selerem konserwowym i jajkami. Do tego jeszcze trochę dodatków i mamy pyszną i szybką sałatkę. Porcelana Bogucice z kolekcji Paris . Składniki: 1 słoik selera konserwowego 5 jajek ugotowanych na twardo 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 150 g chudej szynki 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany gęstej 18% sól pieprz kolorowy zielona cebulka Przygotowanie: Seler odsączyć na sitku przepłukać
Ala piecze i gotujeSzybka w przygotowaniu, pożywna i zdrowa sałatka na bazie pełnoziarnistego makaronu, soczystego fileta z kurczaka oraz aromatycznej świeżej bazylii. Do tego jogurt naturalny, czosnek, zielony ogórek - to wszystko sprawia, że całość idealnie się komponuje i świetnie smakuje. Składniki: 200g pełnoziarnistego makaronu penne 150g fileta z piersi kurczaka 150g żółtego sera 1 puszka konserwowej kukurydzy 2 ogórki suszona bazylia płatki czosnku(...)kukurydzę, kawałki kurczaka oraz makaron. 4. Sos jogurtowo - bazyliowy W miseczce wymieszać ze sobą jogurt naturalny, majonez, drobno posiekaną bazylię, przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię suszoną, a następnie dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i ponownie wymieszać. 5. Wszystkie składniki sałatki zalać przygotowanym sosem jogurtowo - bazyliowym, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 60 minut
Szalona Kuchnia Ewelinyłyżka siemienia lnianego 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu (można pominąć) cynamon do smaku szczypta soli słonecznik Sposób przygotowania: 1. Seler myjemy i kroimy. 2. Jabłka myjemy i kroimy w kostkę. 3. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku. Słonecznik prażymy na suchej patelni i posypujemy sałatkę. Smacznego
Kuchnia domowa Aniogórkiem małosolnym: Sałatę myjemy, osuszamy i kroimy w nieduże kawałki nożem do sałaty. Pomidory kroimy w kostkę, ogórki w plasterki. Majonez mieszamy z ketchupem, jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą. Powstały sos mieszamy ze wszystkimi składnikami sałatki. Artykuł Sałata z małosolnym ogórkiem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujeszatkujemy w drobną kostkę, wrzucamy do miseczki i zalewamy octem. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut aby cebula puściła sok. Dodajemy majonez i ketchup. Doprawiamy ostrą papryką i solą. Dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do frytek lub do sałatek
Qchnia po prostuSałatka, którą kiedyś podpatrzyłam u mojej cioci. Tym razem zrobiłam z nieco innym sosem, ale taki zwyczajny: majonez + kwaśna śmietana + odrobina soku z cytryny oraz szczypta soli i pieprzu (a więc z pominięciem musztardy i żółtek jaja) smakuje nawet lepiej. 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy ogórki konserwowe (u mnie mniej więcej cały słoiczek, ale można dać mniej, wg upodobań
Smaki Na Talerzutarce. Warzywa lekko posolić wymieszać i odłożyć na około pół godziny. Zlać nadmiar płynu ale nie wyciskać z warzyw. Dodać majonez, śmietanę , wymieszać i d oprawić do smaku. Odłożyć na około pół godziny by smaki się przegryzły. Sałatkę wyłożyć na półmisku położyć połówki jaj ek . Na wierzchu jajek położyć kiełki i półplasterki rzodkiewki
Ala piecze i gotujepióra. Ser pleśniowy w kostkę. Boczek smażymy na suchej patelni tak, aby wytopił sie tłuszcz. W misce łączymy wszystkie składniki sałatki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Do całości możemy opcjonalnie dodać jogurt naturalny lub łyżkę majonezu (według uznania
Bon appetit mon amieNiezastąpiony w sałatce jarzynowej, kremowy, domowy najlepszy. Kojarzy mi się z latami 90., urodzinami, na których królowały jajka w majonezie. Majonez tak łatwo i szybko można przygotować tuż przed imprezą. Wystarczy odrobina cierpliwości, blender i za kilka chwil otrzymujemy najlepszy na świecie majonez! Nie ma porównania z tym sklepowym! Przekonaj się sam i zmiksuj majonez w domu już teraz! Majonez
Moja smaczna kuchniasię smażonego karpia w różnych wydaniach. Ryby można spotkać też w innych postaciach, na przykład w galarecie. Kolejną ważną potrawą jest sałatka . Tradycje jej przygotowania są zróżnicowane. Jedną z bardziej popularnych jest ta z ziemniaków, marchwi, ogórków i majonezu. Na wigilijnym stole zdecydowanie nie może zabraknąć kompotu z suszu . Tego tradycyjnego napoju nie można porównać z niczym innym. Suszone owoce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ochota na sałatkę, szybko można wykombinować ją z tego co zazwyczaj mamy w domu:). Fanom zielonego groszku polecam tę propozycję, sałatkę gotową w dosłownie 10 minut, która do tego ma tylko 4 główne składniki + oczywiście przyprawy i majonez :). 1 puszka zielonego groszku 150g ulubionej wędliny 4 jajka 1/2 pęczka natki pietruszki 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Jajka gotujemy
