Jeśli znudziła Wam się tradycyjna sałatka warzywna i macie ochotę na jakaś odmianę polecam Wam szybką i bardzo smaczną sałatkę pieczarkową. Jej przygotowanie nie jest ani
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!nadaje na rodzinne uroczystości. Wszyscy się nią zachwycają. Jest delikatna i smakowita. Z podanych składników wychodzi duża porcja. Zapraszam do wypróbowania :) Moim zdaniem jest to jedna z lepszych sałatek. 1 kg pieczarek 6 jajek 200 g żółtego sera pęczek szczypiorku 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól pieprz majonez Pieczarki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Smażymy na maśle
Krokusowy Domczęsto wracam do przepisów, które są już na blogu. Jednak lubię eksperymentować, czarować i robić coś z niczego lub zrobić tzw "sprzątanie lodówki". Tak też powstała ta sałatka. Składniki: 1 słoik pieczarek marynowanych (270g) 0,5 puszki kukurydzy 1 mniejszy por (biała część) 3 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka posiekanego koperku 1-2 łyżki majonezu Do smaku sól pieprz(...)kolorowy Przygotowanie: Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pieczarki i jajka pokroić w kostkę. Por pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku i odłożyć na około 1-2 godziny do lodówki by smaki się przegryzły. W wersji mniej kalorycznej majonez można zastąpić jogurtem naturalnym
Ala piecze i gotujePrzy sobocie warto zrobić jakąś fajną sałateczkę. U mnie dzisiaj na tapecie sałatka warzywna z pieczarkami. Pycha! Składniki: 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoiczek marynowanych pieczarek DAGOMA 1 por 4 jajka na twardo 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki majonezu Wykonanie: Pora kroimy w półplasterki , cebulę w kosteczkę. Do salaterki przekładamy osączony groszek, kukurydzę
Z Majeczką w kuchniZnakomita sałatka z gotowanych pieczarek z dodatkiem sera żółtego, pora, selera naciowego, kukurydzy. Idealna na Wigilie. SKŁADNIKI: 20 dag pieczarek 10 dag sera żółtego 4 czerwone papryki konserwowe 4 ogórki konserwowe 1/2 pora 1 łodyga selera naciowego natka pietruszki 3 łyżki Majonezu Kieleckiego 3 łyżki Jogurtu Naturalnego 0 % sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pieczarki obieram, myję
Gotowanie Patkiprzepołowione pomidory. Doprowadzić do wrzenia i pogotować na małym ogniu ok. 10 minut (wszystkie składniki farszu zostały wcześniej poddane obróbce termicznej, więc długie gotowanie nie jest potrzebne). ----------- Podobne: Pieczarki faszerowane mięsem Sałatka z pak choi Zapiekane wegetariańskie gołąbki
Weekendy w domu i ogrodzieSzybka, smaczna sałatka z gotowanych pieczarek. Ja wprawdzie przygotowałam ją na drugie śniadanie do pracy, ale doskonale sprawdza się na wszelkiego rodzaju spotkaniach. Z powodzeniem można dodać do niej starty żółty ser, będzie jeszcze smaczniejsza :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytypoście, tradycyjnie, publikuję wszystkie moje posty z minionego tygodnia. SURÓWKA Z BURACZKÓW HERBATKA Z CZYSTKA SCHAB PIECZONY ROŻKI Z PIECZARKAMI OWSIANE PLACKI SAŁATKA BROKUŁOWA BISZKOPT, KTÓRY ZAWSZE SIĘ UDAJE SZYBKIE DANIE OBIADOWE OTRĘBY OWSIANE BISZKOPT Z MASĄ JABŁKOWĄ KOPYTKA KOKTAJL BŁONNIKOWY SOS MARCHEWKOWO -PAPRYKOWY ŁOSOŚ Z TAKIM SOSEM? BUŁECZKI DOMOWE MAKARON Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ CHLEB Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ SZYNKA DROBIOWA
W kuchennym oknie Ewydokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić na minimum godzinę (ja marynyję mięso przez całą noc). Grillować aż mięsko ładnie się zarumieni, często obracać aby się nie przypaliło. sałatka: 2 słoiczki pieczarek marynowanych (ok 320g) 200 g fasoli czerwonej z puszki lub ugotowanej 350 g zielonej fasolki szparagowej 1 pęczek natki piertuszki do skropienia olej rzepakowy Pieczarki osączyć z zalewy
Monia miesza i gotujePrzyznam się, że przepis na tę sałatką powstał ostatnio w czasie robienia zakupów. Ciekawym dodatkiem są tutaj marynowane pieczarki, które oboje z Piotrkiem uwielbiamy. Sałatka jest bardzo szybka, smaczna i można ją przygotować na kilka dni przed podaniem. Wtedy naciągnie przyprawami i będzie jeszcze lepsza. Pamiętajcie, żeby ryba z której przygotowujecie sałatkę była dobrej jakości. Ja osobiście polecam filety Lisnera(...)papryczki chili oliwa pieprz, sól, biała gorczyca Przygotowanie: Filety kroimy w mniejsze części i przekładamy do miski. Pieczarki przekrawamy na cztery lub osiem części (zależy od wielkości). Ogórki kiszone oraz cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę. Koperek siekamy. Wszystko razem mieszamy. Do sałatki dodajemy przyprawy oraz drobno posiekany kawałek chili. Zalewamy oliwą, dokładnie mieszamy i wkładamy do szczelnego naczynia. Przechowujemy
