warzywami i pysznym czosnkowym sosem. Rewelacyjna opcja na imprezy ale nie tylko. Sałatka ta może stanowić pożywną kolacje lub ciekawe drugie śniadanie w pracy. Polecam! 250g tortellini z serem 20 dkg szynki (użyłam polędwicy sopockiej) 4 jajka 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 10 dkg żółtego sera 1 pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu 2 łyżki(...)skórki ogórka kroimy w kosteczkę *** *** Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Szynkę kroimy w kosteczkę *** *** Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kosteczkę *** *** Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce i dodajemy odsączoną kukurydzę oraz posiekany szczypiorek *** *** Makaron tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą *** *** Gdy makaron całkowicie wystygnie dodajemy go do sałatki
Blog z Apetytemsałatki. Dziś proponuje taką z kuskusem. Szybko się ją przygotowuje a jest na prawdę smaczna.Bez zbędnych sosów czy dipów, żeby było lekko. Dla urozmaicenia tę prostą przekąskę podałam w 3 kolorowych muszlach : ze szpinakiem, z pomidorami i z kurkumą. Palce lizać! Składniki: puszka tuńczyka w oleju roślinnym 1 czerwona papryka 1/2 czerwonej cebuli 10 zielonych oliwek 1 ogórek wąż(...)oraz cebulę drobno kroimy w kosteczkę. Oliwki kroimy na mniejsze kawałeczki, ogórki w drobną kostkę. Tuńczyka osączamy. Do salaterki przekładamy pokrojone warzywa, tuńczyka, kaszę, wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku. W osolonej wodzie gotujemy makaron na półtwardo. Ugotowany hartujemy zimną wodą, ostudzone muszle napełniamy sałatką
Z Majeczką w kuchniŚLEDZIOWA Witam wszystkich serdecznie i mam dla was sałatkę z marynowanym śledzikiem, często u mnie gości na stole i szybko znika idealna na wigilię ale i na przyjęcie w gronie znajomych SKŁADNIKI: 4 szt. śledzi marynowanych podwójnych,lub 7-8 pojedynczych 4-5 dużych ziemniaków 1 cebula kilka ogórków korniszonów papryka świeża czerwona majonez i śmietanka 18% PRZYGOTOWANIE(...)obrać i pokroić w grubą kostkę, śledzie ,korniszony i paprykę również kroimy w grubą kostkę cebulkę w drobną kotkę mieszamy śmietankę z majonezem,pół na pół i dodajemy do sałatki doprawiamy solą i pieprzem i gotowe-pychotka!! spróbujcie sami pozdrawiam i do usłyszenia
Swojskie jedzonkosoczewicy. Ma bardzo wyrażny smak i jest dla zwolenników ostrego smaku. Dodatek czerwonej cebulki i czosnku sprawia , że taka sałatka nie staje sie obojętna dla naszego podniebienia :) Przepis na sałatkę znalazłam w gazecie.Składniki:- 3/4 szkl. zielonej soczewicy- 2 czerwone cebule- 4 ząbki czosnku- 3 ogóki konserwowe- jabłko- 1/2 szkl. sosou tatarskiego- 2 łyzki posiekanej natki pietruszki- 2 łyżki posiekanego(...)odcedzic, wystudzic.Jajka ugotowac, obrac ze skorupek. Jabłko obrac i pokroic w kostkę , a ogórki w cienkie słupki. Cebule i czosnek posiekac. Soczewicę wymieszac z rozdrobnionymi składnikami i połową zieleniny. Doprawic solą , pieprzem. Posypac natką i szczypiorkiem . Dodac sos tatarski , wymieszac i jeśc :) Najlepiej jednak jak sałatka" swoje" odstoi
Słodkości i nie tylkoznów dziś tradycyjny przepis - sałatka jarzynowa. Co dom to inny na nią przepis . Ja przykładowo daję zawsze odrobinę musztardy do niej i mieszam majonez z jogurtem żeby było "lżej". Sałatka jarzynowa - 2 marchewki - pół średniego korzenia selera - 1 duża pietruszka w korzeniu - 1 średnie kwaskowe jabłko - puszka kukurydzy - 3-4 ogórki kiszone - 3 średnie ziemniaki - 4 ugotowane jajka
