pierś z kurczaka 2 łyżki chrzanu tartego „POLONAISE” 2 łyżki miodu 1 płaska łyżka przyprawy – u mnie do sałatek* 1 łyżka oleju czarny mielony pieprz do smaku *skład: sól, papryka słodka czosnek, pieprz czarny, por, bazylia, natka pietruszki. Można zamienić na inną przyprawę o podobnym składzie Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na 4 małe kotlety. Każdy kotlet
Słodkie okruszkiciepłych kapciach, z zapasem filmów, szampana, drinków i...sałatek. Jedną z nich była banalnie prosta, ale za to pyszna sałatka z surimi. Składniki -1 opakowanie surimi (ok. 250 g) -puszka czerwonej fasoli -puszka kukurydzy -kawałek pora -sól, pieprz -2 łyżki majonezu Przygotowanie Czerwoną fasolę odsączyć i przepłukać. Kukurydzę odsączyć. Surimi pokroić w kawałki. Pora posiekać. Wszystko przełożyć
Zielona Kuchniablogu po prawej stronie znajdziecie przepisy na wielkanocne przystawki , głównie jajka faszerowane i sałatki. Jest z pewnością w czym wybierać. A dzisiaj kolejna wielkanocna propozycja - jajka z rzodkiewką i porem w majonezie. Składniki: 10 jajek 1/2 pora pęczek rzodkiewki 2 łyżki majonezu sól, pieprz posiekany szczypiorek Jajka ugotować na twardo. Natłuc skorupki i zalać bardzo zimną wodą. Po godzinie
Czerwień i błękitPrzepis na tę sałatkę ma z 20 lat i tak naprawdę nie wiem dlaczego nie pojawił się do tej pory na moim blogu. Kiedyś żadna impreza czy święta nie obyły się bez niej i chyba po prostu się przejadła. Zdecydowanie imprezowa, lekko pikantna, zaskakująca smakiem pora, ananasa, czerwonej fasoli i żółtego sera
To co kochamZniknęła w oka mgnieniu🙂 Składniki 1 filet z kurczaka 1 puszka groszku 5 ogórków kiszonych 1 średni por 3 jajka majonez 3-4 łyżki ketchupu Jamar chili, czubryca czerwona, pieprz olej … Czytaj dalej Sałatka z kurczakiem
czarrna od kuchniwodzie, przecedzić i wystudzić. Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Szynkę pokroić w kostkę. Pora umyć i pokroić w pół talarki. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, pieprz, sól i wymieszać. Sałatkę odstawić aby składniki się "przegryzły". Do przygotowania sałatki użyłam MAJONEZU KIELECKIEGO firmy WSP SPOŁEM . Jego wyrazisty smak i aromat jest niepowtarzalny
Prosto i Smacznie z AnetąNiezwykle aromatyczna :) Składniki 2 zupki chińskie 30 dkg fileta z kurczaka 4 ogórki kiszone 1/2 pora 1/2 puszki kukurydzy majonez sól, pieprz czubryca czerwona słodka papryka Sposób przygotowania Kurczaka … Czytaj dalej Sałatka z zupek chińskich i kurczaka
czarrna od kuchniSałatka ryżowa z szynką i porem... Ziarna białego, ugotowanego ryżu. Kawałeczki szynki konserwowej. Kosteczki czerwonej papryki. Ziarna soczystej kukurydzy. Paszeczki ostrego pora. A całość oblepiona majonezem
Gospodyni MiejskaCzytając opis i składniki może wydawać się, że nic nadzwyczajnego czekać nas nie może. Tymczasem sałatka, choć prosta, jest pełna smaku. Składniki 4 ugotowane na twardo jajka 2 szt białej części pora 1 puszka kukurydzy konserwowej 2-3 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jajka obieramy i razem z ogórkami
R'n'G KitchenSałatka z sosem balsamicznym i granatem. Sałatka z truskawkami Dodatek sosu balsamicznego do sałatki, dalece zmienia jej charakter. A jeżeli mamy odrobinę szczęścia i uda nam się, o tej porze roku, dostać świeże truskawki, to z prostych składników, jesteśmy w stanie w kilka minut przyrządzić potrawę, nie tylko smaczną, ale również wyrafinowaną. składniki 1 niewielka główka
Miód i pieprzktórą uwielbiam. Tym razem lekko wzbogacona innymi warzywami oraz z sosem delikatnie czosnkowym. Składniki: (wybierając duże warzywa wyjdzie bardzo duży półmisek sałatki) 3 marchwie, 1 pietruszka, 8 jaj, kalafior, sałata, świeży ogórek, 3 pomidory, pęczek szczypioru, liść pora, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy, 4 łyżki majonezu, 280ml śmietany 18% słodkiej. Przygotowanie: Marchew, pietruszkę
W kuchni u Monikidomowych warunkach i nie tylko Jesenią, można się cieszyć jej smakiem. Łamię tutaj trochę motto bloga " kuchnia w zgodzie z porami roku", ale musicie mi wybaczyć, bo cieszy mnie fakt ich posiadania w marcu. Zresztą podobna sałatkę do tej też robiłam w marcu ubiegłego roku. Zatem tradycji stało się zadość. Do przepisu użyłam oleju z pestek dyni