Życie ze smakiemwięc pobiegnę dla tych, którzy nie mogą :) We wrześniu udało mi się opublikować 6 przepisów (ach, ten urlop!): Dania obiadowe/zupy: Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska Krem z pieczarek Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro Zupa pieczarkowa z makaronem Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym Inne: Dżem brzoskwiniowy z cynamonem, imbirem i goździkami(...)prażonymi jabłkami, bitą śmietaną i... serem żółtym Strucla z prażonymi jabłkami Szarlotka Pyszne ciasto dyniowe Placuszki dyniowe Dżem dyniowy Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i boczkiem Pyszny domowy kurczak z warzywami z piekarnika Dżem bananowy! Krokiety z kapustą i pieczarkami (przedsmak świąt) Festiwal kuchni amerykańskiej Festiwal kuchni włoskiej (tak obiecuję, ale mam nadzieję, że w końcu się uda!) Pyszny Restaurant
Cooking Monsterwięc pobiegnę dla tych, którzy nie mogą :) We wrześniu udało mi się opublikować 6 przepisów (ach, ten urlop!): Dania obiadowe/zupy: Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska Krem z pieczarek Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro Zupa pieczarkowa z makaronem Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym Inne: Dżem brzoskwiniowy z cynamonem, imbirem i goździkami(...)prażonymi jabłkami, bitą śmietaną i... serem żółtym Strucla z prażonymi jabłkami Szarlotka Pyszne ciasto dyniowe Placuszki dyniowe Dżem dyniowy Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i boczkiem Pyszny domowy kurczak z warzywami z piekarnika Dżem bananowy! Krokiety z kapustą i pieczarkami (przedsmak świąt) Festiwal kuchni amerykańskiej Festiwal kuchni włoskiej (tak obiecuję, ale mam nadzieję, że w końcu się uda!) Pyszny Restaurant
Cooking MonsterDoskonała przystawka na przyjęcia, święta a także imprezy domowe. To prosta i szybka w przygotowaniu sałatka idealna dla smakoszy śledzi. Oryginalnego smaku nadaje jej z dodatek marynowanych pieczarek, kiszonych ogórków i cebuli złagodzony nieco jabłkami i ugotowanymi na twardo jajkami. składniki na 4 porcje 7 filetów śledziowych 3 jajka ugotowane na twardo mały słoiczek marynowanych pieczarek 4 kiszone ogórki(...)mniejsze kawałeczki. Obrane ze skórki jabłka, oraz wymoczone w mleku lub wodzie i odsączone płaty śledziowe kroimy w kostkę. Do miski wrzucamy kolejno wszystkie składniki sałatki: pokrojone śledzie, ogórki kiszone, cebulę, marynowane pieczarki oraz jabłka. Ugotowane na twardo jajka kroimy w plastry a następnie przeciskamy przez sitko do krojenia sałatki, dodajemy majonez i całość dokładnie mieszamy. Sałatkę doprawiamy czarnym pieprzem
Smakowite DaniaSałatka jest bardzo łatwa w wykonaniu i smaczna. Drugiego dnia pieczarki mogą podejść trochę wodą, ale nie trzeba się tym przejmować, ponieważ smak sałatki się nie zmienia. Składniki: 60 dag pieczarek 3-4 jajka pęczek natki pietruszki 4-5 łyżek majonezu sól, pieprz Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki wrzucić na gotującą się wodę
talerz przyjemnościBardzo szybki przepis, bo przygotowanie sałatki zajmie nam tylko tyle czasu, ile potrzeba go na pokrojenie warzyw i ich doprawienie. Sałatka jest bezmięsna ale mamy tutaj pieczarki konserwowe, które w bardzo smaczny sposób dopełniają całość nadając sałatce wyrazistości. Przyznam się szczerze, że nie planowałam publikować tego przepisu na blogu, bo do samej sałatki wrzuciłam to co miałam aktualnie pod ręką(...)Kapustę poszatkować na drobne paseczki (głąb odrzucić). Posypać czosnkiem granulowanym. Kukurydzę, pieczarki i groszek odsączyć z zalewy. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i także pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do naczynia i połączyć dokładnie z majonezem oraz przyprawami. Solą sałatkę doprawić najlepiej bezpośrednio przed podaniem, lub sałatkę podać szybko po przygotowaniu
Poezja Smaków - blog kulinarny