sałatka z kapusty pekińskiej - 1082 przepisów (strona:56/73)

Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i oliwek 181

sałatki mają to do siebie że wkładamy w nie swoje ulubione składniki i cieszymy się potem pysznym jedzeniem. Tutaj dodałam moje ulubione oliwki zielone a do nich paprykę, trochę dodatków aby chrupało i surówka gotowa. Zajadam ją nie tylko do obiadu lecz podjadam aż się skończy, nieładny nawyk ale jak smacznie. Też tak macie? Surówka z kapusty pekińskiej, papryki

Moje Małe Czarowanie
Surówka z kapusty w kilka minut – na grilla 115

Surówka z kapusty w kilka minut idealnie sprawdzi się na grilla lub jako pyszny dodatek do obiadu. Jest smaczna, prosta do przygotowania i robi się ją

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka kebab – gyros 100

kapustę pekińską, ogórek i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy składniki i dodajemy kurczaka. Sos przygotowujemy w blenderze. Blendujemy całe jajko z musztardą, octem, solą, pieprzem i cukrem. Gdy te składniki się połączą, zaczynamy dolewanie oleju cały czas ubijając. Gdy osiągniemy pożądaną gęstość (im więcej oleju tym gęstszy sos), dodajemy ketchup, mieszamy i sos mamy gotowy. Łączymy go z sałatką

Za drzwiami kuchni
Sałatka kebab – gyros 324

kapustę pekińską, ogórek i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy składniki i dodajemy kurczaka. Sos przygotowujemy w blenderze. Blendujemy całe jajko z musztardą, octem, solą, pieprzem i cukrem. Gdy te składniki się połączą, zaczynamy dolewanie oleju cały czas ubijając. Gdy osiągniemy pożądaną gęstość (im więcej oleju tym gęstszy sos), dodajemy ketchup, mieszamy i sos mamy gotowy. Łączymy go z sałatką

Za drzwiami kuchni
Surówka z czarnej rzepy z jabłkiem i kapustą pekińską 204

Czarna rzepa to warzywo które powinni jeść wszyscy bez wyjątku, ma tyle składników odżywczych, witamin, białka, makroelementów i zapobiega depresjom i stresom. Tym razem rzepa wylądowała

Moje Małe Czarowanie
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i porem 152

 Dawno nie jadłam tak dobrej surówki. Nie jestem fanką majonezu ale ta jest po prostu pyszna! Można spotkać przepis na wielu blogowych kulinarnych blogach, a

W Moim Magicznym Domu
Sałatka gado gado 92

wodzie w ciągu 3 minut, przelałem na sito i osączyłem. Kapustę pekińską umyłem, pokroiłem w cienkie paski, Por, marchew i seler oczyściłem, umyłem, pokroiłem na paski grubości1/2 cm. Por, marchew i seler ugotowałem na parze na średnim ogniu przez 10 minut na półtwardo. Wymieszałem z kiełkami i kapustą, ułożyłem na półmisku. Awokado przekroiłem na pół wzdłuż, usunąłem pestkę, obrałem skórkę(...)Miąższ pokroiłem na kawałki, skropiłem sokiem cytrynowym i dodałem do warzyw. Sałatkę polałem sosem, ugarnirowałem obranymi i pokrojonymi w ćwiartki jajkami. Sałatkę podałem na ciepło

R'n'G Kitchen
Sałatka z limonkowym kurczakiem 129

obiecałam zapraszam na zdrowszą kuchnię. Dzisiaj sałatka z limonkowym kurczakiem. I tak jak do mięsa nie daję żadnej cytryny ani limonki, tak to połączenie zasmakowało mi bardzo. Mam nadzieję, że i Wy się skusicie na taką zdrową(...)kolorową propozycję.  Składniki : * filet z kurczaka * sok i skórka otarta z jednej limonki * łyżka soku z pomarańczy * przyprawa do kurczaka * oliwa z oliwek  * sól, pieprz * pomidory * roszponka * kapusta pekińska * sos jogurtowy z ketchupem Przygotowanie : Kurczaka pokroić w kostkę, zamarynować w soku z limonki i pomarańczy oraz przyprawie. Usmażyć na oliwie dodając skórkę z limonki oraz sól i pieprz

Magiczne Życie Marty
Kiszona marchew z natką pietruszki i jabłkiem 126

warzywo, które kisi się najczęściej. Co roku mam swoją kiszoną kapustę. W połowie listopada ukisiłam kapustę z dodatkiem marchwi i kapusty pekińskiej. Rozbierałam kapustę pekińską a jej liście układałam warstwami między poszatkowaną kapustą i marchwią. W tym przypadku marchew była tylko niedużym dodatkiem. Pozostało mi dość dużo marchwi, więc ukisiłam ją w niedużym naczyniu szklanym tak na próbę. Szatkowana kiszona(...)marchew jest bardzo, bardzo smaczna a jej zastosowanie w kuchni jest ogromne.  Do czego używamy? Jemy samą a sok wypijamy. Jako surówkę lub składnik surówek, sałatek, zup, sosów albo jako jeden ze składników do sajgonek czy naleśników. Jej zastosowanie może tylko ograniczać nasza wyobraźnia :). Marchew po ukiszeniu nic a nic nie traci na kolorze! Jest kilka sposobów aby ukisić

Leśny Zakątek
Kapusta kiszona po koreańsku, czyli kimchi z białej kapusty 291

sałatkę w formie kimchi, to wystarczy pozostawić ją w zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej na około 24 godziny (lub więcej w zależności od temperatury pomieszczenia). W tym czasie rozpocznie się proces fermentacji o czym będą świadczyć powstające bąbelki powietrza. Następnie, należy przełożyć kimchi do lodówki i często zajadać, aby nie chorować Szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Oczywiście kimchi z kapusty(...)pekińskiej też się świetnie nadaje Praktyczna rada: Przepis ten można przyrządzać przez cały – wystarczy pominąć paprykę, w okresie osiąga horrendalną cenę, czyli poza sezonem. Koniecznie należy użyć uprażonego sezamu – dodaje on pysznego orzechowego posmaku, mniam Smacznego! Artykuł Kapusta kiszona po koreańsku, czyli kimchi z białej kapusty pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Kiszona marchew z natką pietruszki i jabłkiem 222

warzywo, które kisi się najczęściej. Co roku mam swoją kiszoną kapustę. W połowie listopada ukisiłam kapustę z dodatkiem marchwi i kapusty pekińskiej. Rozbierałam kapustę pekińską a jej liście układałam warstwami między poszatkowaną kapustą i marchwią. W tym przypadku marchew była tylko niedużym dodatkiem. Pozostało mi dość dużo marchwi, więc ukisiłam ją w niedużym naczyniu szklanym tak na próbę. Szatkowana kiszona(...)marchew jest bardzo, bardzo smaczna a jej zastosowanie w kuchni jest ogromne.  Do czego używamy? Jemy samą a sok wypijamy. Jako surówkę lub składnik surówek, sałatek, zup, sosów albo jako jeden ze składników do sajgonek czy naleśników. Jej zastosowanie może tylko ograniczać nasza wyobraźnia :). Marchew po ukiszeniu nic a nic nie traci na kolorze! Jest kilka sposobów aby ukisić

Leśny Zakątek
Sałatka gyros 353

sałatka to stały punkt w moim "programie", bo wszyscy się nią zajadają :) smaki fajnie połączone, z kurczakową wkładką - sycąca i pożywna zarówno na przyjęcie jak i zwykłą kolację czy przekąskę do pracy :) Składniki: 1 duża pierś kurczaka sos słodko-kwaśny lub keczup (najlepiej pikantny) ogórki kiszone lub konserwowe (0,5 litrowy słoik) 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu kapusta(...)pekińska (1 mała lub 1/3 dużej główki) 1/2 op. przyprawy do gyrosa 2-3 łyżki oleju Sposób przygotowania: Pierś kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w kostkę (wielkość dowolna). Smażymy na rozgrzanym oleju, a gdy będzie prawie gotowa wsypujemy przyprawę do gyrosa i dokładnie mieszamy - tak aby każdy kawałek był idealnie obtoczony w przyprawie. Studzimy. Podsmażone kąski układamy

Kolorowy Przepisownik
Surówka z kapusty pekińskiej 288

Nie wiem jak u Was, ale u mnie coś wiosny nie widać :-( zimno, pada... a szkoda... Póki co przywołajmy więc wiosnę na talerzach, np. przy pomocy

Czary - gary w kuchni
Sałatka warstwowa z karkówką 431

oczywiście tą sałatka), która smakuje mojemu T. Może ze względu na dodatek mięsa, może z innych powodów, nie wiem. W każdym razie o ile zazwyczaj patrzy podejrzliwie, gdy przygotowuje sałatki i mam wrażenie, że próbuje ich tylko z grzeczności, o tyle tą się zajada i jeszcze na koniec potrafi powiedzieć "dobra była" :) W szklanej misce układamy warstwowo: - karkówkę przyrządzoną według(...)cebuli - karkówkę polewamy ostrym ketchupem - ogórki konserwowe z cebula pokrojone w kostkę - puszkę groszku konserwowego i puszkę kukurydzy - Zalewamy to majonezem wymieszanym z woda z ogórków - posypujemy szatkowana kapusta pekińską lub startym żółtym serem Smacznego

chwile dla mnie
Kurczak z kapustą pekińską – delikatne chińskie stir fry z ostrym sosem 320

blat na 20 minut do zamarynowania.   Marchew obieramy, kroimy w poprzek na trzy części, a każdą z części kroimy kolejno na równe, cienkie zapałki. Kapuście pekińskiej obrywamy wierzchnie zniszczone liście, kładziemy kapustę rozcięciem na desce i kroimy w poprzek główki na centymetrowe kawałki. Szczypior razem z cebulkami kroimy w cienkie pasterki. Czerwony sos to bardzo prosta mieszanka – choć(...)znowu łyżka oleju sezamowego. Na gorący tłuszcz wrzucamy pokrojoną marchewkę i smażymy minutę, aż zmieni kolor i lekko zmięknie. Wlewamy marynatę z kurczaka i dwie łyżki wody, dodajemy pokrojoną kapustę pekińską i całość mieszamy. Smażymy, mieszając, około 3-4 minut aż kapusta widocznie zmięknie i lekko zmniejszy objętość. Dodajemy do woka usmażonego wcześniej kurczaka, wszystko razem dokładnie mieszamy i podajemy

Karo in the Kitchen