Kuchnia Pełna EmocjiSałatka warstwowa w pucharkach To idealna propozycja na śniadanie, drugie śniadanie lub kolację. Taka sałatka (w większej ilości) sprawdzi się również na najróżniejsze przyjęcia. Można ją wówczas przygotować w jednej dużej szklanek misce. Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię sałatki z tuńczykiem. Sałatka warstwowa w pucharkach jest nie tylko pyszna, ale też prosta w przygotowaniu. Tu wystarczy dosłownie(...)kilka minut i… gotowe. Najwięcej czasu chyba zajmuje gotowanie jajek Koniecznie spróbujcie tej prostej sałatki. Składniki: (na 2 porcje) 3 jajka 4 łyżki majonezu (można zamienić na 2 łyżki jogurtu naturalnego + 2 łyżki majonezu) 2 ogórki kiszone pół puszki tuńczyka w kawałkach 4 łyżki kukurydzy 2 łyżki starter mozzarelli 2 rzodkiewki 2 dymki przyprawy: sól, pieprz, przyprawa
Słodkie okruszkifamily:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jedna z ulubionych sałatek, które co jakiś czas powtarzamy w różnych wersjach. Składniki: 250 g tortellini z serem i bazylią 1 czerwona papryka 1 ogórek 2 jajka ugotowane na twardo 250 g szynki konserwowej 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku
R'n'G KitchenBardzo smaczna i delikatna sałatka obiadowa o nieco słodko kwaśnym smaku. Z podanej proporcji wychodzi ok. 12 słoików 0,33 l Co potrzeba: 2 kg ogórków nie przerośniętych, 3 duże, mięsiste, czerwone papryki, 500 g średniej cebuli, 500 g marchewki, 1 duża główka czosnku, 1 i 1/2 nie czubate łyżki soli Co potrzeba na zalewę: 1 szklanka cukru
Bułka z ChlebemProsta sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem. Nam smakowała jeszcze lepiej, ponieważ pstrągi sami wędziliśmy. Pysznie smakuje zarówno z oliwkami jak i z ogórkami kiszonymi lub konserwowymi zamiast oliwek. Polecam serdecznie! Przepis znaleziony na stronie Kwestia Smaku. Składniki: 300 g ugotowanych ziemniaków 125 g wędzonego pstrąga 1 mała cebulka 10 dużych oliwek oliwa z oliwek sok z cytryny sól
Kocham..lubię..gotuję..moich ulubionych przepisów: – przepis na gnoccchi – dyniowe gnocchi – kotlety z cukinii – sałatka grecka – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta KOTLETY MIELONE PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ KOTLETÓW: ok 10 sztuk SKŁADNIKI
nietylkopasta.plskóry oraz zdrowie naszych oczu. Polecam tego typu sałatki jako pożywne bomby witaminowe na lekki obiad lub kolację. SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ I SOJĄ Komosa ryżowa 50g Soja 20-30g Pół papryki (u mnie miks czerwonej i żółtej) Ogórek konserwowy 3-4 pomidorki koktajlowe Plaster sera feta Pół pęczka natki pietruszki Sos Sok z ćwiartki cytryny Miód, łyżeczka
HealthyCreationsSkładniki 1/4 kapusty pekińskiej 300 g pieczarek 1/2 puszki groszku 3 ogórki kiszone 1 puszka tuńczyka 2 łyżki majonezu sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Polecane: Sposób przygotowania przepisu: Pieczarki … Czytaj dalej Sałatka pieczarkowa z tuńczykiem
czarrna od kuchniłyżki ostu cydrowego 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie Sałaty szatkujemy. Ugotowane jajko kroimy. Pomidora kroimy na cząstki. Ogórka kroimy w pół plasterki. Oliwki kroimy na plasterki. Oliwę, miód, ocet i majonez mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę mieszamy z sosem. Podajemy ze smażonym kurczakiem
R'n'G Kitchenmoja jej wersja z oliwą z oliwek i jogurtem, superpikantną czerwoną cebulą. Polecam, gdy lubicie poczuć prawdziwą ostrość w sałatce łagodzoną chwilami delikatnością jogurtu… Składniki ( na 2 małe miseczki widoczne na zdjęciu): 1 mała główka sałaty 2 pomidory 1 duży ogórek szklarniowy 2 duże cebule czerwone + 1 opakowanie sera feta 1 słoik czarnych oliwek Sos: 4 łyżki oliwy
Domowe ciasta