Sałatka na szybko. Lekka, wręcz wiosenna propozycja na sałatkę min. do pracy. Składniki 250 g tortellini z serem ricotta i szpinakiem 150 g polędwicy łososiowej z indyka puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 długi ogórek 100 g gęstego jogurtu naturalnego ząbek czosnku 3 łyżki majonezu sól pieprz natka pietruszki Przygotowanie Tortellini ugotowałem zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu, odcedziłem
R'n'G Kitchencałkiem dobry i nadaje się idealnie do wszelkiego rodzaju sałatek. W sałatce wyczuć można delikatnie chrupiący makaron, bo nigdy nie zdąży zmięknąć. Składniki: 2 zupki chińskie 2 piersi kurczaka mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 duży świeży ogórek pieprz sól 3-4 łyżki majonezu Wykonanie: Piersi kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem
Pysznie & Piękniepropozycję na sałatkę ryżową z ich dodatkiem. Delikatna w smaku sałatka z brązowym ryżem, kabanosami, kukurydzą i marynowanymi pieczarkami. Składniki: 100 g brązowego ryżu (polecam Skworcu ) 3 jajka 100 g cienkich kabanosów wieprzowych 100 g marynowanych pieczarek puszka kukurydzy łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odsączamy i studzimy. Jajka
Smak mojego domuBrokuły i ser feta do tej pory łączyłam na zimno, w sałatce. Tym razem postanowiłam wypróbować ten duet na ciepło. Uwielbiam brokuły pod każdą postacią, więc miałam pewność, że będzie mi smakowało. Składniki: 1 brokuł 150 g. sera feta 100 g. żółtego sera Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2- 3 ząbki czosnku sól, pieprz Majonez wymieszać
Agusiowe smakołykibył strzał w dziesiątkę!!! W sumie cały oryginalny przepis trochę zmodyfikowałam. Sałatka pieczarkowa a'la ciasto zrobiła ostatnio furorę wśród moich znajomych. Na pewno jeszcze nie raz pojawi się na moim stole :) Składniki: 27 szt. krakersów 250 g pieczarek 4 jajka 100 g sera żółtego 7 łyżek majonezu pęczek szczypiorku sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki obieramy, myjemy i wrzucamy
Kuchnia MagdaLenyefekt końcowy ---> Z tych składników wyszły dwie miski sałatki. A wiec - układamy warstwami następujące produkty : starty na grubych oczkach ser żółty (ilość dowolna) starte na grubych oczkach białko jaj (u mnie 6 jajek na dwie miski) tuńczyk w oleju (2 puszki) 2-3 łyżki majonezu - rozsmarowujemy na tuńczyku starte na grubych oczkach ogórki kiszone (5 dużych sztuk
BezglutenowaIzabelaDziś przygotowałam sałatkę z brokułami oraz prażoną cebulką. Bezmięsna sałatka dla każdego. SKŁADNIKI: 1 świeży brokuł 4 jajka ugotowane na twardo 4ogórki konserwowe 10 dag sera żółtego tartego 2 łyżki prażonej cebulki 2 łyżki prażonego słonecznika 1 cebula Sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE: Brokuła myję, dzielę na różyczki
Gotowanie Patkisałatka wyszła rewelacyjnie i spokojnie wchodzi do naszego kanonu sałatek na imprezy. Tylko trzy składniki - to to co pewnie większość z nas lubi najbardziej. I robi się w sekundę ;-) Składniki: 1 ugotowana pierś kurczaka - np, z rosołu biała część pora 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: białą część pora kroimy w paski
Gotowanie z pasjąkcal, a to przecież zaledwie kilka łyżek!). Do porównania prezentowany poniżej majonez zawiera tylko 107 kcal w 100 g. Są w nim jednak składniki, na które warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań
Menu Zdrowiarzodkiewki i szczypiorek w towarzystwie wiejskiej szynki, jajek i tłustych dodatków. Sałatkę polecam podawać w szklanej misce aby jak najlepiej zaprezentować jej warstwy. Składniki: 150 g rzodkiewki 30 g szczypiorku 250 g szynki dobrej jakości 250 g sera żółtego tłustego 100 g masła 4 jajka 150 g majonezu sól i pieprz do smaku Jajka ugotować na twardo, wystudzić i pokroić
Ola la LCHFciekawy sos, chrupkość rzodkiewki, kwaskowatość ogórków… nic tylko jeść. Taka sałatka idealnie sprawdzi się na co dzień czy na przyjęciu. Składniki: 4 jajka klasy M 2 mniejsze ogórki kwaszone 3 duże rzodkiewki około 2 łyżek posiekanego drobnego szczypiorku szczypta pieprzu ziołowego sól do smaku 3 łyżki majonezu 2 łyżki sosu musztardowego o smaku chrzanowym Octim (polecam go również
Słodkie okruszkipastą sałatkową na kanapkę, która może także nosić miano sałatki. Potrzebowałam do niej niewiele produktów, a smak naprawdę mnie urzekł. Składniki 5-6 zielonych szparagów 1 jajko 1 szklanka kaszy jaglanej 3-4 plastry sera żółtego 2-3 plastry szynki kilka orzechów włoskich 1 łyżeczka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Do rondelka o grubym dnie nalać 2 szklanki wody, dodać
Raj dla PodniebieniaPrzepis na tę sałatkę dostałam dawno temu od koleżanki. Nie jest zbyt pracochłonna, a smakuje naprawdę dobrze. Składniki: 1 puszka ananasów 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera konserwowego 5 jajek 250 g szynki 1 por (biała część) 4 łyżki majonezu sól, pieprz Seler i kukurydzę odcedzić. Ugotowane jajka, ananasy i szynkę pokroić w kostkę. Por sparzyć wrzątkiem, przekroić wzdłuż
Agusiowe smakołykikcal, a to przecież zaledwie kilka łyżek!). Do porównania prezentowany poniżej majonez zawiera tylko 107 kcal w 100 g. Są w nim jednak składniki, na które warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań
Menu ZdrowiaJeśli lubicie sałatki z czerwonej kapusty, mam dla Was smaczną propozycję. Pasuje do każdego dania mięsnego :) Składniki: pół niewielkiej kapusty czerwonej 1 duże jabłko 1 duża marchewka 1 mała cebula duża garść posiekanej świeżej natki pietruszki 3 łyżki majonezu 1łyżka soku z cytryny 1 płaska łyżeczka cukru pudru sól i pieprz Wykonanie: Kapustę drobno siekamy. Jabłko i marchewkę ścieramy
Smak mojego domu