dodatków, ale warto urozmaicić nim sałatkę albo zrobić puree czy pastę, na które przepis na blogu znajdziecie już wkrótce. A na razie zapraszam pyszną zieloną sałatkę SAŁATKA z BOBEM i KASZĄ PĘCZAK Składniki: 100 g kaszy pęczak 100 g zielonego groszku 1 duża garść bobu 1/2 pęczka koperku 1-2 ząbki czosnku 3-4 ogórki małosolne sól i pieprz
Bon appetit mon amiepraskę czosnek i doprawiamy natką pietruszki, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i przekładamy do keksówki. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50 minut. Podajemy z kaszą jaglaną i ulubioną sałatką. Smacznego
Moje-pitraszenieOstatnio zapałałam miłością do kasz. Przerabiam jej różne rodzaje, odkrywam nowe i doceniam te już znane gatunki. Dziś zapraszam Was na kuskus w wersji orientalnej, czyli
Kulinarne przygody Gatityróżyczki, cebulę pokroić w plasterki. Warzywa wyłożyć na udka. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około godziny w 180 stopniach, aż udka będą miękkie. Podawać np. z kaszą jęczmienną i dowolną sałatką z ogórków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniesmaczne i ekonomiczne przepisy. Dlatego chciałabym w ramach tego polowania na przepisy polecić coś bardzo prostego, a jednocześnie smacznego, pożywnego i zdrowego (bez glutenu i bez mięsa). Sałatka – danie wegetariańskie z kaszy quinoa, soczewicy plus warzywa (seler, marchewka, cebulka). Potrzebne nam będzie: 300 g soczewicy, 5 marchewek pokrojonych w plasterki, 200 g kaszy quinoa, 2 łodyżki selera, pokrojone
MODA NA BIOnaprawdę broni się smakiem. Rolada jest obłożona szynką włoską, dzięki czemu jest bardzo krucha i nie wysycha podczas pieczenia. Pasują do niej delikatne dodatki takie jak kasza jaglana i lekka sałatka lub mizeria. Zapraszam :) Składniki: duży filet z indyka bez polędwiczki 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 1/2 opakowania sera feta 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki białego wina
Chocolate Muffin BlogSkładniki: 1 woreczek kaszy gryczanej 300 g bobu 100 g boczku wędzonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Bób wrzucamy
magiczna kuchnia Kasijest sałatka z tuńczykiem ;) dodatek kaszy, sprawia, że jest to już konkretny posiłek ;) zrobiłam ją wczoraj i chciałam już wtedy dodać przepis, ale niestety teraz szybko robi się ciemno a przy moim aparacie w telefonie, którym robię zdjęcia nie wyszłoby nic ciekawego, może kiedyś wyposażę się w coś lepszego ;) Składniki (na 2 porcje): 100g kaszy jęczmiennej firmy Kupiec
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćśmietanę. Mieszamy i dolewamy pozostałą ilość wywaru. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem i dorzucamy posiekana natkę. Polędwiczki wyjmujemy z piekarnika. Podajemy z kaszą gryczaną i np. sałatką z pomidorów lub tez z marynowanymi w occie grzybami. Smacznego
ClauditteMissCookingSkładniki: 100g kaszy gryczanej puszka tuńczyka w oleju 1 nie duża czerwona cebula 2 łodygi selera naciowego kilka czosnkowych oliwek kilka pomidorków koktailowych sól, pieprz, tymianek
Gaździnka warzyprzykryciem na małym ogniu. Co jakiś czas obracamy, tak by w środku nie były surowe. U mnie smażyły się ok. 15 minut na małym ogniu. Podajemy z kaszą gryczaną niepaloną i sałatką z rukoli polaną sosem winegret
Aga w kuchnipodstawowe pożywienie dla Indian z południowo-zachodniej części dzisiejszego Meksyku. Nasiona ze względu na ich różnorodne właściwości można stosować wiele sposobów: w całości jako dodatek m.in. do sałatek, musli, owsianki, ugotowanych kasz i chlebów bez mąki oczywiście. Zmielone łączy się z mąką przy wypieku ciat i chleba, oraz do zagęszczania zup. Po zalaniu gorącą wodą stosuje się w formie żelu
Grahamka, weka i kajzerkajogurt, sery – feta, halumi, labneh natka pietruszki, sumak, mięta, cytryny, granaty, orzechy pośród zbóż jadane są ryż oraz płaskie chleby, jak pita i lavash, a także kasza bulgur np. w sałatce tabbouleh z mięsa jedzone są jagnięcina, baranina i drób, najczęściej grillowana, w formie kebabów, kibbeh lub gyrosów popularna jest także ciecierzyca, w wielu wydaniach, np. jako hummus
Chilli Czosnek i Oliwamarzeń jest znalezienie w lesie rydzów. Robimy wtedy rydze na kilka sposobów: rydze duszone na maśle lub rydze panierowane. Robimy też rydze z jajecznicą. Ostatnio przygotowywałam też sałatkę z rydzami i kaszą kuskus. Trochę później pojawiają się w lasach gąski zwane u nas zielonkami, a ich siwa odmiana siwkami, one również są pyszne smażone. Uwielbiam chodzić po lesie i szukać
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNawet nie sądziłam, że kasza gryczana może aż tak dobrze smakować. Kilka dni temu otworzyłam lodówkę i z zupełnie przypadkowych składników powstała cudowna sałatka. Smaczna, zdrowa, syta i niezwykle szybka w przygotowaniu. Składniki: kasza gryczana ser sałatkowy typu feta (ja użyłam z mleka koziego) pomidorki koktajlowe tuńczyk w sosie własnym cebula sól majonez Sposób przygotowania: Kasze gotuj 8 minut
Wielki apetyt