sałatka z ogórków - 9463 przepisów (strona:539/631)

Sałatka z selerem naciowym i tuńczykiem 185

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

kulinarnyswiatdomi
Delikatna pręga wołowa w sosie własnym 234

Wołowina to absolutna klasyka kuchni polskiej, w natłoku fali burgerów i steków rodem z ameryki wystawiam środkowy palec na ten zalew obcej kultury. Mieszkańcy wielkich miast

Kuchnia PROzdrowotna
Sezonowe warzywa i owoce – co i kiedy warto jeść? 120

Owoce, które możesz spożywać przez cały rok to zdecydowanie jabłka oraz gruszki . Są bogate w wiele witamin. Wykorzystasz je w łatwy sposób do soków, ciast, do obiadu, czy do sałatek. >> Zobacz też: Ice tea – orzeźwiający przepis na herbatę mrożoną w 3 odsłonach Pyszne sezonowe warzywa i owoce – kalendarz W styczniu, lutym oraz w marcu najlepiej spożywać takie owoce jak: jabłka(...)końca sierpnia. Wykorzystaj je do zdrowych i wykwintnych dań. Do innych warzyw w tym okresie można również zaliczyć: kalafior, brokuły, buraki, chrzan, kapusta, papryka, rzodkiewka, szpinak, fasolkę szparagową, cukinie, ogórki, por, młodą marchewkę. Najwięcej natomiast owoców dojrzewa latem. W czerwcu zasmakujesz czerwonych porzeczek, malin, czy poziomek . To owoce, z którymi stworzysz ciekawe desery oraz ciasta. W cieplejszych miesiącach nadal

Rozdomowiona
Sos winegret /vinaigrette/ 225

Po pierwsze muszę napisać - uwielbiam ten sos! Po drugie - jeszcze bardziej uwielbiam go z dodatkiem miodu. Po trzecie - nie przestaję z nim eksperymentować. Podstawowy winegret przygotowywany

bistro mama
Sałatka z surimi i makaronem ryżowym 411

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

kulinarnyswiatdomi
Kurczę na patyku, czyli szaszłyki z kurczakiem, ananasem i papryką 279

celu nagrzej go do 200 °C i piecz przez taki sam czas.  Po upieczeniu szaszłyki posyp natką kolendry.  Podawaj je z przygotowanymi uprzednio sosami oraz lekką sałatką. Słodki sos chili: 200 ml wody 50 ml octu ryżowego 125 g cukru 3 duże papryczki chili sok z  ½  limonki 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 2 ząbki czosnku, drobno(...)gładko. Odstaw do wystudzenia. Dip jogurtowo-serowy z kolendrą: 1 szklanka jogurtu greckiego 100 g białego sera 2 ząbki czosnku mały pęczek kolendry (ewentualnie natki pietruszki) 1/2 zielonego ogórka Ogórka obierz i zetrzyj na tartce zaś czosnek i kolendrę drobno posiekaj.  Wszystkie składniki umieść  w kielichu blendera i zmiksuj, aż powstanie

Food Square
Carpaccio z buraka 355

Z jakim warzywem kojarzy Wam się jesień? Mi zdecydowanie z czerwonym burakiem! Wiecie już, że je uwielbiam A na jesieni są zdecydowanie najlepsze XD. Carpaccio z

PatiGotuje
Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty 181

Surówka z czerwonej kapusty, przyznam dość rzadko gości na naszym stole. Może za rzadko, bo przecież jest pyszna i zdrowa. Może to dlatego, że ciężko znaleźć

Mieszam w Garnku
3 proste przepisy z łososiem w roli głównej 107

jajka w koszulce to kolejna propozycja śniadaniowa. Do przygotowania dania potrzebne będą: 4 kromki razowego pieczywa, awokado, łyżeczka oliwy z oliwek, pęczek szczypiorku, szczypta soli, biały pieprz, limonka, marynowany ogórek, ocet spirytusowy, 4 jajka, 50 g rukoli, 4 plastry wędzonego łososia, 2 rzodkiewki. Kromki chleba upiecz na odpowiednio rozgrzanej patelni. Kolejny krok to przygotowanie musu z awokado. Owoc przekrój wzdłuż(...)upieczone gofry. Rukolę oraz rzodkiewkę wymieszaj z winegretem. Sos można przygotować na bazie oliwy, trzech łyżek soku z cytryny, soli oraz mielonego pieprzu. Winegret świetnie wzbogaci smak sałatki. Po jego wymieszaniu z rukolą oraz rzodkiewką przełóż całość na gofry. Smak wafli z farszem wzbogacą plastry wędzonego łososia. Dania na bazie ryb są zdrowe i aromatyczne. Łososia można wykorzystać do przygotowania

Żyję by jeść
francuskie trójkąty z niespodzianką i sosem tzatziki 172

Rewelacyjna. "recyklingowa" przekąska, idealna na małe i większe przyjęcia. Sprawdza się świetnie, wszystkim smakuje. Przygotowuje się ją niezwykle łatwo i szybko, a jak? Od dłuższego już

6niebo
Śledzie marynowane w zalewie octowej 157

Śledzie marynowane w zalewie octowej i oleju Śledzie, czyli nasze bałtyckie złoto, to ulubiona ryba Polaków. Można przyrządzać je na wiele sposobów - na słodko, z dodatkiem

Korniszonki
Hamburger wieprzowy z ajvarem 126

łyżeczka soli, ½ łyżeczka czarnego pieprzu olej roślinny do smażenia   Dodatki:   8 plastrów surowego wędzonego boczku 4 bułki hamburgerowe 1 czerwona cebula 1 duży pomidor 2 ogórki kiszone 1 sałata rzymska lub ½ lodowej   Przygotowanie: Mięso wieprzowe wymieszaj z pokrojoną w drobną kostkę cebulą, 2 łyżkami Ajvaru łagodnego Podravka. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie(...)ręcznik papierowy). Następnie składamy hamburgery: Obie połówki bułki smarujemy obficie Ajvarem łagodnym Podravka.   Na jednej połówce bułki ułóż sałatę, cebulę, kotleta, plastry pomidora, chrupiący boczek i plastry ogórka kiszonego. Przykrywamy drugą połówką bułki.   Podajemy z domowymi frytkami, ja wybrałem grubo krojone frytki ze skórką. Dodatkowo zamiast ketchupu jeszcze trochę Ajvaru łagodnego Podravka   Niektórzy mogą

kuron.com.pl

Proponowane wyszukiwania