przetworów. Zalewam wrzącą zalewą, zakręcam i ustawiam do góry dnem. Rzadko zdarza się, żeby któryś słoik nie zamknął się. Dla pewności jednak możecie pasteryzować je krótko. Te sałatkę robi się naprawdę szybko i prosto, dlatego dodaję ją do wspólnej akcji "Błyskawiczne piątki" . Wszystkich ciekawych innych szybkich przepisów zapraszam do dołączenia do grupy - otwartej dla wszystkich
Codzienna kuchnia niecodziennaoliwę jako ostatni składnik, dzięki czemu otrzymamy gładki, jedwabisty sosik. Następnym razem dodam awokado albo zrobię z niego dressing, ale to już pomysł na kolejny wpis Lubimy sałatki za to, że są szybkie w przygotowaniu i sycące. Można je jeść jako przystawkę czy z grzankami jako danie na obiad lub kolację. Drukuj Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem
Mieszam w GarnkuNasza bałtycka ryba, może zachwycać nie tylko w daniu obiadowym. Świetnie sprawdzi się na śniadaniowym stole. Warto zaglądnąć do sklepu rybnego po wędzonego dorsza i czym
Kuchnia PROzdrowotnapiątkową kolację polecamy szybką, prostą i smaczną sałatkę śledziową. Połączenie śledzi z pomidorkami i twarogiem to pyszna kompozycja. Przygotować można ją w kilka chwil co jest jej dodatkowym atutem. Do jej przygotowania użyłam śledzi marynowanych ale możemy również użyć klasycznych matiasów. Śledziowa sałatka z żółtymi pomidorami i twarogiem Składniki : 3 płaty śledziowe 2 zielone cebuli - małe
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiHej! Coś dla uczuleniowców! dziś pierwsze skrzypce gra maniok czyli tapioka w postaci ekologicznej mąki. W połączeniu z mleczkiem kokosowym, szczyptą cukru z brzozy i nasionami
Kuchnia PROzdrowotnaKolor: czerwonobrunatny, burgundowy. Zastosowanie w kuchni: irańskiej, libańskiej, syryjskiej, tureckiej, sycylijskiej. Do jakich dań? - humus - surowa cebula - pizza - dania z soczewicą - jaja po libańsku (wkrótce na blogu) - sałatki - dania warzywne - falafel - szybki dip: jogurt naturalny + zioła + sumak - zatar (2 łyżki drobno posiekanego tymianku + 2 łyżki prażonego sezamu + 2 łyżeczki sumaku + ½ łyżeczki soli). To dziwne, ale ciekawe uczucie jeść kwaśną
Qlinarnie i QlinarnieSzybko, tanio, dużo... Studencka sałatka? Napewno tak! Smacznego! Sałatka makaronowa z sosem koperkowym Składniki: około 250 g makaronu świderki 3-4 ogórki kiszone jedna czerwona papryka kilka plasterków szynki/lub kiełbasa Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 3-4 łyżki bardzo drobno posiekanego koperku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować w osolonej wodzie
Smaki NataliiDziś mam dla Was prostą, ale za to bardzo smaczną sałatkę :-) świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie zabrane do pracy czy jako przekąska na pikniku. Jedyne
Czary - gary w kuchniDzisiejsza propozycja to sposób na wykorzystanie kaszy jaka zostaje nieraz po obiedzie. Możecie dodać różne składniki, takie jakie lubicie, ale ja proponuję Wam właśnie taką wersję
Czary - gary w kuchniwiem, że wiele osób je lubi. Postanowiłam więc połączyć trochę warzyw z tą przekąską. Efekt jest bardzo smaczny, kolorowy, atrakcyjny i na pewno nie jest nudny :) Sałatka zniknęła w bardzo szybkim tempie :) Składniki: garść liści sałaty karbowanej pomidor mała puszka mieszanki meksykańskiej Bonduelle pół puszki soczewicy gotowanej na parze Bonduelle gałązka szczypiorku garść nachos'ów salsa pomidorowa: puszka pomidorów
pyszne zdrowościKońcówka wiosny to moment w którym, możemy się pokusić o pokaźny zestaw młodych warzyw. To co najbardziej kusi by ich użyć, to fakt że ich smak
Kuchnia PROzdrowotnaCo przyjemne, może też być zdrowe :). Dobrej jakości piwo i ekologiczny sok z rokitnika to doskonały przepis na orzeźwiający napój o intrygującym smaku. Wystarczy dosłodzić prozdrowotnym
Kuchnia PROzdrowotnaSałatka do grilla... bardzo mi się podoba to określenie :-) tym bardziej, że kryje w sobie dosłownie wszystko. Jestem pewna, że każdy z Was ma taką właśnie
Czary - gary w kuchniSłodkości w upały? już się robi! Zdrowe, pyszne i zimne. Kupujesz orzechy włoskie, czekoladę do gotowania, rozmaryn, cukier brzozowy oraz sól i do dzieła. Orzechy to
Kuchnia PROzdrowotna