sałatka z marchewki - 3205 przepisów (strona:129/214)

Ogórki konserwowe inaczej 188

stanowią gotową sałatkę do obiadu i są miłą odmianą pospolitych ogórków konserwowych. Składniki: ogórki-wielkość ani kształt nie mają znaczenia, i tak zostaną pokrojone zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 2 łyżki soli 1 szklanka cukru do słoika (na 1 słoik): 1-2 ząbki czosnku kilka ziaren pieprzu 2-3 ziela angielskie 3-4 krążki marchewki kawałek cebuli

na moim stole...
Prosta sałatka z czerwoną cebulką 146

Prosta sałatka z czerwoną cebulką Sałatka , to słowo , zawsze wróży pyszną kolację " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tyle ich już było , że aż trudno o coś nowego , niemniej jednak, ja zawsze odrobinkę eksperymentuję , a ten przepis wyszedł wyśmienicie , jeśli oczywiście lubicie dodatek czerwonej cebulki " class="wp-smiley(...)height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 dość , duża ,czerwona cebula 7 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka kukurydzy 2 ugotowane marchewki ,niezbyt duże 2-3 ziemniaki średniej wielkości 1 łyżeczka , mielonego pieprzu sól do smaku 2 łyżki , gęstego majonezu ( zawsze używam Winiary) 1 łyżka słodkiej musztardy ( np Roleski ) Jajka obieramy ze skorupek

Ogrodnik w podróży
Sałatka warzywna z jajkami przepiórczymi 84

zrobić sałatkę w nowej wersji. W ten sposób podana, prezentuje się znacznie lepiej, a goście mogą dodawać swoje ulubione składniki i mieszać je na talerzu z sosem. Z pomocą przyszła nam Spiżarnia, dostarczając niesamowicie pyszne, a przede wszystkim ekologiczne, jajka przepiórcze. Składniki 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 mała puszka groszku konserwowego 4 kiszone ogórki 3 ziemniaki 2 marchewki

R'n'G Kitchen
Wegańskie gołąbki z młodej kapusty, z ryżem, marchewką i wędzoną papryką 133

sałatki. Szkoda mi było jednak go wyrzucić, więc po namyśle postanowiłam zrobić wegańskie gołąbki. Przy okazji wykorzystałam niewielką główkę młodej kapusty, która czekała cierpliwie na swoją kolej, ale do zupełnie innego dania. Co z tego wyszło? Możecie zobaczyć na zdjęciach, a potem zrobić samodzielnie 😊 Składniki na 2-3 porcje: 100 g ryżu 2 duże cebule 2 średnie marchewki 1 papryczka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tradycyjna wigilijna zupa grzybowa 314

marchewki 2 pietruszki 1/4 selera kawałek pora (około 15 cm) garść suszonych grzybów leśnych (np. podgrzybków) 8 łyżek mleka kokosowego sól pieprz makaron (np. łazanki) Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy do namoczenia na co najmniej godzinę. Warzywa obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Wyjmujemy warzywa i odkładamy na bok (można z nich przygotować na przykład sałatkę warzywną

Dieta bez mleka
Surówka z czerwonej kapusty do obiadu 163

Dziś prosta i smaczna surówka z czerwonej kapusty do obiadu! Jest pyszna, i myślę, że każdy ją polubi, kto nie próbował :). Składniki (dla 2-3 osób

Gotuj z Mąką
Ogórki konserwowe na pół słodko. 176

sałatki albo na kanapkę. Nie pamiętam kiedy ostatni raz kupowałam je w sklepie... te domowe są idealne a zrobione przez mamę, niebo w gębie! Składniki na zalewę; 1 litr wody pól szklanki octu 10% 6 łyżek cukru 1i1/2 łyżki soli do przetworów Pozostałe składniki; 2 kg niewielkich ogórków ziarna  ziela angielskiego i pieprzu czarnego 1 cebula 2 marchewki

