Zapraszam na kolejną kolorową sałatkę z sałatą lodową. Są też pomidorki, serek i kurczak a więc smacznie i pożywnie.składniki:1/2 główki sałaty lodowej1 duża pojedyńcza pierś z kurczaka250 g pomidorków koktajlowych200 g serka sałatkowego ziołowego1 mały słoik suszonych pomidorów w olejusłodka paprykasól,pieprzolej do smażeniaSałatę lodową porwać na małe kawałki i przełożyć do miski. Ser sałatkowy pokroić
Monia miesza i gotujeLekki lunch w postaci sałatki podanej z serem camembert, suszonymi pomidorami, awokado oraz anchois Syta, pełna witamin i bardzo kolorowa sałatka propozycją na smaczny i zdrowy lunch. Składniki: 100 g sera camembert 4 sztuki suszonych pomidorów 1 dojrzale awokado 1 garść świeżych liści dowolnych sałat kilka plastrów świeżego ogórka 6 filecików anchois 1 garść oliwek
Wino Francja KuchniaWiosennie, zielono i kolorowo . Sałatkę można zabrać do pracy, jako lunch, do szkoły. Jest lekka, zdrowa i nie będziemy po niej głodni. Z sosem tuńczykowym i jajkiem idealnie się komponuje. 1/2 brokuła 2/3 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 10 oliwek czarnych 1 szklanka makaronu muszelki 5 pomidorków koktajlowych 4 suszone pomidory natka pietruszki sos: 1 łyżeczka musztardy
wesoła kuchniaPyszna, lekka i kolorowa sałatka o wyrazistym smaku. Obowiązkowo do wypróbowania w sezonie letnim, kiedy to nietrudno o świeże, dojrzałe warzywa. Poza sezonem szparagi z powodzeniem możecie zastąpić fasolką szparagową, kukurydzą z kolby odsączoną kukurydzą z puszki, a świeże pomidory suszonymi. W każdej z wersji - zimowej czy letniej - sałatka z pewnością przypadnie Wam do gustu. Idealnie sprawdzi się
cool and mintywychodzi coś smacznego! Dziś przypomniałam sobie, że podczas wakacji dostałam przepis na sałatkę od Cioci. Zrobiłam ją i nie byłabym sobą, gdybym nie zrobiła zdjęcia! Zobaczcie efekt: Kolorowa sałatka z marchewką i selerem 1 por słoik marynowanej marchewki słoik marynowanego selera duży świeży ogórek 20 dag szynki konserwowej majonez, pieprz, sól Najpierw kroimy pora w półksiężyce
Kuchnia moimi oczamiLubicie kolorowe sałatki, oraz słodkie i wytrawne połączenia? Podobno łączenie ogórka i pomidora, to nie jest dobry pomysł, bo to nie jest zdrowe połączenie. Ale ja je lubię w zestawie i nic mnie nie przekona by to zmienić. Do sałatki przygotowałam słodko- kwaśny dresing przygotowany z: 1 łyżeczki czerwonego octu winnego, 1 łyżeczki sosu sojowego, 1 łyżki oleju
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięśniegu, które rozjaśniłyby te szare dni. Jako, że spędziłam dziś długi dzień na uczelni, a zmęczenie daje się we znaki na kolację lub jutrzejsze zdrowe śniadanie proponuję Wam sałatkę. Kolorową i zdrową. Może ona choć trochę rozjaśni pochmurny, mało zachęcający do czegokolwiek wieczór. Enjoy! Sałatka z jajem i serem lazur - kilka liści sałaty lodowej - pomidorki koktajlowe - 4 sztuki
Sajkofanka smakuDzień dobry moja propozycja na pierwszy dzień wiosny to lekka, kolorowa sałatka - taki nowoczesny sposób na podanie tradycyjnie wyrabianego sera. Wszyscy, którzy śledzą Cynamonowe na facebooku wiedzą, że w ubiegłym tygodniu dostałam smakowity krążek sera z wytwórni Państwa Agnieszki i Marcina Bielec . Ser koryciński to dojrzewający ser wytwarzany tradycyjnie na Podlasiu i co ważne zawierający tylko niepasteryzowane mleko sól