Gosia gotujedziś. Chcę się z Wami podzielić tym smakiem. Dzięki Krysiu! AMUSE BOUCHE - ŁOSOŚ Z MOZARELLĄ I POMIDORKIEM DAKTYLOWYM. SAŁATKA OWOCOWA. BABECZKI Z PASTĄ SKŁADNIKI: PASTA 1 kostka serka śmietankowego, po 1/2 marchewki, pietruszki i pora (biała część) , 3 ząbki czosnku, natka pietruszki, 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu krakersy małe WYKONANIE: surowe warzywa miksujemy
Kuchnia Beatymięsnym wywarze mają już smak własnie z tego wywaru. Zanim następnym razem wyrzucicie niechciane przez nikogo warzywa - zróbcie z nich sałatkę :) Składniki: ugotowane i przestudzone warzywa z rosołu : marchew, seler, pietruszka, 3-4 jajka kawałeczek surowego pora - część środkowa, jasnozielona, natka pietruszki , majonez , sól , świeżo zmielony pieprz - do smaku, szynka - wykorzystałam schab "Natura" ZMNove . Warzywa pokroić w kostkę
Codzienna kuchnia niecodziennaSałatka warzywna . Pyszna tradycyjna sałatka która często g.ości na naszych stołach Zapraszam :) Składniki : kilka ugotowanych ziemniaków 1 cebulka kawałek pora kilka marchewek kukurydza kilka jajek 1/2 słoiczka fasolki w zalewie octowej kilka ogórków kiszonych majonez sól, pieprz , musztarda Sposób przygotowania; 1. Ziemniaki i marchewkę
Sama słodycz i szczypta chiliJest to jedna z moich ulubionych sałatek. Podaję przykładowe ilości składników, zawsze robię "na oko" ok.50 dag pieczarek 1 lub 2 duże pory kilka jajek 3 -4 ogórki kiszone puszka kukurydzy 30 - 40 dag dobrej wędliny drobiowej, a jeszcze lepiej mięso drobiowe pieczone lub z rożna (może być jedno i drugie) majonez dekoracyjny Winiary sól Pieczarki pokroić i poddusić
Praktyczna plkolejny! a kilkanaście dni później 3 wskakuje mi na licznik :() i znowu trzeba myśleć nad kolejnym menu. Niewiele przepisów do tej pory wrzuciłam na bloga, ale jakbyście szukali inspiracji to podrzucam linki, do tych pasującyhc do okazji. sałatka rybna ZOBACZ PRZEPIS roladki z szynki konserwowej ZOBACZ PRZEPIS sałatka zapałeczka ZOBACZ PRZEPIS sałatka z kurczaka na każdą
Co w głowie piszczyŚwieta, świetnie sprawdzi się też na Sylwestrową imprezę, dla tych co zapomnieli o zrobieniu sałatki a sklep osiedlowy jeszcze jest czynny i nie trzeba gdzieś daleko po zakupy jechać. Pyszna!!! podpatrzona u Doroty, lekko zmodyfikowana. Salatka ryzowa z ananasem, szynką i porem 200 g ulubionego ryżu 250 g szynki puszka ananasa w syropie, w kawałkach
Dzieje kuchennej Wiewióryoleju lub oliwy (użyłam migdałowego) sól, pieprz 1 łyżeczka płynnego miodu 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Posolić i ugnieść. Marchew obrać, zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Pora pokroić w paseczki, a ogórki w kostkę. Natkę drobno posiekać. Wszystkie warzywa wraz zieleniną wymieszać w misce
Czerwień i błękitulubiona sałatka. Doskonale sprawdza się na przyjęciach, możemy przyrządzić ją na kolację. Do sałatki użyłam szynki z wędzarni Biesiada Polska Hańderek . Skła dniki: 300 gram szynki z wędzarni Biesiada Polska Hańderek 200 gram sera żółtego 1 puszka ananasa 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy kawałek pora 5 łyżek majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Odsączonego(...)zalewy ananasa kroimy w paski, szynkę i ser żółty kroimy w kostkę, pora kroimy w pół paski. Selera konserwowego i kukurydzę odsączamy na sicie z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, przed podaniem sałatkę schładzamy w lodówce. Smacznego
Bajeczna Kuchniamarchewki podałam na talerze, a to, co zostało zużyłam na sałatkę jarzynową. Sałatka jest jednak "biedna", ale smaczna :) I bardzo szybko się ją robi. Dlaczego biedna? Bo nie ma ziemniaków i ogórka kiszonego. Do warzyw z bulionu dodałam tylko puszkę groszku i skroiłam białą część pora. Składniki: marchew i pietruszka z rosołu: biała część pora puszka zielonego(...)Odsączamy wodę z puszki z groszkiem i przekładamy groszek do warzyw Białą część pora dzielimy wzdłuż na cztery części, następnie drobno kroimy Majonez łączymy - jeśli chcemy - z łyżką jogurtu naturalnego i przekładamy do salaterki z warzywami. Całość delikatnie mieszamy Nie dodawałam ziemniaków i ogórków, ale sałatka wyszła smaczna. Warzywa "przeszły" wywarem, co spowodowało, że były już delikatnie przyprawione. Doprawiłam tylko
