Wspaniała do obiadu , wspaniała jako lunch do pracy , jak również na kolację :) Polecam ją wypróbowac , potrafi zaspokoic głód w mgnienia oku :) A oto co potrzeba
Słodkości i nie tylkoMiodowe skrzydełka z grilla to błyskawiczna wersja dania z rusztu. Skrzydełka nie wymagają zbyt długiego marynowania. Ta marynata nada im chrupkości i odrobinę słodyczy. Skrzydełka , a
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Witam Was ❤️❤️ Dziś zapraszam na pyszną sałatkę z tuńczyka idealna na śniadanie do kanapek . Polecam ,robi się szybko a smakuje rewelacyjnie . Najważniejszy w tym wszystkim jest dobrej jakości Tuńczyk 👍👍👍👍 A teraz przepis : 1 puszka tuńczyka jednolitego w oleju lub oliwie . 1/2 pęczka drobno siekanego kopru 4 ogórki konserwowe 3 łyżki prażonej cebuli 15 dag sera cheddar tartego Sól
Gotowanie Patkiskorzonerę w rękawiczkach. Można świeżą zastąpić taką ze słoika. Obie wersje sprawdzają się. Składniki: 150 g skorzonery 2 ogórki konserwowe 1 cebula czosnkowa 1 mała cebula czerwona 1 pomidor ( u mnie kilka koktajlowych ) natka pietruszki Sos : 2 łyżki musztardy ( u mnie sarepska(...)papierowym ręczniku. Po wystygnięciu, pokroiłem na 3 cm kawałki. Ogórki również pokroiłem w 3 cm paseczki, cebulki w pół plasterki, pomidorki w małe cząstki. Jajka ugotowane na twardo podzieliłem na cząstki. Doprawiłem solą i sokiem z cytryny. Wszystkie składniki delikatnie wymieszałem, polałem sosem. Wszystkie składniki sosu zmiksowałem. Na koniec sałatkę posypałem pokrojoną świeżą natką pietruszki
R'n'G Kitchenmaksimum smaku. To bardzo prosta i zarazem smaczna sałatka, którą zrobicie w kilka chwil, nawet gdy goście w drodze. Świetnie sprawdzi się zarówno na spotkania w gronie przyjaciół, jak i na co dzień, do pracy. Nam bardzo smakuje :) 250 g makaronu w kształcie ryżu 300 g szynki konserwowej ogórek szklarniowy 2-3 ząbki czosnku pęczek koperku puszka kukurydzy
Smakołyki Asiwww.oliwacazorla.pl/ Bo naprawdę warto! A teraz czas na sałatkę Składniki: 2-3 garście mieszanki sałat z botwinką 6 łyżek ciecierzycy z puszki 6 łyżek ugotowanego wcześniej ryżu 2 łyżki oliwy z oliwek – u mnie extra virgin hiszpańska Gran Seleccion Picual 500ml Sierra de Cazorla (polecam!) 0,5 szklarniowego ogórka 2 łyżki posiekanego szczypiorku do smaku: sok z cytryny, miód
Słodkie okruszkisię jak najwięcej korzystać z jej walorów zdrowotnych. Przyrządzam sałatki i zupy, a ostatnio zrobiłam pastę kanapkową w postaci znanego wszystkim pesto :) Jesteście ciekawi jak smakuje? Koniecznie wypróbujcie póki pokrzywy jeszcze piękne i zielone! :) Składniki: 1 opakowanie wafli ryżowych musli z algami morskimi, bananem i kokosem od Sonko 1/2 ogórka kilka rzodkiewek liście ulubionej sałaty szczypiorek Pesto z pokrzywy duża
Delicious Placekroimy i przekładamy do małego naczynia. Ogórka ze skórką kroimy w kostkę, a oliwki na plasterki. Kukurydzę płuczemy pod bieżącą wodą, odsączamy. Dodajemy wszystkie składniki do naczynia z sałatą. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Do gorącej bułki wkładamy parówkę. Smarujemy keczupem. Podajemy z ułożoną na wierzchu sałatką, posypujemy pecorino
Moja smaczna kuchniaPrzygotowując te filety wzorowałam się na popularnej, imprezowej sałatce:). Zdrowo i kolorowo! 2 filety z kurczaka 1 papryka 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 3 korniszony 1 cebula 150g tartego sera przyprawa kebab-gyros 1. Filety przekrawamy na pół, rozbijamy na kotlety. Dokładnie obsypujemy przyprawą kebab-gyros. Paprykę, ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy z tartym serem
Szefowa kuchniMahatma Gandhi Poniżej znajdziecie przepis na pyszną i zdrową sałatkę z fasolką, pomidorkami i olejem lnianym. A pod nim… tak długo wyczekiwane wyniki konkursu z SemCo. Składniki: 2 spore garście żółtej fasolki szparagowej* kilka małych pomidorków 2-3 cm pora (biała część) 1 łyżka oleju lnianego wielkopolskiego SemCo 1 ogórek kiszony świeżo mielony pieprz i sól do smaku
Słodkie okruszkiwarzyw, całość polana ulubionym sosem sałatkowym :) Tak przygotowaną sałatkę można również zapakować w pudełko i zabrać ze sobą do pracy. Smaczna, pożywna i szybka w przygotowaniu, jednym słowem zdrowie na talerzu :) Składniki: * pół główki sałaty lodowej * 7-8 pomidorków koktajlowych * pół czerwonej papryki * pół czerwonej cebuli * pół świeżego ogórka szklarniowego * 6-7 rzodkiewek * 1 połówka grillowanej piersi z kurczaka
Zrób to smacznieSałatka z zieloną fasolką szparagową i jajkami to nic wyszukanego, ale jest świetnym pomysłem na lekką i jednocześnie sytą letnią kolację. Kilka warzyw, jajka, sos i gotowe. Szybko i smacznie :) Składniki na 2 porcje: 4 garście zielonej fasolki szparagowej 4 ogórki konserwowe 2 dojrzałe pomidory 4 jajka ugotowane na twardo 0,5 niedużej cebuli 1 kopiasta łyżeczka musztardy
Simply FoodSałatka pt,, co się nawinie'' wyszła rewelacyjna. Na dodatek bardzo szybka do zrobienia. Polecam :) SKŁADNIKI: 4 ugotowane jajka 20 dag szynki konserwowej 0,5 puszki groszku konserwowego 4 ugotowane marchewki (mogą być np. z rosołu) 10 dag żółtego sera 2 ogórki kiszone 0,5 czerwonej cebuli mały słoik marynowanych pieczarek majonez jogurt naturalny musztarda sól, pieprz WYKONANIE: Jajka
Pani na deserpieprzem. Przygotowanie warzyw – sałatę porwać na mniejsze kawałki, ogórka pokroić w plasterki, pomidorki przekroić na pół. Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Wszystko delikatnie wymieszać. Skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Składanie – klopsy podgrzać w mikrofali, to samo zrobić z naleśnikami. Na ciepły naleśniki rozłożyć sałatkę, pokrojone klopsy, pastę z awokado. Zawinąć i natychmiast podawać
Kuchnia Pokoleń