Cynamonowe szczęścieprzynosił do biura własnoręcznie robioną sałatkę. Ponieważ lubi eksperymentować, prawie zawsze było to coś nowego. Zainteresowanie pracowników sprawiło, że założył bloga, na którym zamieszczał zdjęcia swoich zdrowych i kolorowych sałatek lunchowych. Blog odniósł sukces umożliwiający wydanie “Sałatlove”. Kolejnym krokiem był projekt śniadanie. David pochodzi z kraju, gdzie na śniadanie je się kawę i słodką bułę – czy może więc(...)razem przez 2 lata. Jego celem było, żeby każdego dnia zjeść coś, co będzie zdrowe, pochodzące z nieprzetworzonych składników, lekkie, żeby nie mieć uczucia ciężkości, gdy zaczynamy dzień, kolorowe, na tyle proste i szybkie, żeby można było przyrządzić to w biurze i każdym innym miejscu i żeby mogła to zrobić osoba, która nie umie gotować. Każde śniadanie
Ugotowane pozamiataneBarszcz czerwony czysty(wigilijny) Vol Au Vent, czyli francuskie paszteciki Sałatka jarzynowa Szaszłyki z jabłkiem w szynce Rolada z łososiem na szpinaku Szaszłyki z melonem i szynką Kolorowa sałatka jarzynowo-warzywna Roladki z cukinii Pomidorki koktajlowe z mini mozarellą Pieczarki faszerowane Sałatka z selera naciowego Sałatka z szynką, brokułem i mandarynką Sałatka z pieczarkami Sałatka na każda
Kuchnia u Krysibardzo lubię i z przyjemnością dodałam go do sałatki ;) Całkiem przypadkowo, bo składniki dobierane były na zasadzie "co lubię to dorzucę", wyszła bardzo smaczna i kolorowa sałatka. Po przeliczeniu kalorii, mimo kabanosa, wcale nie wyszło ich tak dużo, albowiem tylko 295kcal na porcję. Z podanych składników wyszły 3 porcje. Ja swoją sałatkę jadłam na obiad, z dodatkiem 3 sztuk
Czerwona Porzeczkamusi to być sałatka jarzynowa ! Do przygotowania tej sałatki wystarczy nam świeża rukola, jajka ugotowane na twardo, sos tatarski , pomidorki, ogórek, rzodkiewka i ziarna czarnuszki. Taką kolorową sałatkę przygotujecie błyskawicznie. Ta sałatka będzie doskonałym pomysłem na lekkie i trochę inne świąteczne śniadanie. Sałatka świąteczna z jajkiem: W czasie kiedy zagotują się jajka na twardo zdążycie przygotować pozostałe składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmusi to być sałatka jarzynowa ! Do przygotowania tej sałatki wystarczy nam świeża rukola, jajka ugotowane na twardo, sos tatarski , pomidorki, ogórek, rzodkiewka i ziarna czarnuszki. Taką kolorową sałatkę przygotujecie błyskawicznie. Ta sałatka będzie doskonałym pomysłem na lekkie i trochę inne świąteczne śniadanie. Sałatka świąteczna z jajkiem: W czasie kiedy zagotują się jajka na twardo zdążycie przygotować pozostałe składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTweetnij Mam dla Was bardzo sympatyczną i kolorową sałatkę z przełomu zimy i wiosny. Dużo zieleni i witamin na przywitanie wiosny. Klementynki, kiwi i roszponka, które przez całą zimę dzielnie dotrzymują nam towarzystwa (to niekwestionowane królowe sklepowych lad o tej mroźnej porze roku, a przy okazji wnoszą w nią odrobinę słońca). Zestawione razem w sałatce warzywno-owocowej dają
MODA NA BIODodaję czosnek gdzie tylko się da, szczególnie dużo go w moich jesiennych i zimowych potrawach aby wzmocnić odporność. Tym razem zrobiłam mocno czosnkową, kolorową sałatkę brokułową. Brokuły lubią czosnek a ja bardzo lubię to połączenie. składniki: 1 duży brokuł 5 jajek 1 duża czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 150 g żółtego sera, u mnie gouda 5 łyżek majonezu
Monia miesza i gotuje