plastrze polędwicy i sera - zwijamy w roladki i układamy w naczyniu żaroodpornym - zalewamy przygotowanym sosem i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut. Podajemy z sałatką z kapusty pekińskiej (przepis) i ziemniaczkami. Ziemniaczki: Ziemniaki obieramy i kroimy w kawałki, gotujemy do miękkości, odcedzamy i przekładamy na patelnię z oliwą - posypujemy bazylią i smażymy na złoty kolor. Smacznego
Moje-pitraszenieZapraszam na pyszną i prostą sałatkę z kapusty pekińskiej. Idealne pasuje do drugiego dania. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 pomidor 1 mała cebula 1/2 papryki czerwonej 2-3 ogórki konserwowe 1 średnia marchewka sos sałatkowy koperkowo- ziołowy 2 łyżki majonezu Kapustę pekińską pokroić. Pomidor, cebulę, paprykę czerwoną i ogórki pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce
Ewusiowe SmakiSałatki z kapusty pekińskiej są bardzo popularnym dodatkiem do obiadu. Lubi ę je przyrządzać na wiele sposobów. Moja wersja nr I to: Kapusta pekińska z pomidorkiem Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 2 pomidory 1 czerwona cebula 2 łyżki posiekanego koperku do smaku: sól, pieprz, sok z cytryny, olej Sposób wykonania: 1. Kapustę pokrój w cienkie paseczki. 2. Pomidory umyj
Darcia w kuchniSałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marynowanych podgrzybków Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 słoiczek ćwiartkowy marynowanych podgrzybków 2 czerwone cebule sól, pieprz, cukier oliwa Sposób wykonania: Kapustę pekińską umyj i pokrój w drobne paseczki. Marynowane podgrzybki odcedź, zalej zimną wodą i zostaw na 2 godziny, żeby się lekko wymoczyły. Następnie ponownie
Darcia w kuchnidużej patelni z obu stron. Na dużym talerzu kładziemy placka, smarujemy go gęstym sosem mięsnym, składamy na pól i polewamy po wierzchu śmietaną. Wspaniale smakuje z sałatką z kapusty pekińskiej, pomidora i ogórka polaną sosem winegret. Smacznego!!! Placek ten posłużył także wyznaniu miłości, mojej miłości I Love
sierotka maRysia w kuchnibrzegi wytrawnym farszem będzie świetny na kolację, do zabrania ze sobą w podróż lub jako danie imprezowe. Można podać z ketchupem lub innymi dipami, my zjedliśmy je z sałatką z kapusty pekińskiej i warzyw. Najlepiej smakują na ciepło, ale na zimno też są smaczne. Z podanych składników wyszło mi 8 bardzo dużych sztuk. Składniki: 650 g mąki 2 jajka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaczosnek i koper. Zalać przegotowaną, ostudzoną wodą z cukrem i solą. Naczynie zamknąć, odstawić. Jabłka będą dobre po tygodniu. Używać do różnego rodzaju sałatek i surówek. Na przykład sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonkami
królestwo garówJeśli nie mam pomysłu na warzywo do obiadu , to robię sałatkę z kapusty pekińskiej i pieczarek. Szybko i smacznie. Składniki połowa główki kapusty pekińskiej 10 pieczarek 1 cebula 1 łyżeczka musztardy jogurt lub śmietana 1 łyżka oleju do smażenia Pieczarki i cebule pokroić w paski i lekko podsmażyć . W granicach 2 minut.Pekińską pokroić w poprzek w drobne paski Pokrojona
Eli GotowanieSmaczna i kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem brzoskwiń i rodzynek . Składniki: 1 kapusta pekińska 1 puszka brzoskwiń ok. 5 dag rodzynek sól cukier majonez Kapustę pekińską szatkujemy. Do niej dodajemy pokrojone brzoskwinie oraz namoczone wcześniej rodzynki. Do smaku dodajemy szczyptę soli i cukru. Po wymieszaniu wszystkich składników dodajemy kilka łyżek majonezu. Smacznego
Salonik smakówzachwyca, jednak mam nadzieję, że chociaż w sam dzień Niedzieli Wielkanocnej będzie odrobinę cieplej niż przez ostatnie dni. Natomiast tym, co dziś zaproponuję jest prawdziwa bomba witaminowa - sałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem winogron, pomarańczy, zawierająca ponadto doskonałe źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, dzięki dodatkowi orzechów i oliwy. A zatem smacznego i mam nadzieję, że Wasze prace w kuchni przez najbliższe
psgotujemytrudnością może stać się trybowanie uda, ale że jest to tylko jedna kość, więc nikomu nie powinno sprawić to trudności. U mnie eskalopki zostały podane z pęczakiem i sałatką z kapusty pekińskiej. Składniki: około 1,2 kg udźca 2 ząbki czosnku olej do smażenia około 1/2 litra bulionu pieprz ulubione przyprawy: curry, tymianek, czosnek Sposób przygotowania Udziec z indyka
na moim stole...Jeśli macie mało czasu na kuchenne przygotowania, to polecam prostą sałatkę z kapusty pekińskiej, zrobienie jej zajmie Wam tylko kilka minut, a smakuje wyśmienicie. Świetnie sprawdzi się do potraw z grilla jak również jako lekka kolacja. Składniki: 1 średnia główka kapusty pekińskiej opakowanie sera feta 1/2 szklanki orzechów włoskich Sos: 2 łyżki musztardy stołowej 2 ząbki czosnku
Apetyczna babeczkaPoniżej pokazuję, jak w bardzo prosty sposób pokroić kapustę pekińską na sałatki. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandrySmaczna , zdrowa i prosta sałatka z kapustą pekińską i serem feta wzbogacona oliwkami . To świetna propozycja na szybki poczęstunek dla niespodziewanych gości . składniki na 4 porcje opakowanie sera feta szklanka czarnych oliwek kilka liści kapusty pekińskiej 2 pomidory 1 czerwona cebula kilka kropli oliwy z oliwek sól i pieprz przepis Kapustę pekińską szatkujemy , dodajemy pokrojony w kostkę ser feta , pomidory
Smakowite Daniapowinnam powiedzieć slow food bo przecież długo i powolutku się piecze. Dla mnie jest to na pewno comfort food. Podane w pysznych, domowych bułkach i z dodatkiem łagodnej sałatki z kapusty pekińskiej smakowało naprawdę wspaniale a mięso po prostu rozpływało się w ustach. Można też podać je po prostu z ziemniakami albo ryżem jako danie obiadowe. Też będzie smakowicie. ROZWIŃ
Smaczna Pyzaubijamy jak zawsze, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach owsianych z orzechami laskowymi. Smażymy na rozgrzanym oleju. Doskonałym uzupełnieniem będzie sałatka z kapustą pekińską, oliwą, przyprawami i orzechami
Apetyczna babeczkapatyczka. Druga i kolejne idą łatwiej :) Nacięte kiełbaski rozciągam z czuciem na patyczku tak aby powstała ładna spirala. Griluję na brykiecie, potrzebny średni żar. Podałem z sałatką z kapusty pekińskiej. Smacznego i udanego grillowania
Mechanik grillujeDziś sałatka na szybko, czyli taka której bazę stanowi kapusta pekińska. Kapusta ta pojawiała się już u Nas wielokrotnie i pewnie jeszcze nie raz się pojawi, gdyż można z jej użyciem wyczarować mnóstwo ciekawych dań, a w szczególności sałatek. Ostatnio u mnie w domu(...)przyjął się sposób podawania sałatek, przynajmniej do kolacji, w małych miseczkach, dla każdego domownika osobno więc i tą sałatkę przedstawiam w takiej właśnie formie. Kolorowa sałatka SKŁADNIKI: 1/4 kapusty pekińskiej 2 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 2 papryki konserwowe sól, pieprz majonez PRZYGOTOWANIE: Kapustę pekińską drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Jajka gotujemy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDodatek do niedzielnego obiadu .Polecam. Pół główki kapusty pekińskiej poszatkować, zetrzeć jedną dużą marchewkę, dwa winne jabłka. Do tego dodać pół puszki kukurydzy
W kuchennym oknie Ewyrewelacyjnie, że właśnie robimy "powtórkę z rozrywki". Znów więc będzie smacznie, zdrowo i niedrogo. Znów będzie szybko i bez sterty garów. SKŁADNIKI: - szpinak świeży w liściach, 200 g, - kapusta pekińska, 1 spora, - oliwki czarne, pół słoika. (ale dodatkowe "pół zielonych" mile widziane), - ananas, puszka. (a świeży byłby strzałem w 10tkę!) - kukurydza, puszka, - ser - niesolony oscypek, (ser "Zakopiański" - w stylu(...)każdym przepisie obowiązuje zasada: "szybko, smacznie, nie drogo, łatwo, bez bałaganu": SAŁATKI / PASTY KANAPKOWE / DIPY: 1. Sałatka śledziowa z ananasem (DB) 2. Sałatka tuńczykowa z ryżem parabolicznym, kapustą pekińską i... (DB) 3. Sałatka/pasta kanapkowa z pora (DB) 4. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych (DB) 5. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI
Wypisz WymalujSałatka Gyros to sycąca przekąska idealna na każdą okazję. Pyszna, chrupiąca i prosta w przygotowaniu sałatka z kurczakiem w przyprawie gyros z kapustą pekińską, ogórkami, cebulą i serem feta w smakowitym sosie czosnkowym. Jest doskonała na imprezę z przyjaciółmi, jak również na uroczystą kolację. składniki na 6 porcji podwójna pierś z kurczaka 1/2 główki kapusty pekińskiej 3-4 łyżki(...)złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Kapustę pekińską drobno szatkujemy, ogórki konserwowe kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki układamy warstwowo – kurczaka, keczup, połowę kapusty pekińskiej, ogórki, czerwoną cebulę, pokruszony ser feta i drugą połowę poszatkowanej kapusty. W misce łączymy śmietanę oraz majonez, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko doprawiamy solą oraz
Smakowite Dania