sałatka z porów - 4036 przepisów (strona:119/270)

Sałatka tortellini / Tortellini salad 82

Trzy składniki, trzydzieści minut i pyszna sałatka gotowa. Idealna na lunch do pracy czy dla gości, smaczna i pożywna! Lista zakupów nie jest długa, ilość czynności do wykonania i czasu do poświęcenia też nie – zapraszam do gotowania! Three ingredients, thirty minutes and tasty salad is done. Perfect for lunch to the office, delicious and nutritious! Shopping list(...)kawałki, koper posiekaj, od pora odetnij zieloną część, pozostałą przekrój wzdłuż na pół i potem na plastry. Żeby por nie był za ostry warto go sparzyć wrzątkiem – wrzuć pokrojonego pora do durszlaka i przelej gorącą wodą. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj soli i pieprzu do smaku, dokładnie wymieszaj. Jeśli masz czas wstaw sałatkę na jakiś czas do lodówki

Martyna Cooks
SAŁATKA TORTELLINI / TORTELLINI SALAD 120

SAŁATKA TORTELLINI / TORTELLINI SALAD Trzy składniki, trzydzieści minut i pyszna sałatka gotowa. Idealna na lunch do pracy czy dla gości, smaczna i pożywna! Lista zakupów nie jest długa, ilość czynności do wykonania i czasu do poświęcenia też nie – zapraszam do gotowania! Three ingredients, thirty minutes and tasty salad is done. Perfect for lunch to the office, delicious and nutritious(...)potem na plastry. Żeby por nie był za ostry warto go sparzyć wrzątkiem – wrzuć pokrojonego pora do durszlaka i przelej gorącą wodą. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj soli i pieprzu do smaku, dokładnie wymieszaj. Jeśli masz czas wstaw sałatkę na jakiś czas do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Cook the tortellini as it is written on the wrapping

Martyna Cooks
SAŁATKA TORTELLINI / TORTELLINI SALAD 115

SAŁATKA TORTELLINI / TORTELLINI SALAD Trzy składniki, trzydzieści minut i pyszna sałatka gotowa. Idealna na lunch do pracy czy dla gości, smaczna i pożywna! Lista zakupów nie jest długa, ilość czynności do wykonania i czasu do poświęcenia też nie – zapraszam do gotowania! Three ingredients, thirty minutes and tasty salad is done. Perfect for lunch to the office, delicious and nutritious(...)potem na plastry. Żeby por nie był za ostry warto go sparzyć wrzątkiem – wrzuć pokrojonego pora do durszlaka i przelej gorącą wodą. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj soli i pieprzu do smaku, dokładnie wymieszaj. Jeśli masz czas wstaw sałatkę na jakiś czas do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Cook the tortellini as it is written on the wrapping

Martyna Cooks
Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czosnkowym 116

bardzo dawno, ale do dziś często gości na moim stole. Sałatka smakuje naprawdę rewelacyjnie oraz d oskonale sprawdzi się jako dodatek obiadowy lub samoistna przekąska. Sos czosnkowy podkreśla smak całości, lecz jeśli użyjecie samego majonezu - też będzie pysznie. Polecam! 1 kg pieczarek 200g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 por (biała część; średni) Sos:   4-5 łyżek majonezu(...)ostudzeniu pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, pora pokroić w krążki, a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przygotować sos. Majonez połączyć z jogurtem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Wszystkie składniki wymieszać z sosem oraz ewentualnie doprawić do smaku. Gotową sałatkę przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce

Di gotuje
Sałatka misz-masz 215

lodówce :) Sałatki jak już wielokrotnie pisałam, to moja słabość i potrafię je wyczarować niemal ze wszystkiego ;)  I co ważne zawsze smakują i szybko znikają. Składniki: 1 kulka mozzarelli 1 pomidor 1/2 czerwonej papryki 1 /2 czerwonej cebuli garść bazylii kilka liści dowolnej sałaty kilka listków pietruszki 1 mandarynka 10 zielonych oliwek 1 gałązka jasnego pora Sos: 1 łyżka soku(...)naprzemienni układać warzywa...pokrojonego w ósemki pomidora, paprykę w paski, krążki cebuli i pociętego fantazyjnie pora. Poprzekładać warzywa segmentami z mandarynki, liśmii bazylii i pokruszoną mozzarellą.Udekorować przekrojonymi na pół oliwkami. Do małego słoiczka przełożyć wszystkie składniki sosu. Zakręcić i porządnie wymieszać.Polać sosem sałatkę i odstawić na 5-7 minut, aż smaki się przegryzą. Podawać. Smacznego

