Sałatka norweska do grilla Szybka, smaczna sałatka ziemniaczana, która najlepiej smakuje przy grillu do pieczonego mięska, kiełbaski i zimnego piwka:). Banalnie prosta, może być różnie modyfikowana, ale dzisiaj podaje najprostszy przepis, który według mnie jest najsmaczniejszy i najlepiej smakuje z pieczonym mięsem, na świeżym powietrzu. Składniki: 1 kg ziemniaków (u mnie młode) 6 ząbków czosnku solidny pęczek kopru
na moim stole...Dzisiejszym tematem będą owoce prosto z działki: pyszne czereśnie, agrest, świeża mięta czy też płatki róży. Przygotujemy idealną sałatkę na lato która będzie bez tłuszczu
Kuchnia PROzdrowotnaW ciepłe, słoneczne dni zawsze królują lekkie sałatki, orzeźwiające koktajle czy też aromatyczne mrożone kawy i herbaty. Na pierwszym miejscu pragniemy orzeźwienia a także świeżych i
Kuchnia PROzdrowotnaZachęcam Was serdecznie do przygotowywania surówek samodzielnie, nie zajmuje to wiele czasu a zyskujemy świeżość i pewność że nie spożywamy środków konserwujących. Polecam mało docenianą białą
Kuchnia PROzdrowotnaRodzinna sałatka dla wielbicieli ostrzejszych smaków której bazą jest młoda kapusta pekińska to pozycja obowiązkowa. W sklepach od pewnego czasu mamy już intensywnie zieloną kapustę pekińską
Kuchnia PROzdrowotnaKolej na świeży szczaw który swoim kwaskowym posmakiem rewelacyjnie sprawdzi się w sałatce. Wraz z wędzonym łososiem, świeżą miętą, sałatą czy też pomidorkami malinowymi z pewnością
Kuchnia PROzdrowotnaOkres majowy od kilkunastu lat nieodłącznie kojarzy się z grillem czy ogniskiem. Sałatka serowo - pomidorowa z odświeżającą bazylią jest idealnym dodatkiem zarówno by zabrać ją do
Kuchnia PROzdrowotnaSkończyła się na szczęście zima i wreszcie można korzystać z cudownych smaków takich jak np. młoda kapusta. Dzisiejsza surówka to świetna podpowiedź jak ubogacić smakowo ale
Kuchnia PROzdrowotnaNiskie ceny cukinii zbliżają się wielkimi krokami a co za tym idzie, wejdzie ona do naszego tygodniowego jadłospisu :). Dzisiejsza propozycja to najprostszy i najszybszy sposób przygotowania
Kuchnia PROzdrowotnaUkładanie sałatek to niewątpliwie sztuka, jest to małe arcydzieło które prócz tego że cieszy oko, może i ucieszyć podniebienie :). Tym razem nie stawiamy na szybkość wykonania
Kuchnia PROzdrowotnaSałatka w 5 minut? TAK! to jest przepis idealny na spontaniczną wizytę. Jako że wiosna idzie pełną parą to i świeża zielenina powinna znajdować się w
Kuchnia PROzdrowotnaPyszna sałatka Bardzo szybka propozycja na wyborną sałatkę z buraczkami czerwonymi. Inspirację zaczerpnęłam stąd: Kuchnia Bazyli Wystarczy rano wstać i ugotować lub upiec buraczki. Do wyboru, ja ugotowałam. Potem to już tylko wystarczy wymieszać z pozostałymi składnikami. Bardzo fajna propozycja drugiego śniadania lub kolacji. Moje proporcje to dla czterech osób ale przyznam się szczerze, że wszystko zjadałam
pieprzny smaczekPolecam przygotować pyszną sałatkę z marynowanych na szybko buraczków. Sałatka przygotowuje się błyskawicznie. Przed obieraniem buraka, zalecam ubrać na ręce gumowe rękawiczki, aby sobie nie pobrudzić rąk sokiem z buraków. 1 obrany burak kroimy w cienkie plasterki gotujemy w marynacie z 2 łyżek octu balsamicznego, 2 łyżek cukru i 4 łyżek wody, gotujemy tak długo aż buraczki stracą swoją
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPoprzednią sałatką rozpoczęliśmy cykl wielkanocny. To kolejna propozycja, która z powodzeniem może zagościć na Waszych stołach podczas wielkanocnych spotkań. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: – słoik selera
Szybko Tanio SmacznieBardzo lubię takie szybkie kartoflane sałatki,np.często w moim domu robiło się szwabską sałatkę ,podobną do tej tylko z dodatkiem grzybków marynowanych.Prosta ,szybka i tania. 2 jajka na twardo 350g.ziemniaków ugotowanych w mundurku 3 kwaśne jabłka 1 czerwona cebula-u nas nie było dałam białą 1 łyżka ostrej francuskie musztardy 5 łyżek oliwy z oliwek(...)ucieramy z oliwą,dodajemy ocet winny,pokrojone w zapałkę(ja pokroiłam w kostkę bo nie miałam czasu się bawić)ogórki i posiekaną natkę pietruszki.Przyprawiamy solą i pieprzem.Sosem polewamy sałatkę i odstawiamy na 30 min.do lodówki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki