Pasta kanapkowa z tuńczykiem Pasta kanapkowa z tuńczykiem lub inną rybą z puszki, jest świetnym sposobem przemycania ryb morskich do naszego jadłospisu. Połączenia delikatnego mięsa z
KorniszonkiKarp wigilijny smażony i pieczony w piekarniku dania rybne na Wigilię Karp wigilijny smażony i pieczony w piekarniku podany z musem chrzanowym to jedno z
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataGrzyby to jeden z moich ulubionych produktów spożywczych. Kiedy więc zobaczyłam kurki na promocji w sklepie nie zastanawiałam się ani chwili. Składniki na jajecznicę z kurkami
Karola gotujeSzybkie naleśniki na obiad lub romantyczną kolację. Uderzająca prostota i doskonały smak. Idealne dla osób, które nie mają zbyt dużej ilości czasu. Naleśniki pełnoziarniste z pieczarkami
Karola gotujeCiasto kruche na tartaletki 100 g masła o temperaturze pokojowej 2 żółtka 200 g mąki 3 łyżki cukru lub wg uznania szczypta soli Krem cytrynowy 2
KorniszonkiChoć kuchnia chińska rozgościła się na polskich stołach już dość dawno, to nadal duże zaskoczenie wywołuje dodawanie do rosołu wieprzowiny. Warto jednak czasami spróbować nowych orientalnych
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCiasto z "pazurkami" zadowoli niejednego łasucha. Delikatne i kruche ciasto przełożone karmelową masą jest idealne do popołudniowej kawy. Składniki:20-25 dag płatków migdałowych45 dag
Salonik smakówRozpływająca się w ustach karkówka z ananasem często gości w mojej kuchni, a ta jest wyjątkowa. Niespotykane połączenie smaków: pora z ananasem. Idealnie pasują
Salonik smakówPo raz pierwszy przygotowałam faszerowaną cukinię. Jako farsz proponuję mielone mięso z pieczarkami i ryżem. Cukinia to pożywne i lekkie warzywo, a w połączeniu z mięsnym
Salonik smakówDzisiaj pyszna warstwowa sałatka ze śledzia przełożona sosem śmietanowo-majonezowym. Śledzie pod pierzynką to super przekąska, która oprócz tego, że wyśmienicie smakuje w Święta, sprawdzi się również przez cały rok bez względu na okazję. Składniki: 5 dużych ugotowanych ziemniaków 4 płaty śledzia solonego 1 duża cebula 4 duże ugotowane marchewki 5 jajek ugotowanych na twardo pieprz kolorowy 4 łyżki
Alutka-Gotujepieprz Przygotowanie: Ugotowane, obrane jajka pokroić w kostkę, tak samo zrobić z obraną cebulą Kukurydzę osączyć na sicie, umyte pieczarki ugotować w lekko posolonej i zakwaszonej ciut octem wodzie Pieczarki osączyć, pokroić w paski, paprykę i seler pokroić w kostkę Składniki połączyć, posolić, posypać pieprzem, dodać majonez, natkę i wymieszać. Jeśli lubimy w sałatkach ostrzejsze smaki to dodajmy
Proste Potrawyzrobić pyszny budyń,chlebek,sałatki nieskończona ilość możliwości jej wykorzystania. Dzisiaj zapraszam na pyszne kotleciki z dodatkiem kiszonej kapusty.Idealne jako samodzielne, można podać je również dowolnym sosem. Zapraszam:) Składniki: 100 g kaszy jaglanej ugotowanej w woreczku 3/4 szklanki kapusty kiszonej z marchewką sałatkowej 1 cebula sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka masła 1 jajko około 2 łyżki mąki
Sama słodycz i szczypta chilipszennej i ziemniaczanej, roztrzepane widelcem jajko, posiekany natkę pietruszki, cebulę, doprawiamy masę ziemniaczaną solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kulki, które rozpłaszczamy, obtaczamy w mące z każdej strony. Placki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. z kwaśną śmietaną, gęstym jogurtem, smażonymi pieczarkami , sałatką wiosenną lub sosem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępolecam Wam śledziową sałatkę z czerwoną papryką . Jej wykonanie jest naprawdę szybkie, a smak… sami musicie spróbować My ją uwielbiamy Kilka składników, a ile smaków. Spróbujcie. Może to będzie ta „JEDNA Z DWUNASTU” potraw na waszym świątecznym stole? Składniki: 1 opakowanie Śledzik na okrągło solony z imbirem SEKO 1/2 czerwonej papryki 3 jajka około 2 cm pora
Słodkie okruszkipodawane z ostrą koreańską sałatką ogórkową stają się wyraziste w smaku W każdym razie polecam wypróbować! Składniki: Naleśniki (około 10 sztuk): 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ryżowej (kluczowa, bo dzięki niej naleśniki będą bardziej chrupiące) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli szczypta czarnego pieprzu mielonego 4 ząbki czosnku zamiennik jajka: 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
Lamarida.plrozmaite pasty, farsze, paszteciki czy sałatki. Dziś jeden z moich ulubionych przepisów, bardzo prosty zresztą. A do mojej dyspozycji były: Z rosołu: 2 nogi z kurczaka zagrodowego 250g szpondra wołowego 2 nieduże marchewki 1 pietruszka Mały por Dodatkowo: 1 łyżka klarowanego masła 1 średnia cebula Sól/pieprz/gałka muszkatołowa wg uznania i smaku 1 jajko Ciasto: 300 g mąki
Kate's Kitchenmięs grillowanych czy pieczonych warzyw, jajek, na kanapki, ale również jako dressing do sałaty czy dip na imprezę. Jeśli decydujecie się używać go jako dressing, dodajcie kilka łyżek śmietany lub jogurtu naturalnego. Dzięki temu dodatkowi, dressing będzie nie tylko lżejszy w smaku, ale będzie miał również rzadszą konsystencję, dzięki czemu łatwiej rozprowadzi się w sałatce. Pierwszy raz próbowałam go dobre
Mieszam w GarnkuWierzch ciasta smarujemy pozostałym jajkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 35 minut, aż ciasto francuskie się zrumieni. Upieczone polędwiczki, po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy na 10 minut na desce. Podajemy pokrojone w grube plastry. Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington podałam z sałatką z kaszy bulgur
mojewypiekiinietylkoblaszce. Smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję ziarenkami. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Piekę 20 minut w temperaturze 190 stopni. Do przygotowania bułeczek użyłam mieszanki ziaren "Słoneczne Pola" z ZIARENKOWA . W skład mieszanki wchodzą ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego. Ziarenka te mogą stanowić doskonały dodatek do wielu potraw, w szczególności do: sałatek, zup, deserów, pieczywa czy mięs. Ziarna
Tradycyjna kuchnia Kasiserem emmentaler). Brzegi smarujemy rozbełtanym jajkiem (można spróbować też z oliwą). Pieczemy w temp. 190'C przez 25-30 minut. (zerknijcie na opakowanie po Waszym cieście - czas i temperatura może być różna). I co? Czy to nie jest fajne i efektowne danie na wyczyszczenie lodówki lub przyjemny wieczór? :) Mała rada: Można podawać z dodatkową sałatką z pomidorami! Smacznego
Kitchens Alphabetnieco sprężystości). Do tego dodajemy jajka, nieco solimy i wszystko razem miksujemy. Jeśli ciasto wyjdzie nam zbyt gęste można dodać nieco wody gazowanej lub mleka. Powinno mieć płynną konsystencje i swobodnie się rozlewać po patelni. Smażymy naleśniki, następnie na jeszcze ciepły nakładamy wątrobiankę. Zwijamy w trójkąt i podajemy. Idealnie smakuje na ciepło z jakąś sałatką
Kolizje SmakówSalatka krabowa z sosem koperkowym- moja rodzinka uwielbia salatke krabowa. By nam sie szybko nie znudzila, zawsze probuje cos w niej zmienic.Skladniki:Salate pekinskapaluszki krabowe- 16 szt6 jaj ugotowanych na twardoogorek zielony szczypiorkoperek swiezy lub suszonysolmajonez/ jogurt naturalnyKroimy salate , paluszki krabowe, jajko. Dodajemy ogorek pokrojony w pol talarki, szczypior, sol I koper. Majonez lub jogurt mieszamy z lyzka
Smaki Edytywszystkich składników i wyszła moja sałatka. Jest pyszna, trafiła idealnie w moje kubki smakowe. Lekka, ale pożywna. Idealnie nadaje się jako obiad za sprawą kurczaka. Nie pozostaje Wam nic innego jak ją przygotować. Składniki : * liście z połowy sałaty rzymskiej * filet z kurczaka * ulubiona przyprawa do kurczaka * kulka mozzarelli * garść nachosów * 3 łyżki oleju sezamowego * jajko * sok z 1/4 cytryny * sól
Magiczne Życie Marty