całej Grecji, na wzgórzach i w górach, na polach i łąkach. Najobficiej od początku zimy do wczesnej wiosny (zima w Grecji nie wygląda tak jak u nas, to bardziej pora deszczowa, zaś jesień Grecy nazywają swoją drugą wiosną), ale można spotkać także letnie odmiany horty. Niektóre rośliny to nic innego jak powszechne chwasty porastające pola uprawne i gaje oliwne(...)kuchni Horta, w zależności od gatunku rośliny, może być słodka, cierpka lub gorzka, niektóre są niezwykle aromatyczne i wykorzystuje się je jak zioła. Latem z horty przygotowuje się sałatki, jednak jest to przede wszystkim zimowa roślina i najczęściej jada się ją gotowaną. Zielenina ugotowana, a następnie polana tradycyjnym greckim dressingiem: oliwą, sokiem z cytryny i posypana solą, to horta vrasta
Chilli Czosnek i OliwaZdrowa żywność jest droga, nie stać mnie". Ile razy już to słyszałam. Pora, by ostatecznie rozprawić się z tym mitem. Można jeść zdrowo nie wydając fortuny. Wystarczy tylko odpowiednie podejście i minimum kreatywności. Poznajcie moje sposoby na to, żeby jeść zdrowo i nie zbankrutować. 1. JEDZ KASZE I ZUPY Są tanie, bogate w składniki odżywcze, zdrowe. Zupy mogą stać(...)ważna kwestia, którą szerzej opisałam tutaj) . Mowa tutaj o NIERAFINOWANYM oleju, a nie zwykłym kujawskim. Oliwa z oliwek to produkt przereklamowany, za który niepotrzebnie przepłacamy. Zamiast tego do sałatek wybieraj nasz rodzimy olej rzepakowy czy lniany. Mam nadzieję, że przekonałam Was, że zdrowe odżywianie nie równa się bankructwo. A jakie są Wasze sposoby
Powiedz dietom nie