smaku przyprawami. Formujemy dość płaskie placuszki. 3. Na rozgrzanej patelni smażymy placki z dodatkiem oliwy około 5min. na zloty kolor. Wyśmienicie smakują z sosem czosnkowym, pomidorowym lub z sałatą doprawioną winegretem
NaKońcuJęzykabędąc w schronisku jego stan zdrowia się nie polepsza... Dziś w pośpiechu przed pracą małe śniadanko: sałatka z tuńczykiem i obowiązkowa kawka, bez której życia sobie nie wyobrażam... Składniki: sałata lodowa jajko tuńczyk w oleju por pomidor oliwki ser żółty sos jogurtowy: 3 łyżki jogurtu naturalego ząbek czosnku sól i pieprz
NaKońcuJęzykatemp. 160-180 stopni i 20 minut znowu w temp. 200 stopni... My uwielbiamy mocno spieczone podane z sosem czosnkowym przepis znajdziecie TU oraz sałatą z dużą ilością winegretu.. Smacznego
NaKońcuJęzykaBrokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pełnoziarniste
Moja smaczna kuchniaukładam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiam do rozgrzanego piekarnika i piekę odpowiednio 30 minut, przewracając w połowie burgery na drugą stronę. Podaję w świeżej bułce z sałatą, ulubioną pastą. Świetnie smakują same jako przekąska czy podane z sałatką. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkilistę od naszej gospodyni. Zdjęcia, które Wam pokazuję, pochodzą z targu w miejscowości Sinalunga w południowo-wschodniej Toskanii (dzień targowy - wtorek). Sinalunga, stoisko ogrodnicze. Mamy tu świeże zioła, sałaty i ostre papryczki. Kocham robić zakupy na targach i bazarkach. Co tydzień wybieram się na swój rynek w Piasecznie (o czym pisałam Wam nie raz) i gdy jestem za granicą
Chilli Czosnek i OliwaJuż mi tak bardzo brakuje świeżych warzyw, nie-szklarniowej sałaty, pomidorów o smaku pomidorów i całego tego naturalnego warzywnego bogactwa późnej wiosny i lata. Póki co tylko substytuty, ale nawet smaczne, nie powiem;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowymiały złoty kolor przykrywamy pokrywką i smażymy jeszcze chwilę na bardzo małym ogniu - wtedy zrobią się super mięciutkie. Odsączamy na papierowym ręczniku. Tak usmażone patisony proponuję podawać na mixie sałat. Doskonale smakują z sosem tatarskim, lub - w wersji "light" - z dipem jogurtowym
Moje Kuchenne RewelacjePodajemy np. z pieczonymi ziemniaczkami i sałatami
Moje Kuchenne RewelacjeWarzywa często goszczą na naszych stołach. Szybko i łatwo można przygotować sałatkę z białej kapusty "JAK U CHIŃCZYKA". Składniki: 1 średnia biała kapusta lub sałata lodowa 2 marchewki 2 cebule Zalewa: 1 szklanka octu winnego 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru 1 łyżeczka soli Białę kapustę myjemy i szatkujemy. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę
Salonik smakówgrillowej , czy też w piekarniku - aż mięso będzie upieczone. Na gorącym kurczaku kładziemy grube plastry fety, możemy lekko rozgnieść ser widelcem . Podajemy z czym lubimy :) Najlepiej z sałatami. Pyszne danie gotowe. SMACZNEGO
Moje Kuchenne Rewelacjesłodką papryką, czosnkiem i 2 łyżeczkami majeranku. Z mięsa formujemy małe lekko spłaszczone kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju . Podajemy np. z frytkami i sałatą. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjecebulę i pomidora na drugą stronę. Bułki z burgerami i serem wyjąłem z piekarnika. Bezpośrednio na roztopiony ser dodałem po kilka listów bazylii (którą można zastąpić rukolą lub zwykłą sałatą), a następnie plasterek lub dwa plasterki pomidora (w zależności od wielkości bułek) i grillowaną cebulę, która powinna łatwo rozpadać się na krążki. Całość polałem łyżką wcześniej przygotowanego
Wyprawy kulinarneumyte i osuszone listki rukoli. Na rukolę ułożyłem pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe, całość posypałem kaparami (około dwudziestoma). Następnie ponownie całość przyprawiłem świeżo mielonym czarnym pieprzem i lekko skropiłem sałatę oliwą. Na koniec wszystko posypałem parmezanem, który starłem na tarce o grubych oczkach
Wyprawy kulinarneWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Roladki z placków tortilli posmarowane kremowym serkiem z dodatkiem sałaty, wędliny, papryki oraz ogórka kiszonego. Dodatki możemy dowolnie komponować wg upodobań. Takie roladki świetnie sprawdzają się na domówkach, można je również przygotować na kolację lub jako przekąskę do piwa lub lampki wina Post Roladki z tortilli pojawił się poraz
Marta Gotuje