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comPożywna sałatka z selerem konserwowym i mnóstwem dodatków, które tworzą ciekawe połączenie. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Składniki 1 słoik selera konserwowego 2 puszki cieciorki Porcja na raz Bounduelle 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bounduelle 1/2 puszki groszku konserwowego Bounduelle kawałek pora 1 małe jabłko ok. 100 g żółtego sera majonez sól pieprz czarnuszka 1. Seler dobrze(...)odcedzamy. Przekładamy do miski. 2. Soczewicę, groszek i cieciorkę płuczemy pod bieżącą wodą. 3. Kawałek pora, jabłko oraz żółty ser kroimy w kostkę. 4. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem. 5. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i zmieloną czarnuszką. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: Bonduelle , ciecierzyca , czarnuszka , groszek , majonez , sałatka , seler konserwowy , soczewica
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySałatka z kaszą gryczaną to idealny pomysł na śniadanie czy do pracy, jest znakomitym pomysłem dla niespodziewanych gości. To bardzo pożywna i sycąca przekąska a przy tym niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu. Gwarantuję że zauroczy swoim smakiem nie jedno podniebienie. składniki na 6 porcji woreczek kaszy gryczanej ( 100 g) 30 dag wędliny 30 dag sera żółtego(...)Ugotowaną i wystudzoną kaszę przekładamy do dużej miski i dodajemy do niej odsączoną z zalewy kukurydzę. Białą część pora kroimy na małe kawałeczki. Żółty ser oraz wędlinę i ugotowane na twardo jajka kroimy w małą kostkę. Pokrojone składniki wrzucamy do sałatki. Na końcu do sałatki dodajemy majonez, musztardę całość doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i wszystko razem łączymy
Smakowite DaniaBezmięsna sałatka w sam raz na lżejszą kolację. Wystarczy kilka chwil aby przygotować coś pysznego i prostego. Składniki 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bunduelle 1 mała kapusta pekińska 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy z czerwoną fasolą Bonduelle 4 jajka natka pietruszki por sól kolorowy(...)pieprz majonez 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. 2. Kapustą pekińską oraz pora drobno szatkujemy. Soczewicę i kukurydzę z fasolą płuczemy. Składniki wkładamy do miski. 3. Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, natkę pietruszki i majonez. Dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy sałatkę sola i kolorowym pieprzem. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: Bonduelle , fasola , kukurydza , majonez
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatygroszku odlać wodę z puszki do większego naczynia wsypać sparzone pory, odsączony groszek, starte jabłko na tarce grubsze oczka, jajka przecisnąć przez kratkę do jajek, wsypać pieprz świeżo mielony wsypać cukier, sól, sok z cytryny, dodać majonez, śmietanę gęstą 18%, wszystko dokładnie wymieszać, schować do lodówki na 30 minut - sałatka jest pyszna jako samodzielne danie do pieczywa z masłem, tostów
W Mojej Kuchni LubięSałata zielona masłowa wyjątkowo piękna o tej porze roku, aż kusi aby ją schrupać.W zasadzie nie trzeba do niej nic dodawać ( no może poza śmietaną
Kuchnia z widokiem na ogródsparzyć. Jabłko obrać i pokroić w półplasterki (dobrze jeśli nie jest zbyt twarde). Por dokładnie oczyścić, pokroić w krążki, posolić, po chwili odcisnąć nadmiar soku. Składniki połączyć, dodać odcedzony groszek, jogurt, śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku i dekoracyjnie ułożyć na półmisku. źródło,,sałatki Anastazji
Apetyczna babeczkaSmaczna surówka zawsze podbije smak każdego dania głównego. A do tego łatwa, smaczna i zdrowa surówka powinna znaleźć się na każdym stole. Polecam zatem pyszną, szybką
karmelowyLato. Cudowna pora roku. Natura obdarza nas obficie w owoce i warzywa. Jak można się im oprzeć? Ja nie potrafię. Każda wizyta na targu kończy się koszykiem wypchanym po brzegi tymi cudownościami. Właśnie teraz aż do późnej jesieni możemy jeść najbardziej urozmaicone posiłki, pełne witamin i składników mineralnych. Korzystajmy więc z nich w pełni. Kolorowe, lekkie sałatki, pełne warzyw dania
Przysmaki Karolki