Zastanawialiście się kiedyś nad istotą świąt? Nad sensem bieganiny, sprzątania, gotowania jak dla armii i dostawania spazmów w sklepie? Święta dzisiaj to nie duchowość i wspólnota
ladykitchenteraz stosowała ten sposób! Czuję dyskomfort, gdy nie mam w domu cytryny. Zawsze kupują więcej i robię zapas. Cytryna musi być - do herbaty, ciasta drożdżowego, sosu, zupy, ryb, sałatki, czarnej kawy przeciw migrenie, no i oczywiście przeciw gorączce. Nie wiem czy znacie ten sposób. Moja Babcia zawsze kroiła cytrynę w plastry i okładała nimi stopy. To niezawodna(...)LEMON-COCONUT BARS, Kwadraty cytrynowo-kokosowe /składniki na 16 porcji/ Spód: 1 filiżanka mąki 1/4 filiżanki cukru 1/4 łyżeczki soli 3/4 filiżanki wiórek kokosowych 6 łyżek masła Nadzienie: 2 lekko rozbite jajka 1/2 szklanki cukru i dodatkowo 2,5 łyżki 1,5 łyżki mąki 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej 1/3 filiżanki soku z cytryny
KUCHARNIADzień dobry, Dzisiejsze danie to moja kolejna propozycja przekąski na karnawałową imprezę. Sigara Böreği, czyli cygara przygotowane z ciasta filo nadziewanego serem feta i ziołami
Chilli Czosnek i OliwaAlibi mieszczące się w Gorzowie przy ul. Zaułek 1. Pan Paweł (jeden z właścicieli) zadbał o to, abyśmy bawiły się rewelacyjnie. Pan Arkadiusz przygotował dla nas wspaniałe potrawy: pyszne sałatki z opiekanymi bagietkami, grillowany schab i piersi z kurczaka. Mnie zachwycił smak zapiekanych w śmietanie ziemniaczków :) Do naszej dyspozycji był bufet z aromatyczną kawą, herbatą i wspaniałym ciastem. Soki(...)znam od kilku lat. Są mocne i przede wszystkim pięknie wyglądają na nogach. Teraz także i inne dziewczyny będą miały okazję nosić je.* * *MarizaRozświetlające masło do ciała wzbudziło olbrzymie zainteresowanie.* * *źródło: fanpageKufer DekoracjiZ Panią Martą wymieniłyśmy sporo maili na tematy nie tylko związane ze spotkaniem. To niezwykle sympatyczna osoba, pełna pasji
Codzienna kuchnia niecodziennacały pies mielony razem z budą), buła nie zawsze pierwszej świeżości, sos imitujący smak bliżej nieokreślony, 2,5 złotego mniej w kieszeni i szlus. Wyszukane dodatki typu ser, cebula, sałatki czy korniszony zaczęły pojawiać się znacznie później. Miało być szybko, tanio i do syta. Było podle i byle jak, ale człowiek jak głodny/podchmielony zje wszystko. Dzisiaj burger potrafi być(...)patelni powinna być cieniuteńka, milimetrowa warstwa tłuszczu, nie więcej. To nie głębokie smażenie, chcemy żeby mięso miało styczność z patelnią. Nie smażymy burgerów na oliwie z oliwek ani na maśle. A jeśli chcecie użyć oleju – polecam bezsmakowy kokosowy lub olej ryżowy. I tak samo – malutko, ma być na patelni tylko poślizg. Smażymy burgery na bardzo, bardzo gorącej patelni (idealnie
Karo in the Kitchen