Hej! Dziś będzie trochę o napojach energetycznych i o tym czy warto z nich czasem skorzystać. Jeszcze nie dawno rynek był zdominowany przez markę Red
Kuchnia PROzdrowotnaPowszednia pomidorówka to już przeszłość!, przy obecnej szerokiej dostępności produktów możemy wzbogacać smak tradycyjnych potraw o świetne dodatki, Prażony czosnek i przesmażone suszone pomidory na zalewie
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie w nowym roku!, rozpoczyna się karnawał a wraz z nim okazja do nadużycia alkoholu czyli mówiąc dosadnie zatrucia organizmu. Alkohol ma swoją cenę i trzeba
Kuchnia PROzdrowotnamakaron z tuńczykiem, śmietaną, kukurydzą i dużą ilością sera żółtego (!!!). Teraz tę potrawę nazwałabym: gluten z rtęcią, aluminium, kazeiną i gmo. Nie było to zdrowe, ale smakowało dobrze. Po prostu bardzo lubiłam smak tuńczyka i z tęsknoty za nim powstał właśnie wegański "tuńczyk" mielony. Podałam go dziś na chlebku z siemienia lnianego, ale musi smakować wyśmienicie w formie sałatki
Jeść, by żyć w zdrowiumuszę przyznać, że są wyjątkowo wygodnym i smacznym składnikiem sałatek. Wygodnym bo nie trzeba ich gotować, wystarczy że "opiją się" majonezem lub sosem sałatkowym i błyskawicznie miękną. Do takiej sałatki można dodać przeróżne składniki. Ja tym razem dodałam brokuł. 2 opakowania zupek chińskich (serowe lub rosołowe) 1 brokuł 1 długi ogórek 1 cebula 1-2 mięsiste pomidory majonez(...)Brokuł rozdrobnić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie (ale nie rozgotować). Ogórka obrać ze skórki, pomidory sparzyć zdjąć skórkę i razem z cebulą pokroić w kostkę. Dodać pokruszony makaron, proszek z zupek, wymieszać i pozostawić na godzinę, aby makaron opił się wilgocią warzyw, na końcu dodać majonez
Jadło i czytadłoUbóstwiam wszystko co bazyliowe, wręcz mam ostatnio bazyliową manię. Mogłabym jeść same liście bazylii, tak jak np.sałatę. Dodaję również duże liści do zupy
Smaczne ZdroweSkładniki: 3 zupki chińskie 400 g fileta z indyka 1 czerwona papryka 1/2 pora 3 ogórki kiszone 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 3 łyżki sosu
czarrna od kuchniNiezwykle aromatyczna :) Składniki 2 zupki chińskie 30 dkg fileta z kurczaka 4 ogórki kiszone 1/2 pora 1/2 puszki kukurydzy majonez sól, pieprz czubryca czerwona słodka papryka
czarrna od kuchniNowy rok to nowe wyzwania także te związane z odżywianiem, każdy z nas pragnie jeść zdrowo. Specjalnie dla Was przygotowałam zestawienie przepisów fit, które możecie wykorzystać
Moja smaczna kuchniaNa przekór wszechobecnej modzie na "włoską" kuchnię, dziś będzie polska odsłona spaghetti. Pieczarki, czosnek, liść pietruszki, lubczyk, liść laurowy, czarny pieprz i wieloziarnisty makaron to odpowiedź
Kuchnia PROzdrowotnaPrzepis dostałam od bratowej, bo kiedyś tam u Niej ją jadłam i mi smakowała. Zmieniłam kilka składników, ale i tak wyszła pyszna. Będzie oczywiście wśród potraw
Magiczne Życie MartyDania z makaronem to świetna propozycja dla zabieganych, będąc operatywnym można sobie w krótkim czasie przyrządzić np. pyszny makaron z indykiem, aromatycznymi suszonymi pomidorami i lekko
Kuchnia PROzdrowotnamakarony oraz pizza. Włosi mają również doskonały smak w stosunku do ciast i deserów oraz kawy, której picie urosło do rangi rytuału. Włosi piją filiżankę espresso rano do śniadania, a także przy innych posiłkach w celu rozbudzenia kubków smakowych. Włoskie dania wbrew pozorom nie są bardzo kaloryczne. Jeśli nie chcemy spożywać pizzy, możemy wybrać jedną z lekkich propozycji np. sałatka
CodogaraJeszcze bardziej smaczniejsza niż sałatka z kalafiora.Cieszę się ,że w tej diecie którą stosuję zastosowałam sporo przepysznych sałatek.A oto jedna z nich.Zapraszam!. Danie ma 305 kacl. 0.5 szkl.makaronu kokardki ugotowanego al"dente 65 g. 1 łyżka posiekanego szczypiorku 3 g. 1 ogórek konserwowy pokrojone w talarki 50 g 3 łyżki kaparów 2:plasterki szynki(...)drobiowej pokrojone w paseczki 40g. 1 łyżeczka majonezu laight 5 g. 1 łyżka jogurtu naturalnego 10 g. herbata miętowa niesłodzona bezograniczeń **************************************************** Makaron wymieszać z szynką,szczypiorkiem , ogórkiem konserwowym, kaparami.Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i połać nim salatkę.Wymieszać i smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimakaronu, dodać sok z cytryny, odrobinę soli, i pieprzu. Zmiksować na najwyższych obrotach, spróbować, czy jest wystarczająco przyprawione, gdy potrzeba doprawić do smaku, dodać olej, ponownie zmiksować. Jeśli będzie za gęste dolać jeszcze mleka i zmiksować do uzyskania gładkiej, lejącej się masy. Śmietanę przelać do szklanego słoika i schować do lodówki. Takiej śmietany można używać do zabielania zup, do sałatek
Co na wege obiad?sałatek. Weingut Robert Weil Rheingau Riesling Trocken 2012 - jak dla mnie najlepsze wino wieczoru, tu odezwała się moja miłość do rieslinga :) Dawson Creek Cabernet Sauvignon 2012 - dobrze zbalansowane, w nosie i ustach ciemne owoce z przewagą czarnej porzeczki i wiśni. Primavera Dao Casal Mor Special Selecion 2012 w nosie dojrzałe owoce i przyprawy, w ustach krągłe, świeże. Do ryb, makaronów
królestwo garów