sałatka tuńczyk - 925 przepisów (strona:39/62)

Sałatka z tuńczykiem ,kuskusem perłowym, suszonymi pomidorami ,oliwkami i kiełkami rzodkiewki 151

propozycja na bardzo szybką sałatkę. Właściwie kilka składników i gotowe! Idealna na każdą okazję, zdrowa i pyszna. Składniki Salatino- tuńczyk z czarnymi oliwkami,kukurydzą, marchewką i groszkiem  Graal Salatino- tuńczyk z kuskusem perłowym i suszonymi pomidorami  Graal suszone pomidory z zalewy  trochę kukurydzy kiełki rzodkiewki oliwa z oliwek Wykonanie zajmuje tyle, co wyciągnięcie składników z puszek. Przemieszanie

Z Kuchni Do Kuchni
Piątkowe Inspiracje - sałatka z tuńczykiem 126

tuńczyka w sosie własnym 1 duży ogórek 1 ugotowane jajko szczypiorek majonez (opcjonalnie) sól pieprz Ryż ugotować i ostudzić. Do ryżu dodać tuńczyka, pokrojony ogórek i szczypiorek, sól, pieprz i wszystko wymieszać (możemy dodać majonez, ale wtedy sałatka nie będzie już taka lekka - II wersja ). Gotową sałatkę przełożyć do salaterki i posypać szczypiorkiem. Smacznego! I wersja lżejsza doskonała dla naszego

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem 171

półplasterki, paprykę umyć , oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paseczki, ziemniaki i umyte pomidory pokroić w półplastry, a cebulkę drobno posiekać. Tuńczyka odsączyć i   rozdzielić widelcem. Jajka pokroić w półplasterki. Dodać do sałatki. Ocet wymieszać z oliwa , sola i pieprzem, i połączyć z sałatką w misce, delikatnie wymieszać

Camilla w kuchni
Weekend z grillem #3 181

tych wszystkich pikantnych pyszności idealnie pasuje łagodna sałatka nicejska. Stanowiąc mocny kontrast idealnie związuje wszystkie smaki. SAŁATKA NICEJSKA 3 pomidory 1 zielona lub czerwona papryka 1 cebula 2 garście rukoli kilka liści sałaty rzymskiej 3 jajka ugotowane na twardo puszka tuńczyka w sosie własnym 12 filetów anchois kilkanaście czarnych oliwek liście bazylii na sos vinegrette: łyżeczka musztardy 2 łyżki octu(...)ćwiartki. Jajka, pomidory oraz anchois układamy w koło - zaczynając od środka - na liściach rukolo i sałaty rzymskiej. Dodajemy oliwki, tuńczyka, cebulę i paprykę i posypujemy listkami bazylii. Teraz sos: mieszamy wszystkie składniki aż uzyskamy gładką konsystencję. I polewamy nim sałatkę. Przy przygotowywaniu trzeciej edycji weekendu z grillem skorzystaliśmy z fantastycznej książki, którą można kupić u Dobrej Kiełbasy: "Wieprzowina" Anne Ridder

Marder&Marder Manufacture
Sałatka z tuńczykiem 118

chyba moja ulubiona sałatka Bardzo łatwa do wykonania, właściwie nie wymaga przyprawiania (tylko sól i pieprz). Sałatka niestety ma tendencję do podchodzenia wodą (ze względu na zawartość tuńczyka i pomidorów), dlatego najlepiej zjeść ją w dniu przygotowania. Przechowywać w lodówce. tuńczyk w sosie własnym (masa netto tuńczyka ok. 130 g) 1 pomidor 1 mała cebula 1 czerwona papryka 3/4 szklanki

Bullio
Sałatka z tuńczykiem 141

chyba moja ulubiona sałatka Bardzo łatwa do wykonania, właściwie nie wymaga przyprawiania (tylko sól i pieprz). Sałatka niestety ma tendencję do podchodzenia wodą (ze względu na zawartość tuńczyka i pomidorów), dlatego najlepiej zjeść ją w dniu przygotowania. Przechowywać w lodówce. tuńczyk w sosie własnym (masa netto tuńczyka ok. 130 g) 1 pomidor 1 mała cebula 1 czerwona papryka 3/4 szklanki

