spaghetti z pieczonym brokułem zrobiliśmy w wersji wegetariańskiej, gdyż lubimy kiedy w pesto jest ser. Przepis pochodzi z bloga Greenkitchenstories.com Polecamy Wam przepis na sałatkę z komosy z brokułem, migdałami i pistacjami Składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 1/2 główki brokuła Garść pomidorków koktajlowych 3 łyżki oliwy Sól Pesto Garść szpinaku Garść bazylii (rażeni łodyżkami
Niedzielny kucharzspaghetti z pieczonym brokułem zrobiliśmy w wersji wegetariańskiej, gdyż lubimy kiedy w pesto jest ser. Przepis pochodzi z bloga Greenkitchenstories.com Polecamy Wam przepis na sałatkę z komosy z brokułem, migdałami i pistacjami Składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 1/2 główki brokuła Garść pomidorków koktajlowych 3 łyżki oliwy Sól Pesto Garść szpinaku Garść bazylii (rażeni łodyżkami
Niedzielny kucharzDobra sałatka makaronowa z tuńczykiem, którą szybko możemy przygotować. Potrzebujemy: 500 g ugotowanego makaronu, 2 puszki tuńczyka, puszkę fasoli, puszkę kukurydzy, marchewkę z groszkiem, 5 ogórków słodko kwaśnych, sól i pieprz, pół szkl. oleju i 4 łyżki octu. Makaron gotujemy, w osolonej wodzie wg zaleceń producenta i dobrze schładzamy. Tuńczyka, fasolę, kukurydzę, groszek... odsączamy, ogórki kroimy w kostkę. Olej
chleba naszegogustu te żółte buraczki: pięknie się prezentują i pysznie smakują. Letnia sałatka makaronowa z żółtymi burakami, bobem i serem kozim Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 pęczek żółtych buraczków 1 szklanka obranego ugotowanego na parze bobu 1 szklanka ugotowanej pokrojonej fasolki szparagowej 1 opakowanie makaronu (u mnie świderki) 4 plasterki sera koziego 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki oliwy z oliwek(...)sosem, mieszamy i odstawiamy na 20-30 minut. W międzyczasie gotujemy makaron, zgodnie z przepisem producenta na opakowaniu. Do warzyw dodajemy ugotowanym makaron. Makaron możemy dodać zimny lub gorący, zależy od tego czy chcemy, aby sałatka była podana na ciepło czy nas zimno. Wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy pokrojony w kostkę kozi
Kulinarne przygody GatityJeśli ma być zdrowo to na myśl przychodzą Mi najróżniejsze sałatki. Dziś proponuje taką z kuskusem. Szybko się ją przygotowuje a jest na prawdę smaczna.Bez zbędnych sosów czy dipów, żeby było lekko. Dla urozmaicenia tę prostą przekąskę podałam w 3 kolorowych muszlach : ze szpinakiem, z pomidorami i z kurkumą. Palce lizać! Składniki: puszka tuńczyka w oleju roślinnym 1 czerwona(...)kawałeczki, ogórki w drobną kostkę. Tuńczyka osączamy. Do salaterki przekładamy pokrojone warzywa, tuńczyka, kaszę, wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku. W osolonej wodzie gotujemy makaron na półtwardo. Ugotowany hartujemy zimną wodą, ostudzone muszle napełniamy sałatką
Z Majeczką w kuchniLubię makaron, ale staram się wybierać tylko ten najwyższej jakości. Chociaż teraz nie jest on wskazany w mojej diecie, często przygotowuje dania na jego bazie dla reszty rodziny. Nie tylko na ciepło, bo doskonale smakuje także w sałatkach bądź przystawkach. Do przygotowania tej sałatki użyłam kolorowych świderków. Tak barwna sałatka cieszy oko szczególnie o tej porze roku, gdy szaro(...)łyżki jogurtu pieprz kolorowy w młynku sól ziołowa Przygotowanie: Makaron ugotować al dente we wrzącej, osolonej wodzie. Pierś z kurczaka i paprykę pokroić w drobną kostkę. Fasolę i kukurydzę odsączyć na sitku. Wszystkie składniki wymieszać. Ząbki czosnku obrać i zmiksować z majonezem i jogurtem. Sos dodać do sałatki, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Ze smakiem i z pasjąblogu zawitały już makarony marchewkowe, buraczkowe, teraz pora na kolejny zdrowy substytut makaronu. Tym razem na ''talerzu'': cukinia. Lekka, aromatyczna, aksamitna sałatka z cukinią, awokado i słonecznikiem, całości smaków towarzyszy pesto z gotowanego na parze zielonego groszku, świeżej mięty i bazylii z nutką cytryny. Całość wieńczy smak deserowej odmiany truskawki: świeży i delikatnie kwaskowy, w parze z nią idzie(...)Mają wyjść paseczki szerokości tagliatelle. 2. Paseczki układać na durszlaku i posypać je solą, Po około 30 min sparzyć je wrzącą wodą uważając by się nie poparzyć. 3. Osuszyć makaron papierowym ręcznikiem. Posypać pieprzem. 4. Cukiniowy makaron przełożyć do naczynia z pesto, dodać skórkę z cytryny, oraz pokrojone awokado oraz słonecznik 5. Podawać na talerzach posypane parmezanem, odrobinką siekanej
