przygotować najlepsze frytki ? Przepis i porady znajdziecie klikając tutaj Przepis na najlepsze frytki mamy, pora pomyśleć nad dodatkami do frytek . Co do frytek? Najlepsze oczywiście poza sosami są sałatki, koniecznie domowej roboty! Polecam uwadze post z sosami i dipami, kliknij tutaj . Sałatka Cezar z kurczakiem Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Surówka
Moja smaczna kuchniamakaronowe ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pora drobno pokroić, posolić i wygnieść w dłoniach lub widelcem. Odstawić na 3 minuty. W tym czasie pokroić i przełożyć do miski ogórki, paprykę, szczypiorek. Dodać pora, filet z kurczaka. Doprawić solą oraz pieprzem. Dodać majonez i całość wymieszać. Gotową sałatką nafaszerować zimne muszle makaronowe. Udekorować szczypiorkiem i pietruszką
Kulinarne przygodyZazwyczaj robię je z tego co mam w lodówce – owoc to najczęściej winogrona, za to zielone listki zmieniają się zależnie od pory roku (i tego, co rośnie w doniczkach na parapecie ). Warto pamiętać, by w sałatce znalazło się coś słodkiego (winogrona), słonego (Vegeta), orzeźwiającego (mięta), kwaskowatego (brzoskwinie – takie mi się trafiły, i sok z cytryny) i chrupiącego
SandraFrej.comSkładniki 1/2 szklanki ryżu 1 puszka tuńczyka kawałek pora 1/2 czerwonej papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 1/2 pora 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania przepisu: Ryż ugotować … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem i ryżem
czarrna od kuchniSkładniki: 250 g tortellini, u mnie z ricottą i pesto bazyliowym 100 g kabanosów 4-5 kawałków papryki konserwowej 1/2 pora 1 puszka groszku 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, … Czytaj dalej Sałatka z tortellini
czarrna od kuchniodpowiedź już na początki książki. Na kolejnych stronach książki znajdziemy już serię pysznych, zdrowych przepisów oczyszczających podzielonych pod względem dostępności składników i pór roku. WIOSNA LATO JESIEŃ ZIMA Na obecne letnie upały autorzy polecają granitę arbuzową, sałatkę z arbuza i fety, deser malinowy z chia, wodę z maliną i miętą i wiele więcej. Proste, przystępne, smaczne przepisy i piękne zdjęcia
Słodkie okruszkibył pierwszy sernik jaki upiekłam na jogurcie greckim. Okazał się prawdziwym hitem w moim domu. Sernik jogurtowy z jagodami Do tej pory jogurtu greckiego używałam głównie do przygotowania sosów na zimno oraz jako dodatku do sałatek. Nie zdarzyło mi się pieć na nim ciast. Sernik , który powstał u mnie ostatnio był pierwszym sernikiem i ciastem w ogóle, gdzie zdecydowałam
mecooksbulion, który bardzo przyda Ci się w kuchni. W okresie świątecznym przez naszą kuchnię przewijają się spore ilości warzyw: składniki do sałatek, zup itp. generują nam sporo warzywnych odpadów. Są to na przykład: niewykorzystane elementy pora, obierki z marchwi, selera, pietruszki.. To […] Artykuł Bulion warzywny z resztek warzyw pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkacoś odpowiedzialny, przygotowanie tej sałatki to zawsze świetna zabawa . Składniki: 4 jajka 4 marchewki puszka groszku puszka kukurydzy por biała część 1 jabłko 3 ziemniaki majonez- 3 łyżki sól, pieprz Wykonanie: *Marchewki i ziemniaki obieramy, gotujemy, kiedy ostygną kroimy w małą kosteczkę. * Jajka gotujemy na twardo, kiedy ostygną obieramy, kroimy w kosteczkę. Pora kroimy w półplasterki
Z Majeczką w kuchniktóre nie mają czasu na pichcenie w kuchni. Sałatka z czerwoną fasolką i ananasem z dodatkiem żółtego sera i cebuli to wyjątkowo smaczna i niezwykle łatwa w przygotowaniu przekąska. składniki na 4 porcje 250 g żółtego sera 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w plastrach 2 czerwone cebule lub por 3-4 łyżki majonezu szczypta mielonej ostrej papryki(...)pieprz sól przepis Żółty ser kroimy w małą kosteczkę i wrzucamy do miski. Obraną cebulę lub białą część pora drobo siekamy i dodajemy do pokrojonego sera. Odsączone z soku plastry ananasa kroimy w kostkę i wrzucamy do pozostałych składników sałatki, na końcu dodajemy odsączoną z zalewy fasolkę oraz majonez, wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz ostrą papryką
Smakowite DaniaSzybka, kolorowa i smaczna sałatka pachnąca świeżymi pomidorkami i bazylią. Cieszy oko, jest zdrowa i (jak do tej pory u mnie) każdemu smakuje. Wystarczą mini dodatki i kolacja lub śniadanie gotowe. Na jednym ze zdjęć zobaczycie łapki jednej z naszych kotek – Bezy. Odkąd wyczaiła w domu kilka miejsc na kulinarne sesje, po uprzednim moim pichceniu w kuchni, zawsze
Zasmakuj Kuchnimineralnych, terpenów, rutyny. Jak każda kiszonka są probiotykiem i mają zbawienny wpływ na jelita i cały układ trawienny. Szczególnie cennym o tej porze roku. Jak je wykorzystać? Nadają się do sosów, dressingów, deserów, ciast, jogurtów, koktajli, sałatek, potraw mięsnych, rybnych i past. Składniki: 6 cytryn Bio niewoskowanych + 3 na sok 7 łyżek soli gruboziarnistej kawałek imbiru kawałek kory cynamonu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jest mocno ograniczony. A szkoda, bo mam dla Was kilka nowości 😋, na które teraz cierpliwie będziecie musieć poczekać. Pierwszą z nich jest sałatka- choć pewnie niektórym znana- z ananasem i szynką, a delikatnej pikantności nadaje jej por. Sprawdźcie przepis, być może nada się na Wasze Sylwestrowe domówki...?? Jeszcze jedno 😌 Pewnie nie każdy ma dostęp do Fb, więc wypada poinformować(...)Liczę na Was Kochani 😍 Składniki: 1 duży por 40 dkg szynki konserwowej 6 jajek 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa kilka łyżek majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Ananasa odsączamy z soku i kroimy na mniejsze kawałki. Szynkę i jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę. Dodajemy także posiekanego w pół talarki pora oraz kukurydzę odsączoną z zalewy. Całość
Kuchnia w czekoladzieSzybka, kolorowa i smaczna sałatka pachnąca świeżymi pomidorkami i bazylią. Cieszy oko, jest zdrowa i (jak do tej pory u mnie) każdemu smakuje. Wystarczą mini dodatki i kolacja lub śniadanie gotowe. Na jednym ze zdjęć zobaczycie łapki jednej z naszych kotek - Bezy. Odkąd wyczaiła w domu kilka miejsc na kulinarne sesje, po uprzednim moim pichceniu w kuchni
Zasmakuj KuchniPoczątek września to idealna pora na przygotowanie sobie kilku słoiczków domowych przetworów np pikli, idealnego dodatku do kanapek, sałatek czy grilla. Dlatego zachęcam do przygotowania angielskich pikle, czyli ogórków w marynacie z musztardy, curry i kurkumy. Są szybkie i proste do zrobienia, w dodatku już po 2 dniach można się nimi delektować. Natomiast im dłużej będą się marynowały
Bernika - moj kulinarny pamietnik