Czasem po obiedzie zostaje nam makaron i nie zawsze mamy ochotę go odgrzewać-wtedy najlepszy pomysł,to sałatka. Ja nie przepadam za makaronowymi sałatkami, ale marnować jedzenia jeszcze bardziej nie lubię. Popatrzyłam co mam w lodówce, spiżarce i zrobiłam pyszną sałatkę. SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka 3 średnie ogórki małosolne 5 jajek ugotowanych puszka ananasów lub brzoskwiń szczypiorek sól,pieprz
Kuchnia Beatyzasadzie wystarczy pokroić i zebrać składniki do dużej miski i mamy wspaniałą, zdrową ucztę. Micha zdrowia przypomina takie zdekonstruowane sushi w formie sałatki – jest surowa ryba, są warzywa, są wodorosty. Może być też ryż lub makaron ryżowy. Zdecydowanie polecam tu improwizację – ważna jest jakość składników (jeśli używamy surowej ryby, koniecznie korzystajcie z miejsc, gdzie jest bardzo świeża
Poezja smakuRóżne produkty się znajdowały. Tuńczyk jakoś zahaczał mi o rękę...Stwierdziłam, że to znak jakiś i coś z niego zrobić trzeba :D Sałatka :D Składniki: * puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju roślinnym * 8 dkg makaronu ryżowego * ogórek kiszony ok 2 sztuk * kukurydza * majonez * czerwona cebula * papryka * koperek * żółty ser * sól, pieprz Tuńczyka odcedziłam z zalewy. Makaron ugotowałam zgodnie
Pieprzyć z FantazjąRóżne produkty się znajdowały. Tuńczyk jakoś zahaczał mi o rękę...Stwierdziłam, że to znak jakiś i coś z niego zrobić trzeba :D Sałatka :D Składniki: * puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju roślinnym * 8 dkg makaronu ryżowego * ogórek kiszony ok 2 sztuk * kukurydza * majonez * czerwona cebula * papryka * koperek * żółty ser * sól, pieprz Tuńczyka odcedziłam z zalewy. Makaron ugotowałam zgodnie
Pieprzyć z Fantazjąnajwięcej dań zrobić w piekarniku (bo to najmniej czasochłonny sposób gotowania). I tak do pieca trafiły razem kurczak po żydowsku, ziemniaki na sałatkę nicejską i krewetki do misy obfitości. W międzyczasie ugotowaliśmy ryż, kaszę i makaron do spaghetti. W mrożonym groszku i fasolce piękne jest to, że nie trzeba ich już długo gotować – wystarczy wrzucić na chwilę do wrzątku
Niedzielny kucharzbardzo polecam, jest smaczny i delikatny, a ponad to bardzo zdrowy ( WIĘCEJ TUTAJ ). Wraz z innymi składnikami stworzył pyszny dressing, który w sałatce stanowi jeden z najistotniejszych elementów. Składniki: 50 g miksu sałat 50 g makaronu pełnoziarnistego 1/2 pomidora malinowego 1-2 jajka 1/3 papryki czerwonej Sos: 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oleju
Zdrowie na języku :PCukinia to jedno z warzyw, które wyjątkowo lubię. Można ją przygotować na wiele sposobów: grillować, faszerować, smażyć, dodawać do makaronów, zapiekanek i przygotować przetwory na zimę. W ubiegłym sezonie podałam przepisy na sałatki słoikowe z cukinią i kiszone cukinie . Tym razem przygotowałam cukinię w zalewie z curry, prawie identycznej jak do ogórków curry . Do przepisu użyłam młodych, niewielkich cukinii
Codziennik Kuchennyszybka w przygotowaniu sałatka makaronowa, sprawdzi się na drugie śniadanie oraz kolację SKŁADNIKI 1 szkl. ugotowanego makaronu małe kokardki , 15 dag szynki, 15 dag żółtego sera, ½ puszki ananasa, ½ puszki kukurydzy, sól, pieprz, majonez WYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Szynkę kroimy w paseczki, żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ananasa kroimy w kostkę. Wystudzony makaron mieszamy
słodki bratekprzyrządzenie duszonego szpinaku jest wiele. Najczęściej przygotowuje się go z dodatkiem czosnku i cebuli lub śmietany. Szpinak to również dodatek do wielu potraw – makaronów , pierogów czy naleśników. Nieprzetworzone liście to także świetny dodatek do koktajli warzywnych, sałatek i ciast . Post Jak przygotować szpinak pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Prosta i szybka do zrobienia sałatka zupki chińskie ogórki zielone papryka kukurydza konserwowa groszek konserwowy polędwica drobiowa majonez Makaron [ z zupek chińskich] pokruszyć.Ogórki,paprykę i polędwicę pokroić w kostkę.Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Dodać przyprawy z zupek chińskich,majonez i wymieszać.Odstawić do lodówki na min. 2 godziny,aby makaron zmiękł
Moje domowe kucharzenieMAKARON GOTUJĘ AL DENTE UGOTOWANY MAKARON NAKŁADAM DO MISECZKI NA MAKARON NAKŁADAM ODCEDZONY TUŃCZYK NASTĘPNIE NAKŁADAM PESTO SER KROJĘ W PLASTRY MAKARON MIESZAM DOKŁADNIE NA WIERZ NAKŁADAM SER PODAJĘ CIEPŁY ALBO ZIMNY W FORMIE "SAŁATKI". SMACZNEGO
Gotowanie Patkisałatka z paluszkami kraba składniki 250 g krabowych paluszków 1,5 szklanki dowolnego makaronu 1 puszka kukurydzy konserwowej 3 jajka sok z połowy cytryny garść oliwek 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz sposób przygotowania Gotujemy makaron, oraz jajka ( jajka na twardo, makaron na pół twardo
Miód i pieprzkolendrą, kminkiem, ostrą papryką, solą i pieprzem. Makaron odcedzić i wrzucić na patelnię. Wymieszać, by sos pokrył makaron. Ewentualnie dolać wodę z gotowania makaronu. Podawać posypany ziołami prowansalskimi. ----- Podobne: Sos z całych pieczarek Penne z pieczarkami Sałatka z pieczarek Dziś nie będzie o książkach (czytam coś, w czym trzeba robić przerwy na zastanowienie się), ale o filmie, który mnie wczoraj
Weekendy w domu i ogrodziechodzi o restauracje, wybór jest ogromny w Ksamil jak i Sarandzie. Jednak zauważyłam, że praktycznie w każdym miejscu jest identyczne menu: owoce morze, makarony, drób/wieprzowina, zupy (zawsze trzy rodzaje: z kurczaka, rybna i warzywna) i sałatki. Nie dane mi było spróbować dań kuchni regionalnej, ponieważ po prostu nie było ich w żadnym menu. Ale udało mi się zrobić kilka
Kolejny blog o gotowaniu