Sałatka z szynką i ryżem sprawdzi się na śniadanie, kolację, imprezowy stół. Kolorowa, pyszna, idealna, pożywna. Propozycja sałatki z dodatkami, czyli papryką kolorową, ogórkami kiszonymi, kukurydzą, jajkami na twardo i ryżem. Do sałatki z szynką możecie dodać groszek, fasolkę posiekaną, marynowaną paprykę, pieczarki, ogórki konserwowe, a zamiast ryżu dowolną kaszę, krótki makaron czy soczewicę. Będzie pysznie! Do wszelakich przekąsek, pieczywa(...)majonezu sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Ryż gotuję w niewielkiej ilości osolonej wody do miękkości. Do miski wkładam posiekaną szynkę, odsączoną kukurydzę, posiekane jajka, papryki, ogórki oraz ugotowany, wystudzony ryż. Dodaję majonez, przyprawiam do smaku. Sałatkę można udekorować natką lub koperkiem. Smacznego
Zasmakuj KuchniSałatka z pora – po prostu mniam! Takie połączenie smaków smakuje rewelacyjnie jako sałatka sama w sobie lub np. jako dodatek do obiadu – mimo, że w swoim składzie ma jajko :) Poza tym myślę, że równie świetnie sprawdzi się na świątecznym, wielkanocnym stole, chociaż do Wielkanocy jeszcze daleko :D @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height(...)width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z pora – Składniki: 2 sztuki pora (tylko białe części – ich waga to ok. 300g) 4 jajka (klasa M) 1 duże jabłko – najlepiej słodka odmiana (ok. 280g) 7 średnich ogórków konserwowych (ok. 300g) 1 puszka kukurydzy konserwowej
Kulinarne PrzebojeSałatka warstwowa przygotowana na bazie brokułów, pomidorów, jajek, fety i kukurydzy. Dwie ostatnie warstwy (jajka i feta) są dosyć zbliżone kolorystycznie. Myślę, że któryś z tych składników można rozłożyć np na warstwie pomidorów, choć to tylko drobna sugestia;) Nam sałatka bardzo smakowała. 2 średniej wielkości brokuły 5 jajek 3 pomidory malinowe puszka kukurydzy ser feta – około 1/2 opakowania
Smaki Na Talerzutakie gorące dni jak te które teraz mamy, nie mam ochoty na ciężkie kanapki czy jajecznice, dlatego dobra sałatka z tuńczykiem, awokado i jajkiem w koszulce ratuje mnie mnie w takich sytuacjach. Jest świetna na śniadanie, a także na lekki lunch i kolację. Jest niezwykle łatwa i szybka w przygotowaniu, wystarczy wyłożyć na talerz swoją ulubioną sałatę, pokrojone awokado, tuńczyka(...)wlej 1-2 łyżki octu i wbij jajka do małych miseczek, po czym ostrożnie przelej je do wrzątku. Gotuj przez około 3-4 minuty, po czym przełóż jajka łyżką cedzakową na sałatkę i podawaj. Smacznego! English version Tuna, avocado and egg salad (2 servings) Ingredients: 2 large handfuls of your favorite mix salad 1/3 can of tuna in brine
karmelowyMuszę przyznać, że zaskoczyło mnie jak smaczna wyszła ta sałatka. Zrobiłam ją w kilka chwil, ze składników, które praktycznie zawsze mam w domu. Super komponowały się tutaj słodko-kwaśne smaki. Warto zrobić. Polecam! 4 ogórki kiszone 1 puszka kukurydzy 6 jajek 1 duże jabłko 1 cebula 3 łyżki majonezu sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę. Ogórki obieramy
Smaki Na Talerzudodałam tym razem czosnku, bo cały dzień był przed nami… Ale jeśli lubicie, nie wahajcie się go użyć – to samo zdrowie w końcu! Drukuj Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 6 pomidorków koktajlowych 1 brokuł 2 jajka pęczek rzodkiewek 1 spora czerwona cebula pół puszki kukurydzy Sos 1/3 szkl. jogurtu naturalnego(...)gotujemy na parze al dente. Kukurydzę odsączamy. Resztę składników siekamy i wrzucamy do miski. Z podanych składników robimy sos. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-brokulowa-rzodkiewka-kukurydza-jajkiem/ BosowKuchni Artykuł Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuProponuję sałatkę z avocado z jajkiem jako alternatywę pysznego śniadania, bez pieczywa, bez glutenu, wartościowe i sycące. Zapraszam na prawdziwe śniadanie mistrzów (proporcje dla dwóch osób). Składniki: avocado 2 szt. 4 jajka ugotowane na twardo garść pomidorków koktajlowych garść czarnych oliwek pół cytryny oliwa sól morska, pieprz, oregano i bazylia Wykonanie: Avocado przecinamy na pół a następnie łyżeczką wyciągamy(...)bazylią, możemy dać również świeże zioła - bardzo wskazane, akurat nie jestem w posiadaniu niestety, i mieszamy. Ugotowane jajka na twardo przekrojone na pół układamy na talerzu. Pomiędzy jajkami nakładamy sałatkę z avocado. Kroimy oliwki na plasterki, układamy na avocado. Przekrojone pomidorki koktajlowe układamy na avocado. Całość skrapiamy oliwą i gotowe. Pyszne śniadanie
Kawa z mlekiemNależę do grona osób, które jajka zjadają w każdej możliwej postaci. No, po prostu lubię i już;) Dlatego już podczas przygotowywania tej sałatki czułam, że będę zadowolona. Oprócz jajek mamy tutaj jeszcze ser żółty, ogórki i pieczarki – wszystko starte na dużych oczkach tarki. Tarcie podgotowanych, miękkich pieczarek do najprzyjemniejszych zajęć nie należy, ale dla takiego smaku warto;) Następnym razem(...)sałatkę przygotuję jednak ze szczypiorkiem, gdyż chyba ten dodatek bardziej lubię w towarzystwie jajek. 7-8 jajek 125 g sera żółtego np ementaler 250 g pieczarek 6-7 korniszonów 3-4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy francuskiej sól, pieprz pęczek koperku lub szczypiorku Oczyszczone pieczarki wrzucamy na około 15 minut na osolony wrzątek. Po tym czasie osączamy je, studzimy
Smaki Na TalerzuSałatka idealna na koniec lata, w trzech kolorach: żółtym, białym i zielonym, pachnąca świeżym koperkiem, polana wyrazistym sosem na bazie octu winnego i tegorocznego aromatycznego miodu. Wyrazistości i charakteru dodaje jej czosnek i świeżo kiszone ogórki. Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(...)sosu. Ułożyć warstwę fasoli, skropić sosem, posolić i posypać obficie koperkiem. 4 jajka posiekać ułożyć na zieleninie, polać majonezem i znowu posypać koperkiem. Udekorować sałatkę cząstkami pozostałych jajek. Odstawić sałatkę przed podaniem na 2-3 godziny do lodówki. Podawać z dodatkiem pieczywa
Kulinarne przemysleniapuree, zup, sałatek, kopytek czy gnocchi. Sałatka z batatami to dobry pomysł na apetyczny lunch czy podwieczorek. Poza batatami w sałatce znalazły się pestki dyni, jajka oraz makaron ryżowy. Sałatkę przygotować można wcześniej i podać polaną sosem dopiero w momencie serwowania. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania sałatki z batatami(...)dyni oraz sałatę rukolę. Po wierzchu sałatę polać sosem. Sałatka z batatów z sosem daktylowym Smacznego! O czym warto pamiętać robiąc sałatkę z batatów. Sałatka z batatów z sosem daktylowym Wodę, w której gotujemy jajka warto drobinę posolić. Pozwoli nam to łatwiej usunąć skorupkę. Pokrojone ziemniaki zapiekłam w naczyniu żaroodpornym bez dodatku oliwy czy oleju. Jeśli ziemniaki zaczną wam się
mecooksSałatka z buraczków, fasolki szparagowej i jajek to bardzo prosta propozycja, która idealnie sprawdzi się przy każdej okazji. Kiedyś powstała podczas tzw. "czyszczenia lodówki" i od tamtej pory dość często gości na moim stole. Sałatka jest naprawdę smaczna, więc za każdym razem znika ekspresowo, dlatego polecam jej przygotowanie z podwójnej lub nawet potrójnej ilości składników. A tu macie przepis(...)buraki (średnie) 2 jajka ugotowane na twardo 100g ugotowanej/konserwowej fasolki szparagowej 1/2 cebuli Dodatkowo: sól, pieprz majonez Buraczki oraz jajka pokroić w kostkę, cebulę posiekać, a fasolkę, jeśli została ugotowana w całości należy przekroić na 2-3 części. Wszystkie składniki umieścić w misce i połączyć z odrobiną soli, pieprzu oraz z majonezem. W razie potrzeby sałatkę doprawić do smaku
Di gotujeSałatka ziemniaczana z pieczarkami i selerem...Ziemniaki i jajka ugotowane na twardo pokrojone w kostkę.Półksiężyce z ogórków konserwowych i plasterki pieczarek.Wiórki selera konserwowego i drobno posiekany szczypiorek.A całość oblepiona majonezem i oprószona przyprawą do ziemniaków.Pycha! Składniki:5 dużych ziemniaków;300 g pieczarek;4 jaja;4 ogórki konserwowe;Słoik selera konserwowego (około 150 g);Pęczek szczypiorku;Majonez(...)oprószyć ulubioną przyprawą do zup i podsmażyć.Seler dobrze odsączyć na sicie i pokroić na drobniejsze kawałki.Ogórki pokroić w półplasterki.Szczypiorek drobno posiekać.Do miski wrzucić pokrojone ziemniaki, jajka, podsmażone pieczarki, posiekany seler, pokrojone ogórki i połowę posiekanego szczypiorku. Dodać majonez i wymieszać. Przyprawić przyprawą do ziemniaków, solą i pieprzem.Sałatkę przełożyć do salaterki, po wierzchu oprószyć przyprawą
Gospodyni Miejskaczyli jako sałatka na Wielkanoc. Więcej inspiracji znajdziecie tutaj: Sałatki na Wielkanoc – przepisy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z selerem konserwowym i czerwoną fasolą – Składniki: pół puszki czerwonej fasoli (ok. 120 g fasoli po odsączeniu) pół puszki kukurydzy konserwowej (ok. 140 g kukurydzy po odsączeniu) 1 słoik selera konserwowego w zalewie (160 g po odsączeniu) 3 jajka klasy(...)smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na sałatkę z selerem konserwowym i czerwoną fasolą: Jajka ugotować na twardo (zobacz wpis: Jak ugotować idealne jajko na twardo? ). Po ugotowaniu jajek należy zalać je zimną wodą, lekko stłuc skorupki, a po paru minutach obrać. Następnie posiekać jajka w drobną kosteczkę. Seler konserwowy odsączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki. Czerwoną fasolę również odsączyć
Kulinarne Przebojedość mocno odpłynąłem od „oryginału”, to jednak zdaniem osób, które miały okazję posmakować osiągnięty efekt, jest on co najmniej zadowalający. W pewnym skrócie, to propozycja dla miłośników jajek, łososia i fety. Sałatka jest bardzo łatwa w przygotowaniu, nie wymaga ono zbyt wiele czasu, a użyte składniki są łatwo dostępne. Dlatego ta kolorowa i bardzo apetyczna przystawka nada się bardzo dobrze(...)dookoła fetę. Całość posypujemy solą. Oliwę dokładnie mieszamy z koperkiem i 1 łyżką soku z cytryny. Powstałym w ten sposób sosem polewamy przede wszystkim jajka (aby nie wyschły), w dalszej kolejności pozostałe składniki sałatki. Na koniec posypujemy całość pieprzem. Gotową sałatkę dobrze jest wstawić na 1-2 godziny do lodówki, aby wszystkie składniki dobrze się "przegryzły". Najlepiej smakuje podana albo
Kulinarna Pokusa