Bullio
Tuńczyk w pieprzu 113

wszystkich stron, po około 1,5 minuty. Tuńczyka zdjąć i na chwilę odłożyć. Kroić w plastry grubości około 0,5 cm lub cieniej. Tuńczyka ułożyć na talerzu, oprószyć solą, podawać z sosem. Podałam z sałatką ze szparagów, sałaty i rzodkiewek, w sosie z octu i syropu z kwiatów czarnego bzu. zastawa

królestwo garów
Sałatka z makaronu gryczanego z tuńczykiem 293

Sałatka jest smaczna i szybka do przyrządzenia, robiłam  ją zaledwie kilka minut. Do sałatki użyłam makronu gryczanego od Fabijańscy , który świetnie łączy się z tuńczykiem i pozostałymi  składnikami, a w dodatku ładnie się prezentuje. Doprawiłam pieprzem białym od  Rafex . Składniki: 300 gram makaronu gryczanego od  Fabijńscy 1 puszka kukurydzy 1 puszki tuńczyka w sosie

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z kaszy bulgur z kurczakiem curry i ananasem 184

jest to konieczne :) Kolejny raz polecam bulgur, bo to smaczna delikatna kasza, która przy okazji jest zdrowa i niskokaloryczna. Na moim blogu również: Sałatka z kaszy bulgur z buraczkami Kotlety z kaszy bulgur z tuńczykiem

Trzeci talerz
Istenić - Slovenian Bubbles 114

drożdżach przynajmniej 18 miesięcy. Druga fermentacja następuje w butelce. Winogrona zbierane są ręcznie we wrześniu. Barbara stanowiła wspaniałe tło dla przystawek:  - ceviche z tuńczyka ze świeżym awokado z dresingiem limonowym i sorbetem z rukoli, - sałatki z rukoli i szpinaku z figami, kozim serem i dresingiem orzechowym balsamico. No. 1 Cuvee Speciale - 70% chardonnay, 30% żółty plavec. ( 64 zł.) Wino

królestwo garów
Pasta z serka wiejskiego i tuńczyka 187

Jeśli lubicie serek wiejski to taka a'la sałatka śniadaniowa powinna Wam przypaść do gustu. Pierwotnie pasta miała wyglądać tak, ale zmieniłam ją po swojemu.Składniki:1 serek wiejskipół papryki czerwonej2 ogórki kiszone1 puszka tuńczyka w sosie własnymSposób przygotowania:1. Ogórki i paprykę kroimy w kosteczkę.2. Tuńczyka odsączamy z zalewy.3. Serek mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami.4. Podajemy

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 116

Sałatka już zjedzona, a ja zapomniałam wstawić przepis :) Szybciutko to nadrabiam, bo naprawdę warto. Sałatka wyszła bardzo smaczna i gorąco polecam :) Składniki: 200g ryżu 2 puszki tuńczyka 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka (duża) 1 mała cebula kilka łyżek majonezu sól pieprz Ryż ugotować al dente, przełożyć do miski i wystudzić. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę

kuchnia doski
Sałatka z fasoli i tuńczyka 125

rzeżuchy lekko zaostrza jej smak. Świetnie sprawdzi się na kolację lub na drugie śniadanie do pracy. Do sałatki użyłam fasoli Piękny Jaś Tyczny od CENOS. Polecam bo to dobra jakość za niską cenę. 1 szkl fasoli Piękny Jaś Tyczny Cenos puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym mała czerwona cebula ząbek czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego sól świeżo zmielony pieprz(...)namoczyć w 1 l zimnej wody. Na drugi dzień fasolę gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Czosnek drobno siekamy, cebulkę kroimy w piórka. Do miski przekładamy wszystkie składniki, wlewamy olej rzepakowy, przyprawiamy do smaku i mieszamy. Sałatkę odstawiamy w chłodne miejsce aby składniki się przegryzły. Przed podaniem posypujemy rzeżuchą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem

Smakołyki Asi