Dzień dobry! Lubicie rzodkiewkę? To teraz szczerze... czy liście rzodkiewki lądują u Was w koszu? Jeśli tak, to mam dla Was dobrą wiadomość - wcale nie muszą
Pora coś zjeśćpomidorków , sera żółtego i szyneczki . Tak sałatka nadaje się jako samodzielne danie lub jako dodatek do ziemniaczków :) Składniki : garstka roszponki garstka rukoli kilka liści sałaty czerwonej kilka liści sałaty lodowej garstka liści szpinaku kilka pomidorków koktajlowych szczypiorek suszony lub świeży kilka plasterków szynki konserwowej kawałeczek pora Garstka startego sera żółtego. 1 śmietana
Sama słodycz i szczypta chiliCoś co jest eksplozją smaku, maga dawką drogocennych witamin, niezwykle kolorowe, bezglutenowe.... Na pewno nie banalne. Ostrość daje nam czosnek, marchew - słodycz. Por, pietruszka
Malinowe Pocałunkisoli, 1/2 łyżeczki cukru. Przygotowanie Kapustę drobno poszatkować, pora dokładnie umyć, pokroić w półplasterki. Marchewkę oczyścić, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Brzoskwinie obrać ze skórki pokroić w małe cząstki. Wymieszać z warzywami. Wycisnąć sok z pomarańczy, wymieszać z jogurtem naturalnym, cukrem, solą i curry. Sosem polać sałatkę. Odstawić na 15minut
Z miłości do słodkościskładników, ale … jakie to doooobreeee! Od tamtej pory pomidory w takim wydaniu serwowałam już 3 razy. To bardzo fajna, bardzo estetyczna i wygodna w podaniu przekąska. W przygotowaniu – ultra szybka. Same zalety. Być może gdybym zobaczyła taką propozycję w internecie, byłabym powściągliwa myśląc, że pomidory puszczą sok, sałatka zacznie spadać lub bardziej ześlizgiwać się z pomidorów
Mojewlasne.plPyszna i pożywna sałatka z kurczakiem marynowanym w przyprawie meksykańskiej z dodatkiem czerwonej fasolki i dymki to propozycja na różne okazje. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1 podłużna słodka czerwona papryka 2 cebule dymki Kawałek pora 1 łyżeczka przyprawy do fajity 1 łyżeczka przyprawy do grosa Szczypta soli do smaku
Wanilia i Kardamonminuty. Gotowe :) Ja to podałem z ryżem i taką szybką sałatką: czerwona i zielona papryka pokrojona w kosteczkę wymieszana z kukurydzą z puszki. Rewelacja! :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufacturezrobieniu, świetnie dopełni każdy obiad. Kapustę poszatkować bardzo cieniutko. Por pokroić w cieniutkie talarki. Kukurydzę odcedzić na sitku. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa dodać do kapusty. Skropić sokiem z cytryny. Do śmietany dodać musztardę, pieprz, sól, odrobinę cukru. Wymieszać. Dodać do sałatki. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeżeli lubimy można jeszcze dodać posiekany koperek
Świat Domowej KuchniSałatka, którą przygotowałam na niedzielne śniadanie. Kolorowa, chrupiąca i pożywna. Składniki: 1 słoik selera w zalewie octowej po 1 puszce kukurydzy i czerwonej fasoli 2 papryki w różnych kolorach 150 g żółtego sera - Złoty Mazur, Gouda, Edamski, Morski 1/2 młodego pora kilka łyżek majonezu (można wymieszać pół na pół z jogurtem naturalnym) sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
Czerwień i błękitSkładniki warzywa 2kg kapusty pekińskiej 4 sztuki marchew pokrojone w julienne 1 sztuka biała rzodkiew,lub pęczek rzodkiewki ,lub 1 kalarepa 1 sztuka por 1-2
mojej kuchniNajprostsza jaką znam. Przepis wyniesiony jeszcze z domu rodzinnego. Jako, że moi synowie bardzo ja lubią, często pojawią się jako dodatek do obiadu Składniki: 1
Z Majeczką w kuchniKilka osób zauważyło (co mnie bardzo cieszy i motywuje), więcej się dowiedziało, bo z tej radości pochwaliłam się na FB... więc pora najwyższa napisać i
bistro mamaSkorzystamy z tego, że mamy więcej śledzi i zrobimy śledzika pod pierzynką. Składniki: -4 wymoczone wcześniej i odsączone płaty śledziowe -kawałek selera i kawałek
Maminek kulinarnypolskiej kuchni najczęściej stanowi główny składnik surówek i sałatek dodawanych do głównych dań. Warto jednak wypróbować kapustę pekińską również w wersji na ciepło. Bigos z kapusty pekińskiej. Składniki: - 1 duża kapusta pekińska - ok. 400 g chudego wędzonego boczku - ok. 600 g dobrej kiełbasy (dałam podwawelską z szynki) - 2 cebule - por (jasna część) - 2-3 pomidory - różowa sól himalajska - 3 listki
mojewypiekiinietylkoSałatkę jarzynową robi zawsze moja mama, wychodzi pyszna. Tak mówi zawsze moja siostra, która ją uwielbia. Ja jej nie jem bo nie lubię majonezu, ale wierze siostrze na słowo :D. Składniki: 5 marchewek pietruszka 5 ziemniaków 4-5 ogórków kiszonych jabłko por 4 jajka parę łyżek majonezu pieprz/sól Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki ugotować do miękkości. Ostudzić. Po ostudzeniu obrać(...)pokroić w kostkę. Jajka ugotować, obrać i również w kostkę pokroić. Pora, jabłko i ogórki tez na kosteczkę. Wszystko wymieszać w jednej misce. Majonezu dać tyle, jak kto lubi. U mnie w domu mama dodaje jakieś 4-5 łyżek, zależny od ilości. Przyprawić wedle uznania. Smacznego :D SPRÓBUJ RÓWNIEŻ: CHLEBEK Z SOJĄ MLECZNIAK
Moje pyszne gotowanie