Radość kipiąca uśmiechem.
FRYTKI Z BATATÓW Z DIPEM Z AWOKADO 187

Słodkie ziemniaki mogą stać się doskonałym zastępnikiem ziemniaków i urozmaiceniem codziennej diety, tym bardziej, że zawierają wiele witamin i składników mineralnych, zwłaszcza pieczone. Uwielbiam bataty w

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Cukinia faszerowana pieczarkami, kaszą gryczaną i suszonymi pomidorami. 151

marchewkę, pokrojone na kawałeczki suszone pomidory, pokrojoną cukinię, koncentrat pomidorowy, tymianek, sól i pieprz do smaku. Chwilę podduś cały czas mieszając.  Zdejmij patelnię z ognia i dodaj porwany na kawałki ser mozzarella, 2 łyżki posiekanej pietruszki. Wymieszaj. Podpieczone połówki cukinii  napełnij nadzieniem i wstaw do piekarnika na około 20 minut. Podawaj posypane natką pietruszki i z dowolną sałatką

Moja Mama Gotuje
Degustacja w BelEtage 238

sałatka lekka i orzeźwiająca. Ale to tylko bardziej rozbudziło mój apetyt.  Druga przystawka – szparagi z zasmażką z orzechów laskowych i nerkowca na oleju kokosowym. Dobrze skomponowane danie – szparagi ugotowane idealnie, a zasmażka z orzechów była chrupiąca, lekko słona, świetnie dopełniła smak szparagów. Przyszła pora na zupę. A tu zaskoczenie – podano nam krewetki z pieczarkami i marynowanymi warzywami (marchewką, cukinią

Obiad gotowy
Surówka obiadowa z białej rzodkiewki. Pyszna surówka do obiadu. 157

surówki, sałatki, kanapki lub po prostu jem ją od tak. Dziś chciałabym Wam polecić surówkę obiadową z białej rzodkiewki. Dzięki dodatkowi jabłka nie jest ona zbyt ostra i smakuje nawet dzieciom. Spróbujcie. Ja swoją podałam w towarzystwie rybnych paluszków. To był naprawdę dobry obiad. Składniki: (dla 2 porcje) 1 biała rzodkiewka (około 300 g przed obraniem) 1 średnia marchewka

Słodkie okruszki
Ogórki w pomidorowym sosie 130

sałatkę znalazłam  tutaj .polecam ..spróbujcie.. 3 kg ogórków 0,5 kg cebuli 0,5 kg marchwi 1,5 łyżki soli Dodatkowo: 1 i 1/3 szkl. cukru 1 szkl.octu 200 ml. oleju 2 słoiczki po 200 g koncentratu pomidorowego [ dałam 1 Pudliszki] Ogórki obrać i pokroić w plastry [ ja wyręczyłam się maszynką] , cebulę pokroić w piórka a marchewkę zetrzeć

Moje domowe kucharzenie
Surówka z kapusty pekińskiej i pora 131

Ta surówka jest tak prosta, że zastanawiałem się czy zamieścić tutaj ten przepis. Bo przecież każdy go zna! Ale to jedna z moich ulubionych surówek więc

Marder&Marder Manufacture
Sałatka jarzynowa 322

Nie wyobrażam sobie Świąt bez zrobienia tradycyjnej sałatki jarzynowej, która pasuje do wszystkiego :)Sałatkę miałam okazję zrobić dzisiaj, a przepisem dzielę się z Wami dzisiaj :)SKŁADNIKI

Serce zamknięte w formie pyszności
Roladki z udek kurczaka 247

marchewce w naczyniu, przykrywamyi wstawiamy do piekarnika na 45 minut w temperaturze 180 st. C.Na 15 minut przed zakończeniem pieczenia zdejmujemy pokrywę, aby roladki ładniesię zapiekły.Gotowe.   Smakują rewelacyjnie i nie przypominają w smaku zwykłych pieczonych udek z kurczaka.Warto się trochę nagimnastykować dla tych doznań smakowych.Można podawać np. z frytkami i zestawem sałatek. W naszym

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania