do syta! Składniki marchewka, seler, pietruszka, groszek,batat itd botwinka ulubiona sałata koperek bazylia oliwa z oliwek pomidor malinowy opcjonalnie biały i czarny sezam Warzywa obierz
Z Kuchni Do KuchniProsta, smaczna i orzeźwiająca sałatka na dobrą przekąskę. Składniki: Ananas w syropie 1 puszka Jajka ugotowane 6 szt. Jabłko 3 szt. Seler słupki w zalewie 1 słoiczek Kukurydza konserwowa 1 puszka Sól i pieprz do smaku Ser żółty salami 20 dag Ogórek kiszony 1-2 szt. Majonez Ogórek szklarniowy do dekoracji Natka pietruszki do dekoracji Pomidor koktajlowy
Tradycyjna Kuchniapopijania w pracy. Jest to znakomita porcja błonnika i witamin. Wypróbujcie też moje Gorące dania i Sałatki i surówki . Moje propozycje zup: Rosołek z vegetti cukiniowym Składniki: – włoszczyzna: 3 marchewki, 1 pietruszka, 1 seler, 1 por, 2 cebule – sól czarna, 3 liście laurowe, 5 sztuk ziela angielskiego – 1 cukinia, natka pietruszki
To co kochamjeszcze jedna prosta i łatwa do wykonania sałatka, wypróbujcie, polecam :) Składniki : mała puszka kukurydzy złocistej Bonduelle ( 212 ml opakowanie) tzw. bonduelki 2-3 gałązki selera naciowego majonez i jogurt, natka pietruszki Przygotowanie : Kukurydzę osączyć na sicie, umyte gałązki selera osuszyć i pokroić w cienkie paseczki Składniki połączyć, majonez zmieszać z jogurtem, polać i wymieszać ponownie
Proste Potrawyjest on składnikiem wielu sałatek czy też surówek. Konieczce skuście się i przygotujcie tę wariację smaków. Sałatka jarzynowa z marynowanym czosnkiem Składniki : 3 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka - korzeń kawałek selera 1 puszka mieszanki kukurydzy z groszkiem 4-5 średnich ogórków konserwowych 1/2 małego słoiczka czosnku marynowanego 4 jajka 2-3 łyżki majonezu
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijajka gotowane Przygotowanie : Obrane jajka pokroić w kostkę, to samo uczynić z obranym jabłkiem Kukurydzę osączyć na sicie, umyte gałązki selera pokroić w kostkę Składniki połączyć, posypać solą, pieprzem czarnym, dodać majonez i dokładnie wymieszać. Zapewniam, ze sałatka jest smaczna, a zrobimy ją wyjątkowo szybko. Polecam i smacznego :) Majonez można połączyć z jogurtem
Proste PotrawyUwielbiam kaszę jaglaną. Często wykorzystuję ją w swojej kuchni (np. tarta z kaszy jaglanej lub sałatka z kaszy jaglanej ). Dziś w formie paluchów- palce lizać! Składniki: 25 dag kaszy jaglanej 35 dag selerów 2 szklanki wywaru warzywnego 2 cebule 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały por 4 jajka 1 łyżka masła Bułka tarta do panierki Olej do smażenia Wykonanie
Tradycyjna KuchniaŚwiąteczne pzepisy, a jest tego jeszcze trochę. Zdecydowanie gotowanie i zdjęcia idą mi szybciej. Dzisiaj na tapetę trafia sałatka jarzynowa. Lekko zmodyfikowana, ale bardzo smaczna, serdecznie polecam. Składniki: 4 średnie ziemniaki 2 marchewki 1 średni seler 1 pietruszka 1 długi ogórek ( okolo 20 cm) 2 ogórki kiszone 1 puszka zielonego groszku 1 puszka konserwowej
Gosia gotujepieprz świeżo zmielony i roztarty w rękach estragon. Wszystko mieszamy i na koniec dodajemy 2 duże łyżki kukurydzy. Sos gotowy :) Sałatka : 1/2 opakowania roszponki 1 średnia cebula czerwona, ew. biała 1 średnia papryka słodka, czerwona 2 gałązki selera naciowego 3 łyżki kukurydzy konserwowej 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 cytryny lub limonki pieprz, sól Roszponkę płuczemy
vegetaniejuż tu wspominałem, to to, że "w kuchni nic nie powinno się zmarnować". W myśl tej wąskiej doktryny zrobiłem sałatkę warzywną, z warzyw, które mi zostały po zrobieniu wywaru do tego risotta . Czego potrzebujemy? -ugotowane: marchew, seler, pietruszka -dwa jajka ugotowane na twardo i zalane zimną wodą -dwa obrane ogórki kiszone -majonez -pieprz biały -garść kiełków rzodkiewki -szczypiorek świeży Wszystkie
BaRepasPropozycja sałatki na świąteczny stół. Przepis pochodzi ze zbiorów siostry Anastazji. Nieznacznie go zmodyfikowałam.Składniki:1 mały słoik selera pokrojonego w paski1 puszka kukurydzy1 puszka ananasa2 jabłka4-5 jajek3 ogórki kiszone1 czerwona cebula20 dag szynki konserwowejposiekany szczypioreksól, pieprzmajonez2 pomidorySposób przygotowania:1. Jajka ugotować, ostudzić, pokroić w kostkę.2. Kukurydzę i selera odsączyć z zalewy.3. Ogórki kiszone pokroić w kosteczkę
Kuchnia domowa Ani