Gosia gotuje
Sałatka z wędzonym kurczakiem, ryżem i ananasem 227

można je idealnie wykorzystać do sałatki - do której stanowiłyby bazę. Sałatka jest niezbyt pracochłonna - a za to bardzo smaczna. Polecam. Ryż ugotować wg zaleceń na opakowaniu. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Udka z kurczaka dokładnie oddzielić od kości i zdjąć z nich skórę. Mięso pokroić w drobną kosteczkę. Pora pokroić w cienkie półkrążki. Kukurydzę i ananasy dobrze odsączyć. Ananasy pokroić

Świat Domowej Kuchni
Zupa krem ze szparagów 100

dzięki temu zupa będzie jeszcze lepsza. Jutro wykorzystamy tę wołowinę do sałatki razem z główkami ze szparagów. Dzisiaj zapraszam na zupę. Składniki: Kawałek wołowiny może być antrykot Ok. 2 l wody 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 4 ziemniaki ( ja miałam więcej bo były malutkie ) 10 - 15 cm pora Pęczek szparagów Sól Pieprz biały 100 ml słodkiej śmietany Wykonanie

Smaki Ewy
Koktajl białkowy Eco&Fit Slim - wsparcie w odchudzaniu 140

Stali Czytelnicy bloga wiedzą, że uwielbiamy słodycze w każdej postaci i o każdej porze dnia i nocy. Nie często więc recenzujemy tutaj produkty dla osób dbających

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Krem z białych i zielonych szparagów 146

Składniki na bulion: - 1,5l wody - 3 marchewki - seler - por - cebula - 2korzenie pietruszki - natka pietruszki - liść laurowy, ziele angielskie, pieprz cały, sól, pieprz mielony według uznania

Coś z niczego
Zupa porowa 231

Niezwykle smaczna zupa porowa . Pożywna, niedroga, a do tego ładnie prezentuje się na stole. Składniki: 1 duży por 0,5 kg ziemniaków 1 marchew starta na

Salonik smaków
Karkówka z ananasem 238

Rozpływająca się karkówka z ananasem często gości w mojej kuchni, a ta jest wyjątkowa. Niespotykane połączenie smaków: pora z ananasem. Idealnie pasują tu kluski śląskie

Salonik smaków
Burak faszerowany serem kozim, żurawiną z malinami zwieńczony rukolą i orzechami 144

Jesień to czas, gdy na dworze robi się już buro i zimno. Ta pora roku kojarzy mi się zwykle z ciężkim, kalorycznym jedzeniem, które powoduje, że się rozgrzewam ale i robię się senna. Postanowiłam, że tym razem przygotuje coś sezonowego, ale w lżejszej, bardziej fit wersji. Słodki burak, kwaskowata żurawina i lekko orzechowa rukola (to moje ulubione połączenie(...)tego całość podkręcona słonym, kozim serem. Świetna przekąska na pochmurny dzień świetnie zastąpi ci ulubioną sałatkę. Burak faszerowany kozim serem z rukolą i żurawiną. Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Remoulade z selerem 183

Remoulade z selera to po prostu sałatka selerowa wykonana na bazie tradycyjnego, francuskiego sosu remoulade. Sos remoulade to sos majonezowy z dodatkiem musztardy oraz kwaśnych dodatków takich jak ogórek konserwowy czy kapary.  Zimą warto wykorzystać warzywa charakterystyczne dla tej pory roku - warzywa zimowe. Jednym z takich warzyw jest właśnie korzeń selera. Ponieważ bardzo lubię to warzywo, na blogu możecie

Codzienne Gotowanie
Sałatka z surowego kalafiora z szynką 191

składników i sporej ilości świeżego, pachnącego koperku. Prosta, szybka i niezwykle smaczna sałatka, idealna na każdą okazję! Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas przygotowania 20 min Czas przygotowania 20 min Czas przygotowania 20 min Ingredients 1 średni kalafior 300 g szynki wędzonej * 1 puszka kukurydzy 1 średni por 1 duża papryka pomarańczowa Sos 3 łyżki majonezu ** 3 łyżki jogurtu naturalnego(...)grubych oczkach. Szynkę kroimy w drobną kostkę (bez skóry). Pora kroimy wzdłuż na cztery części i drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy odcedzoną z zalewy kukurydzę. Sos Majonez łączymy z jogurtem. Dodajemy posiekany koperek oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku przyprawami i mieszamy. Sos dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Wstawiamy

Wędrówki po kuchni
Sałatka „Tysiąca Wysp” 240

votes ) Sałatka „Tysiąca Wysp” Sałatka „Tysiąca Wysp”, to genialny, niesamowity posiłek na każdą okazję. Idealna na imprezę lub kolację, ale w upały nada się także na obiad. Uwielbiam takie przekładańce, piękne, kolorowe i mega apetyczne. Moi synowie tak średnio..ale zawsze skubną w wieczorowej porze, szczególnie w weekend kiedy im w brzuchu burczy po nocnym graniu

Ogrodnik w podróży