trzemy na tarce do kapust. Ogórek obieramy, zaczynając od jaśniejszej końcówki i kroimy w kostkę. Koperek siekamy. Wszystko razem dodajemy do siebie. Z podanych składników robimy sos i dodajemy do naszej surówki. Mieszamy wszystko razem, doprawiamy jeżeli jest taka konieczność. Surówkę należy zrobić nieco wcześniej, im dłużej poleży i "przegryzie" tym jest smaczniejsza. Sałatka komponuje się dobrze z daniami mięsnymi
W Moim Magicznym Domupołowy cytrynysuszona kolendrasól i pieprzWarzywa myjemy, sałatę szarpiemy na kawałki, pomidorki przekrawamy na pół (albo zostawiamy całe), ogórki i rzodkiewki kroimy w plastry. łososia kroimy w mniejsze plastry. Sos: oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, dodajemy przyprawy i polewamy sałatkę. Wszystko razem mieszamy.Sałatka z łososiem
Bon Appetit Małgorzatyroku 15 kg, przeważnie 20 kg. I zazwyczaj ledwo mi starcza do następnego sezonu, zawsze muszę jeden słoik schować aby był do wielkanocnej sałatki jarzynowej :) Składniki ( na 27 słoi litrowych + 1 słój 3 litrowy na małosolne ) - ogórki 15 kg - koper duża wiązka - czosnek 4 duże główki - chrzan 3 duże laski - woda 12 litrów - sól 12 okopiastych łyżek Wykonanie Ogórki przesypuje
Kuchnia z widokiem na ogródNadrabiam weekendową nieobecność. Dzisiaj ciekawa propozycja sałatki z karmelizowaną piersią z kurczaka. Sałatka należy do tych dietetycznych. Sos robimy na bazie jogurtu. Nie ma tu nic, co zaszkodzi naszej lekkiej diecie. Zapraszam. SKŁADNIKI: 1 brokuł 1 pierś z kurczaka 1 ogórek 1 pęczek szczypioru z cebulką niewielka ilość sałaty lodowej garść słonecznika 1 małe opakowanie sera mozzarella 1 łyżką(...)kawałki. Układamy na dnie salaterki. 2.Na to układamy kawałki brokułu. 3. Następnie dodajemy pierś z kurczaka 4. Następna warstwa to ogórek pokrojony w pół plastry. 5. Kolejna warstwa to szczypiorek z cebulką i uprażony słonecznik. 6. Wierzch sałatki posypujemy serem pokrojonym w kostkę 7. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą. 8.Sałatkę nie polewamy sosem w salaterce , robimy
W kuchennym oknie Ewyulubione kabanosy zamiast do sałatki trafiają do Jego buzi;)Sałatka z kabanosemSkładniki:120 g kabanosów 400 g makaronu kokardki 50 g sera żółtegopuszka kukurydzy1 zielony ogórekpor2 ząbki czosnku2 łyżki majonezu4 łyżki jogurtu naturalnegosólpieprzPrzygotowanie:Makaron ugotować w osolonej wodzie i wystudzić.Kabanosy drobno pokroić, ser żółty pokroić w kostkę, ogórka obrać i pokroić w drobną(...)kostkę.Pora trzeba obrać i drobno pokroić, sparzyć we wrzątku kilka minut.Makaron, kabanosy, ser żółty, kukurydzę, pora i ogórka wrzucić do miski i zalać sosem.Sos - majonez, jogurt naturalny wymieszać i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić solą i pieprzem.Pyszna sałatka
Lawendowe Niebosztuk marchew, pietruszkę, seler ugotować i wystudzone pokroić w kosteczkę ziemniaki ugotować w mundurkach i ostudzone obrać i pokroić w kosteczkę ogórek kiszony pokroić w kostkę obrany ze skórki dodać groszek konserwowy odsączony na sitku do smaku sałatkę doprawić pieprzem, majonezem light i soli dać mało bo matiasy są słone sałatkę schować do lodówki na 1 godzinę i przed podaniem
W Mojej Kuchni Lubiędoprawiłam po swojemu. Sałatka jest przepyszna. Na zimę będzie jak znalazł do obiadu czy kanapki. składniki:2,5 kg ogórków2,5 kg młodej cukinii1 kg cebuli1 kg marchewki1,5 kg czerwonej papryki2 spore pęczki natki pietruszkizalewa1 czubata szklanka cukru1 szklanka octu2 szklanki oleju3 łyżki soli1,5 łyżki mielonego pieprzu3 łyżki mielonej słodkiej paprykiPrzygotować warzywa. Ogórki obrać ze skórki, przekroić(...)między czasie przemieszać całość kilka razy. Następnie sałatkę przełożyć do słoików. Dokładnie zakręcić. Słoiki wstawić do garnka zalać wodą na wysokość 2/3 słoika i pasteryzować ok 30 minut. Słoiki nie muszą się mocno gotować wystarczy aby lekko pyrakły. Ilości warzyw, które podałam to już warzywa obrane i gotowe do krojenia, jedynie waga ogórków nieco inaczej bo to już ogórki obrane
Monia miesza i gotujeprzyprawa do grosa - tłuszcz do smażenia Wykonanie Kapustę poszatkować. Pomidory, obranego ogórka i fetę pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do grosa i podsmażyć. Wystudzić i dodać do warzyw. Wymieszać, posypać fetą. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z kefirem i majonezem. Sosem polać sałatkę. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie
Świat Smakupozostawić na około 15 min), po tym czasie obsmażyć do miękkości na oleju Kukurydzę osączyć, paprykę, cebulę i ogórki pokroić w kostkę Kapustę pokroić w drobne paseczki i posypać lekko cukrem, by puściła soki- osączyć na sicie Poszczególne składniki sałatki układać w przezroczystym naczyniu, każdą warstwę polewać na przemian majonezem i keczupem, w mojej sałatce na wierzchu ułożyłam mięso
Proste Potrawyłyżki kukurydzy 4 jajka 2 łyżki naturalnego jogurtu sól pieprz Jajka gotujemy na twardo, następnie kroimy w drobna kostkę, ogórek oraz cebule rozdrabniamy na mniejsze kawałki...dodajemy kukurydze i kiełkiMakrele oczyszczamy z ości dodajemy do reszty składników...Mieszamy nasza sałatkę z jogurtem i doprawiamy do smaku
NaKońcuJęzykapiekarniku można przygotować szybką, zdrową i mega pyszną sałatkę szopską, w której jesteśmy absolutnie zakochani. Wcześniej dodatkiem była sałatka grecka, ale po wizycie w Bułgarii zmieniliśmy ją na szopską, która jest prostsza w przygotowaniu, a równie smaczna. Kroimy pomidory, zielonego ogórka, paprykę i czerwoną cebulę. Dodajemy pokruszony ser solankowy, przyprawiamy octem winnym, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem. Gotowe(...)Przepisy: Farsz cebulowo-pieczarkowy Sałatka szopska Hamburgery Ten obiad choć do najzdrowszych nie należy, to czasami się na niego decydujemy. Wiadomo, że składniki, których używamy nie są domowej roboty, no ale czasami każdy ma ochotę na coś gotowego. Używamy sprawdzonych składników, które jeszcze nigdy nas nie zawiodły i mogę Wam je polecić z czystym sumieniem
Cooking Monsterpiekarniku można przygotować szybką, zdrową i mega pyszną sałatkę szopską, w której jesteśmy absolutnie zakochani. Wcześniej dodatkiem była sałatka grecka, ale po wizycie w Bułgarii zmieniliśmy ją na szopską, która jest prostsza w przygotowaniu, a równie smaczna. Kroimy pomidory, zielonego ogórka, paprykę i czerwoną cebulę. Dodajemy pokruszony ser solankowy, przyprawiamy octem winnym, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem. Gotowe(...)Przepisy: Farsz cebulowo-pieczarkowy Sałatka szopska Hamburgery Ten obiad choć do najzdrowszych nie należy, to czasami się na niego decydujemy. Wiadomo, że składniki, których używamy nie są domowej roboty, no ale czasami każdy ma ochotę na coś gotowego. Używamy sprawdzonych składników, które jeszcze nigdy nas nie zawiodły i mogę Wam je polecić z czystym sumieniem
Cooking Monstercoś dobrego... Tą pyszną sałatkę z dodatkiem tortellini i kurczaka zrobiłam na święta, ale równie dobrze można podać ją na rodzinne przyjęcia. Składniki: 2 filety z kurczaka 1 opakowanie tortellini z prosciutto 1 słoiczek selera konserwowego (ok 350g) 1 słoik czerwonej papryki konserwowej (ok 720g) 1 puszka kukurydzy 3 duże ogórki konserwowe 7 jajek ugotowanych na twardo 1 pomidor(...)pieprzu. Wszystko studzimy. Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy opłukany, odcedzony i posiekany drobniej seler konserwowy. Paprykę, ogórki i pomidora kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Do całości dodajemy majonez i przyprawy. Sałatkę przed podaniem trzymamy w lodówce lub zimnym miejscu :) Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladzietruskawkami, a na koniec pokrojonego w kostkę pomidora (sam miąższ, bez pestek). Każdą warstwę polałem sosem koktajlowym. Tak przygotowaną sałatkę włożyłem do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu w obręczy każdą porcję ozdobiłem sałatą i pestkami granatu. Podałem na plasterkach ogórka
R'n'G Kitchenkażdemu. Jest pyszna w swojej prostocie i idealnie się sprawdza kiedy pojawią się u Nas z wizytą niezapowiedziani goście. Sałatka puszkowa z majonezem SKŁADNIKI: 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki białej 1/3 pora (biała cześć) 3-4 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu kieleckiego 1 łyżeczka musztardy PRZYGOTOWANIE: Otwieramy wszystkie puszki i odlewamy zalewy. Do miski(...)przekładamy groszek, kukurydzę oraz fasolkę i mieszamy. Ogórki kroimy w drobną kostkę, a pora drobno i dodajemy do warzyw puszkowych. Dodajemy majonez i musztardę i całość mieszamy. Do przygotowania sałatki wykorzystałam majonez kielecki . Jest to zdecydowanie jeden z moich ulubionych majonezów. Ma dość charakterystyczny smak, dzięki niemu sałatka nabrała charakteru i właściwie nie trzeba było jej przyprawiać dodatkowo
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki