sałatka włoska - 954 przepisów (strona:40/64)

Mango i awokado w cytrynowym sosie. 138

sałatka z mango i awokado. W znanej sieci marketów na literę T możecie teraz kupić mango za 3 zł, a awokado za 2 zł, także zachęcam Was do eksperymentów. Jeśli macie ochotę, możecie dorzucić rukolę lub szpinak, na pewno fajnie się wkomponuje.   Składniki (2 porcje): 1 dojrzałe (!) awokado 1 mango 5 truskawek 20 g orzechów włoskich (waga bez łupinek

Powiedz dietom nie
Sałatka ze szpinakiem, gruszką i gorgonzollą 194

To połączenie smaków chodziło za mną od dawna. Słodka, soczysta gruszka i wyrazisty smak sera z niebieską pleśnią. Słodycz miodu i pazur musztardy, delikatność szpinaku i

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Owoce w jogurcie z orzechami na ciepło 193

Hej! Po raz kolejny łączymy pyszności ze zdrowiem. Tak o to banan i truskawka skąpane w greckim jogurcie i muesli połączą się z orzechowym trio z

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka z ananasem i kurczakiem w orientalnym sosie 356

Kolejny klasyk czyli kurczak-ananas w sałatkowej odsłonie. Wersja odchudzona czyli mniej majonezu, więcej zielonego i chrupkiego. Będzie rzodkiewka, sałata masłowa, orzech włoski i sos

Kuchnia PROzdrowotna
Zimowa sałatka z radicchio 172

łyżki oleju z orzechów włoskich szczypta soli i pieprzu do smaku  1 duża marchewka 1 średnia główka radicchio (ok. 100g) 1 mandarynka 1 kiwi spora garść orzechów włoskich Najpierw przygotuj dressing: do małej miseczki wlej sok z cytryny i pomarańczy, syrop klonowy, olej, dopraw solą i pieprzem, po czym zamieszaj i odstaw na bok. Marchew obierz i zetrzyj(...)pokrój w wąskie paseczki. Mandarynkę obierz i podziel na segmenty. Kiwi obierz, najpierw przekrój wzdłuż na ćwiartki, a potem w plastry. Orzechy połam na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sałatki wrzuć do miski, polej dressingiem i dokładnie zamieszaj. Pozostaw na moment do przegryzienia, po czym podawaj. Sałatka prezentuje się bardzo ładnie, serwowana w liściach radicchio

Roślinna - blog wegański
Sałatka na dzień dobry! 381

Pomimo zimowej aury w mojej głowie mam same pomysły na dania, które świetnie wpisują się w wiosenny klimat. Tak też było dzisiaj rano, kontynuujemy temat kaszy

Moja smaczna kuchnia
Wędlina sojowa o smaku szynkowym..kolejna propozycja podania 176

sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na patelni i zapiekać, np. jako składnik pizzy lub zapiekanek. Wędlina sojowa o smaku szynkowym nie zawiera cholesterolu ani konserwantów. Produkt GMO Free. Moja propozycja to śniadanie bądz kolacja, dla tych , którzy lubią jaja i mogą je jeść...Szynka przypieczona na niewielkiej ilości oleju smakuje wybornie, a w smaku mi przypomina włoską mortadellę. Najpierw

Z Kuchni Do Kuchni
15 przepisów na dania z papryką 225

włoskim serem mozzarella Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Penne z grillowanymi warzywami Ratatuja z soczewicą Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem Serek Capri czosnkowo-koperkowy Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Pappardelle z mięsem Duszone warzywa śródziemnomorskie Grillowane kanapki razowe Chrupiące grzanki czosnkowe Sałatka z soczewicy

Moja smaczna kuchnia
Domowe paluszki razowe 189

Kolejna moja propozycja na szybką przekąskę to szybkie paluchy z orzechem włoskim i rozmarynem. Zrobicie je błyskawicznie a polecam do nich: http://www.cooktobi.pl/2015/01/szybki-sos-serowy.html http://www.cooktobi.pl

Kuchnia PROzdrowotna
Raw and Happy - jedzenie inspirowane życiem 166

wszystko i jest zbyt przytłaczający. Jest delikatny i pląta się gdzieś pomiędzy daktylami otulającymi chrupiący farsz w postaci ulubionej orzechowej mieszanki. Polecam, rewelacja. Składniki: daktyl, orzechy (25%) (migdał, laskowy, włoski), cynamon (2%).  Migdały pod palmami Trochę ciężko zabrać się mi za opisanie smaku tych kokosowo-migdałowych pralinek, ponieważ nie chciałabym nikogo do nich zrażać. Sama mam problem(...)raczej delikatne w smaku, zdecydowanie mniej intensywnym niż w przypadku Rawnello, jak dla mnie idealne więc będą jako dodatek do porannego musli, roślinnych jogurtów (sojowego lub migdałowego) czy sałatek owocowych. Po przegryzieniu wyraźnie daje o sobie znać przyjemna ziemistość kaszy, a także ziaren i nasion, jeżeli więc te produkty często goszczą w Twoim menu, ta przekąska z pewnością przypadnie

Roślinna - blog wegański
Sałatka z pieczonych buraków z rukolą, pomarańczą i kozim serkiem 181

sałatka to połączenie dwóch przepisów, które znalazłam w magazynach kulinarnych Kuchnia i Moje Gotowanie. Połączyłam je i wyszła mi naprawdę ciekawa kompozycja. Pierwszy raz piekłam buraczki i jestem zachwycona tym, jak intensywny smak i aromat mają, kiedy porządnie wygrzeją się w piekarniku.  Składniki: 6-8 małych buraczków (takich ok 4-5cm) 2 pomarańcze bez pestek rukola garść włoskich

Kulinarne Inspiracje
Śniadaniowe wariacje z selera naciowego z włoską nutą. 338

sałatce z własnym, zdrowym wypiekiem bułek żytnich . Czego użyłem? -trzy laski selera naciowego, pokrojonego w mniej niż pół cm kostki -pół jabłka, pokrojonego w wiórki -papryka konserwowa, czerwona, obrana i pokrojona w paski -łyżka groszku zielonego z puszki -łyżka kukurydzy z puszki -jogurt naturalny, lub niestety smaczniej, ale dla tych niezwracających uwagi na kalorie, majonez -sól, pieprz -orzechy włoskie posiekane

BaRepas
Sałatka z kurczakiem na masełku 362

okresie przejściowym ratuję się takimi oto zamiennikami :) Składniki: - 1 opakowanie sałaty mix - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 ogórek gruntowy - 1/2 puszki zielonego groszku - garść orzechów włoskich sos - 200 ml śmietany 18 % - 2 łyżki majonezu - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Orzechy siekamy i mieszamy z sałatą, groszkiem(...)ogórkiem pokrojonym w kostkę. Śmietanę łączymy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatę mieszamy z podsmażonym kurczakiem i polewamy przygotowanym sosem. Sałatkę podajemy z chrupiącym pieczywem

Zainspirowana w kuchni
Sałatka ze schabu z winogronami, bakaliami i makiem 156

Gotowany schab można użyć jako składnika wykwintnej sałatki. Ta jest dość słodka, więc pewnie nie wszystkim przypadnie do gustu. Mam nadzieję, że wśród Was znajdzie się grono fanów mojej propozycji. Składniki: 3 grube plastry schabu gotowanego lub pieczonego, np. z tego przepisu 200 g sera żółtego (Gouda, Złoty Mazur lub wędzony) szklanka winogron 3 łodygi selera naciowego(...)suszonej żurawiny, śliwek kalifornijskich i łuskanych orzechów włoskich 3 łyżki maku majonez (część można zamienić na gęsty jogurt) 2 łyżki koniaku 2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz do smaku Schab, ser i umyte łodygi selera pokroić w grubą kostkę. Żurawinę namoczyć w ciepłej wodzie i odsączyć. Winogrona umyć i osuszyć. Śliwki pokroić w paseczki, a orzechy na grube

Czerwień i błękit
Domowe antipasti z papryki i sera 262

włoskie przystawki podawane na stół przed głównym posiłkiem alby pobudzić apetyt. Najpopularniejszym antipasti jest carpaccio i nadziewane oliwki. Nigdy mnie nie kusiły te faszerowane papryczki w sklepach czy w restauracjach a gdy spróbowałam takiej z domowej produkcji zakochałam się w smaku! Świetne na przystawkę ale jako lekkie danie też super pasują. Wspaniałego aromatu nabrała oliwa - paprykowo-ziołowy - idealny do sałatek

sierotka maRysia w kuchni