Kolejna sałatka na bazie selera. Składniki: ½ kg selera 2/3 szklanki mleka 10 dag żółtego twardego sera 5 dag płatków migdałowych 15 dag pieczarek sól do smaku pieprz do smaku sok z cytryny do smaku natka pietruszki majonez Wykonanie: Selera wyszorować, obrać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem mleka i ugotować. Następnie odcedzić, wystudzić i pokroić w kostkę wraz z serem
Tradycyjna KuchniaSeler korzeń – 50 dag Jabłka – 30 dag Majonez –250 ml Sól Cukier Cytryna Szczypiorek Selery obrać, umyć, ugotować, ostudzić, pokroić w słupki. Jabłka obrać i także
Camilla w kuchnikolejny eksperyment z jajecznicą. Jajecznicę jadłam już z różnymi dodatkami, ale takiej kombinacji jeszcze nie było. Od sałatki z konserwowanego selera zostało mi kilka plastrów ananasa, i tak sobie stały na stole, gdy przygotowywałam tę jajecznicę i pomyślałam: jajecznica z szynką jest bardzo smaczna, a szynka i ananas to wyborne połączenie, dlaczego więc nie połączyć tego wszytkiego w zgrabną całość
Codzienne Gotowanieschlebia, jest bardzo mile i motywujace, gdy tak wielu z Was oglada moje jedzonko i czerpie z niego inspiracje dla siebie. Dzis w zestawie: Sniadanie - salatka z jablka, selera naciowego i rodzynek z jogurtem greckim i odrobina majonezu, dla zlamania smaku Lunch - makaron z brokulem, czosnkiem i chili z dodatkiem jogurtu. I tu moj nowy patent (zastanawiam sie czemu
Codzienne GotowanieCzas zrobić zapasy na zimę, by chociaż trochę stały się wspomnieniem lata. Dzisiaj polecam przepis na sałatkę z ogórkiem selerem i papryką. Robiona pierwszy raz przeze mnie, ale wypróbowałam i polecam. SKŁADNIKI : 2 kg. ogórków 2 czerwone duże papryki 1 duży seler 4 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki soli Zalewa: 3 szklanki wody 2 niepełne szklanki octu 2 niepełne szklanki
W kuchennym oknie EwySałatka z buraków, selera naciowego i marchewki + czerwony ryż Składniki: - 100g ryżu czerwonego - 1 łyżka octu balsamicznego - 2 upieczone buraczki - ½ łyżeczki oliwy - 2 łodygi selera naciowego - sól himalajska - 1 marchewka - 1 łyżka pestek dyni
Wegańska kuchnia orientalnamarynatę mieszamy i zalewamy sznycle, obtaczamy każdego sznycla i odstawiamy pod przykryciem na 30 minut do lodówki. Smażymy na grillu elektrycznym. Ja podałam to mięso z selerem, makaronem i sałatką (szpinak i pomidor) Smacznego
ClauditteMissCooking10 najpopularniejszych przepisów w 2014 rokuDzisiaj robię małe posumowanie tego co się wydarzyło na moim blogu w 2014 i zamieszczam przepisy, które najchętniej czytaliście. Królują
Kulinarne przygody GatityCiekawe połączenie smakowe zawarte w małej salaterce. Lubię chrupkość, którą w tej sałatce gwarantuje nam seler naciowy.Składniki:- 1 pęczek selera naciowego- 250 g pieczarek- 1/2 puszki kukurydzy- 3 małe piersi z kurczaka- 2 duże ogórki konserwowe- 1 garść rukoli- 1 słoik suszonych pomidorów- przyprawy: delikat czerwony, pieprz, sól oraz przyprawa do kurczakaPrzygotowanie:Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy
Zainspirowana w kuchnidługo nie mogłam go nigdzie dostać. Aż wreszcie nadarzyła się okazja :D W mojej głowie od razu zaczęły mnożyć się pomysły jak go dobrze spożytkować. Wymyśliłam więc sałatkę. Kurczaka połączyłam z ananasem, selerem, porem, żółtym serem i majonezem. Zapytacie jak wyszło? Bombowo! :D Sałatka jest przepyszna, a do tego prosta i nadaje się na wiele okazji. Wędzony smak drobiowego mięsa