KreatywnePinymnie oczywiście makaron (czemu nie urodziłam w słonecznej Italii?) z przepysznymi dodatkami: klasyczne połączenie gruszki i serów pleśniowych do tego aromat rozmarynu, i moje ulubione orzechy włoskie. Gorgonzola to ser pleśniowy pochodzący z Włoch, który ułatwia trawienie tłuszczów i białek. Ser blue pełny witamin A, D czy K. Gruszki zawierające między innymi potas i sód, które(...)obniżają ciśnienie. I oczywiście orzechy i oliwa z oliwek zaletach nie ma co pisać, bo każdy wie,że są mega zdrowe. Tak, że sałatka nie dość, że pyszna to jeszcze zdrowa. mała garść makaronu kokardki kilka orzechów włoskich 5 dag sera gorgonzola 2 dag sera blue 1 twarda gruszka 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki soku z cytryny
Krylowa KuchniaPrzepyszna i bardzo prosta w przygotowaniu sałatka makaronowa z dodatkiem rukoli, kurczaka, oliwek oraz suszonych pomidorów. Przepis na tą sałatkę dostałam od mojej przyjaciółki i od razu skradła moje serce!. To jedna z moich ulubionych imprezowych przystawek. Polecam serdecznie wypróbować ten przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250 gram makaronu kokardki 100 gram rukoli 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju(...)Przygotowanie: makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą, pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy i smażymy na oleju/oliwie na rozgrzanej patelni. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia, odsączone pomidory kroimy w paseczki, żurawinę dodajemy w całości. Oliwki przekrawamy na pół a ser kroimy kosteczkę. do dużej miski przekładamy wszystkie składniki na sałatkę, zalewamy olejem
Blog kulinarny S9.PLLekka makaronowa sałatka z kurczakiem, brokułem i suszonymi pomidorami świetnie sprawdzi się jako imprezowa przekąska lub smaczna kolacja :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram makaronu kokardki, 400 gram piersi z kurczaka lub polędwiczek, 1 brokuł, ok 100 gram suszonych pomidorów w oleju z ziołami, 3/4 szklanki pestek słonecznika, 4 czubate łyżki gęstego jogurtu greckiego ( można zrobić pół na pół(...)suchej patelni prażymy pestki słonecznika, do dużej miski przekładamy ugotowany makaron, kurczaka, pomidory, 3/4 pestek słonecznika,różyczki brokuła (można je podzielić na mniejsze cząstki), następnie dodajemy łyżeczkę musztardy, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jogurt grecki sam bądź z majonezem, całość dokładnie mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. sałatkę przekładamy do mniejszej miski, posypujemy po wierzchu pozostałymi pestkami słonecznika
Blog kulinarny S9.PLpodsmażyłam przed podaniem na patelni ze szpinakiem, dzięki temu nabrały ładnego koloru. Makaron ze szpinakiem i orzechami włoskimi / 1 porcja Składniki: 100 g makaronu średniej wielkości 100 g szpinaku "baby" (małe listki, najlepszy także do sałatek) 2 łyżki łuskanych orzechów włoskich 1/2 ząbka czosnku 3 łyżki startego na dużych oczkach grana padano lub innego twardego i włoskiego sera
Moja smaczna kuchniałyżeczki octu winnego, 4 łyżki oliwy extra vergine, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól, pieprz. Jeżeli lubicie świeże warzywa w połączeniu z makaronem pełnoziarnistym, mięsem z piersi z kurczaka, oliwkami i lekko słonawą fetą - to jest sałatka właśnie dla Was. Jest to świetny pomysł na lunch lub spotkanie ze znajomymi. Piersi z kurczaka dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Przełożyć(...)rukolę, pomidorki koktajlowe, oliwki, dobrze odsączone kosteczki sera feta, makaron i usmażone mięso kurczaka. Teraz przygotujemy sos ziołowy. Do miseczki wlać ocet winny, dodać sól i zioła prowansalskie. Wymieszać. Następnie dodać oliwę, mieszać aż składniki się połączą. Na koniec doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Tak przygotowanym sosem zalać wszystkie składniki sałatki i wszystko razem delikatnie wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu
Świat Domowej Kuchniuwielbiam makarony to chyba już wiecie, wiele razy o tym pisałam, nic dziwnego, smakuje przecież w każdej postaci, jako zapiekanka, rozmaite sałatki czy po prostu na ciepło. Dziś mam dla Was szybką ,zdrową i smaczną propozycję ciemnego makaronu z dodatkiem suszonych pomidorów, tuńczyka i rukoli, świetna potrawa dla zabieganych, nic więcej do zapełnienia brzuszka nie potrzeba! Składniki
Wanilia i KardamonBezglutenowy makaron ze szparagami, pomidorkami i serem ricotta aromatyczne, lekkie i pyszne danie. Idealna na zimno jako sałatka np. do pracy, ale równie dobrze smakuje na ciepło. Prosta w wykonaniu i bardzo smaczna. Polecam SKŁADNIKI: 150 g makaronu bezglutenowego – np. Gnoccho Sardo Garofalo (klik) 1 pęczek zielonych szparagów 8-10 pomidorków koktajlowych 8-10 czarnych oliwek
Kuchnia bezglutenowamakaronu. Makaron gotujemy według wskazówek producenta aldente ;) Na talerz wykladamy rukolę, na noej układamy grono z poprzecinanych pomidorków koktajlowych i skrapiamy sałatkę olejem z pestek dyni, u nas olej z Oleofarm, pyszny i aromatyczny. Obok solidną porcję makaronu wymieszanego z sosem z indyka. Smacznego! Skomentuj
MamaOskarka