Szefowa kuchniBardzo szybka sałatka letnia, u mnie obiadowa. Takie sałatki mogę jeść codziennie, szczególnie gdy jest upalnie. Pomidory doskonale komponują się z kalafiorem, a kalafior z majonezem, więc co może być smaczniejszego? Polecam posypać po wierzchu dowolnymi ulubionymi ziołami. Składniki: • 4 pomidory • 1/2 kalafiora • 2 łyżki majonezu • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Kalafior ugotować
To co kochamMoże się wydawać, że to ekstremalne połączenie, jednak panuje tutaj harmonia smaków. Sos jest wyśmienity, idealnie nada się też do sałatek. Składniki 2 krótkie bagietki dżem malinowy 1 pomidor malinowy 1 jajko ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% 50 g suszonego dorsza 70 g twardego sera koziego natka pietruszki Przygotowanie Normal
R'n'G Kitchenbardzo łatwa w wykonaniu i smaczna. Drugiego dnia pieczarki mogą podejść trochę wodą, ale nie trzeba się tym przejmować, ponieważ smak sałatki się nie zmienia. Składniki: 60 dag pieczarek 3-4 jajka pęczek natki pietruszki 4-5 łyżek majonezu sól, pieprz Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki wrzucić na gotującą się wodę i gotować około
talerz przyjemnościgrilla! Oryginalna w smaku: lekko pikantna, lekko słodka. Nie wymaga wiele pracy. Wystarczy dzień wcześniej zamarynować mięso i ugrillować. Świetna z sałatką z pomidorów i rukoli. Składniki: marynata: 2 łyżki musztardy dijon 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki majonezu 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego 1kg wieprzowiny (karkówka, łopatka, schab) Sposób przygotowania: Składniki marynaty: musztardę, majonez, sos sojowy oraz słodko-kwaśny
Pyry na Gazpomidorem, kukurydzą i jajkami. Całość polana sosem majonezowo-jogurtowym i posypana szczypiorkiem. Sałatka idealna na drugie śniadanie. Składniki: 100 g mieszanki sałat 2-3 pomidory, np. śliwkowe 1/3 puszki kukurydzy 2-3 jajka ugotowane na twardo 1/2 czerwonej cebuli szczypiorek posiekany sól, pieprz sos 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Pomidory umyć, osuszyć, przekroić na pół i pociąć(...)pokroić w cienkie talarki. Jajka pokroić w ósemki. Szczypiorek drobno posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem. Do miski wsypać umytą, osuszoną i rozerwaną na mniejsze kawałki sałatę. Następnie dodać pokrojone pomidory, cebulę, odsączoną kukurydzę i jajka. Całość posypać szczypiorkiem i przyprawić solą oraz pieprzem. Delikatnie wymieszać. Sałatkę przed podaniem polać sosem majonezowo-jogurtowym
UgotowaćNajbardziej te z jeszcze płynnym żółtkiem, czyli jajka na miękko i poszetowe, takie gdzie w żółtku mogę maczać grzankę, fasolkę, szparagi… Sałatka jajeczna którą robię jest zawsze bardzo mocno doprawiona – pieprzna, lekko kwaśna, kremowa od rozkruszonych żółtek i majonezu. Prosta i smaczna. JAJKA NA TWARDO Niby prościzna, prawda? A jednak nawet w kwestii tak banalnej można sobie jeszcze bardziej ułatwić
Karo in the KitchenUgotowane na twardo jajka pokroiłam w kostkę. Dodałam majonez,koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszałam. I można już było zajadać się pysznymi kanapeczkami. ;) Polecam sałatkę z wędzonym rekinem pasta jajeczna z brokułami anchois i korniszonem
potrawyregionalneSałatka z paluszków krabowych to miła odskocznia od popularnych sałatek, bardzo smaczna , łatwa i szybka w przygotowaniu. Do jej wykonania potrzebujemy tylko cztery składniki nie licząc majonezu i śmietany. Doskonale sprawdza się na wszystkich imprezach i spotkaniach rodzinnych. Polecam :) Składniki - paczka mrożonych paluszków krabowych surimi 250 gram - 3 jajka ugotowane na twardo - 1 cebula - koperek - majonez, smietana - sól, pieprz Wykonanie
Kuchnia z widokiem na ogródJedną z moich ulubionych kompozycji jest śledź z jajkiem i porem. Ta sałatka sprawdza się na wszystkich domowych imprezkach. Sałatka śledziowa z porem SKŁADNIKI: 600 g matiasów 1l mleka 4 jajka ½ pora (biała część) 2 łyżki majonezu 150 ml jogurtu naturalnego pieprz do smaku szczypiorek do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Matiasy dwukrotnie płuczemy w zimnej wodzie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPrzepis mam od koleżanki Lonii, która przygotowała taką sałatkę na grilla. Sałatka została zjedzona w mgnieniu oka:-) Składniki: duży pęczek rzodkiewek 4 jajka pęczek szczypiorku 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, następnie kroimy w drobną kostkę Rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie drobno kroimy szczypiorek i dodajemy do reszty składników. Wszystkie składniki razem
IMPRESJA SMAKU