MyCookBook.plpowiecie na pyszną lekką sałatkę z roszponki , pomidorków koktajlowych , ogórka , selera naciowego i sera feta , a do tego pyszna Remulada duńska firmy Folwark . Taką sałatkę można spokojnie zapakować do pojemniczka i zabrać do pracy lub szkoły na śniadanie , jest sycąca i z pewnością zaspokoi wasz głód(...)kroimy w pół plasterki , pomidorki myjemy i kroimy w ósemki. Roszponkę wykładamy na półmisek , układamy na niej pomidorki , ogórka, drobno pokrojony seler naciowy, posypujemy rozdrobnioną fetą i szczypiorkiem , przyprawiamy do smaku solą i pieprzem .Wierzch polewamy Remuladą duńską. Sałatkę można całą wymieszać lub podać tak jak ja . Wyśmienicie smakuje z grzankami . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliSałatka Waldorf z krewetkami. Shrimp Waldorf Salad. Oryginalna sałatka Waldorf powstała w Waldorf-Astoria Hotel w Nowym Jorku w późnych latach XIX wieku, jej autorem był Chef Oscar Tschirky. Ta sałatka początkowo składała się jedynie z jabłek, selera i majonezu. Posiekane orzechy i winogrona dodano później. Moja wersja sałatki Waldorf ma bardziej wyrafinowany smak, gdyż dodatkowo zawiera jeszcze mandarynkę, ananasa(...)kukurydzę i krewetki. Sałatkę robi się szybko, łatwo i jest bardzo smaczna. Jak ją skosztujecie to będziecie robić tę wersję sałatki Waldorf z krewetkami w kółko, bo to również świetna przystawka do każdej kolacji, szczególnie w Karnawale. Składniki sałatki: 300-400 g dużych krewetek, ugotowanych i obranych 1/2 szklanki majonezu 1/3 szklanki jogurtu greckiego łyżka soku z cytryny (lub więcej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięselerem naciowym nie przepadam. Jednak w tej sałatce, w połączeniu z ananasem, smakuje po prostu wybornie! Koniecznie musicie ją zrobić, bez dwóch zdań! Składniki : * 2-3 łodygi selera naciowego * podwójna pierś z kurczaka pieczona albo gotowana * 3-4 plastry ananasa * 100g słonecznika * 2 łyżki majonezu lub gęstego jogurtu greckiego * sól, pieprz Przygotowanie : Wszystkie składniki sałatki pokroić
Magiczne Życie MartyMój świat jest bardzo uporządkowany, dlatego uwielbiam jedzenie, które też jest uporządkowane. W sałatce warstwowej nie dość, że widać co jemy, to jeszcze jest to apetyczne i estetyczne. Składniki: • 1 słoiczek selera konserwowego • 1 średni por • 2 jabłka • 1 puszka kukurydzy • 200 g szynki konserwowej • 4 jajka • 10 łyżek majonezu • sól, pieprz(...)pokroić w kostkę. • Odcedzić seler i kukurydzę. • Szynkę pokroić w drobną kosteczkę. • Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Sałatkę układać od dołu w kolejności: 1. seler konserwowy 2. kukurydza 3. szynka 4. jabłka 5. jajka 6. por • Każdą warstwę posmarować dwiema łyżkami majonezu. • Wierzch sałatki posypać solą i pieprzem. Sałatka jest najlepsza
To co kochamascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Sałatka z komosą ryżową, selerem naciowym i fetą Składniki: Komosa ryżowa – 200g Seler naciowy – 6 łodyg Orzechy włoskie - 1 szklanka Rzodkiewka – 5 sztuk Czarnuszka – 1 łyżka Feta – 200g Sól, pieprz Składniki – sos: Oliwa(...)cytryny Wykonanie: Komosę ugotować w osolonej wodzie a następnie ostudzić. Gdy będzie już zimna dodać do niej drobno posiekane orzechy, rzodkiewkę i seler pokrojone w plastry. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i czarnuszką. Sałatkę przełożyć do naczynia, a na wierzchu ułożyć fetę pokrojoną w plastry. Sałatkę polać sosem przygotowanym z wymieszanej oliwy z oliwek, miodu, masła migdałowego
Kuchnia Bon Appetit