małym ogniu. Ostrożnie wyciągamy słoiczki z garnka, odwracamy do góry dnem i w takiej pozycji zostawiamy do ostudzenia. Koniecznie zobaczcie jak robię faszerowane cukinie ryżem i pieczarkami . Zapraszam też na inne moje social media: YouTube : https://www.youtube.com/c/RITAfoodchannel Instagram : https://www.instagram.com/rita__creative/ Facebook : https://www.facebook.com/RITAfoodchannel1/ Pozdrawiam i życzę SMACZNEGO
RITA food channelcukinii, idealny z chrupiącą bagietką lub tłuczonymi ziemniakami, najlepiej młodymi i ze skórką. Pomysł na obiad jest, polecam bigos z dyni z kiełbasą. Podałam go na obiad z ryżem i kotletami jarskimi. Składniki: 800 g dyni pokrojonej w kostkę, może być mrożona kostka 500 g dobrej jakościowo kiełbasy 2 duże cebule 3 czerwone papryki 2 marchewki słoiczek
Zasmakuj Kuchnizrobić pyszne kotleciki z kurczaka z pieczarkami i mozzarellą . Ja podałam je w towarzystwie pity i surówki z białej kapusty, ale równie dobrze będzie się komponować z ziemniaczkami, ryżem czy frytkami. Kotleciki mają c udowny smak, delikatnie muskający nasze podniebienia...mmm... poprostu niebo w gębie! palce lizać 👌 SKŁADNIKI: 👌500 gr. piersi z kurczaka 👌6 dużych pieczarek
RITA food channelsałatki krok po kroku pokazałam w filmiku Serdecznie zapraszam do oglądania. A Kto lubi przepisy kulinarne w wersji pisanej, to zapraszam do czytania. SKŁADNIKI: 👌 1 szkl. ryżu ugotowanego 👌 5 łyżek jogurtu greckiego 👌 5 łyżek majonezu 👌 1 cebula 👌 paluszki krabowe surimi pokrojone w kostkę 👌 1 łyżka oliwy z oliwek 👌 1 puszka słodkiej kukurydzy 👌 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
RITA food channelDodaje się też pewną ilość warzyw, ziół i przypraw: cebula, marchewka, seler naciowy, pietruszka, kolendra, szafran, imbir, pieprz a także oliwę i zagęstnik w postaci kuskusu, makaronu lub ryżu. Całość gotuje się w wielkich garnkach dla dużych rodzin i podaje skropione sokiem z cytryny lub limonki, z jajkami gotowanymi na twardo, plackami lub suszonymi figami. A poniżej
Delicious Placepesteczek), wlej zredukowany wywar z ośmiornicy. Doprowadź do zagotowania, dodaj kawałki ośmiornicy, przykryj patelnię i duś na małym ogniu przez 15 minut. Dopraw solą do smaku. Podawaj gorące z ryżem i świeżą kolendrą
Delicious Placebardziej przypadł do gustu w tej pierwszej wersji. Deser wykonuje się błyskawicznie, jest bezglutenowy oraz jeśli użyjemy mleka roślinnego będzie też wegański. Myślę, że smakowałby doskonale również ze zwykłym ryżem np. basmati, jednak dzięki użyci płatków ryżowych robi się go w kilka minut. W sezonie można go wzbogacić o inne pyszne owoce. Składniki: 1 szklanka mleka (u mnie migdałowe
Healthy food explorermakaron. Wybrałam bezglutenowy -spaghetti, który jest bardziej żółty od tradycyjnego i bardzo fajnie prezentuje się w połączeniu z sosem pomidorowym. Ten sos świetnie sprawdzi się również w towarzystwie ryżu lub kaszy, co również przetestowałam. Doskonale smakuje zwłaszcza z kaszą bulgur lub jaglaną. Na wierzch podałam posiekany szczypiorek, ale można oczywiście dodać np. ulubiony ser żółty (w końcu to spaghetti
Healthy food explorerwarzywami oraz filetem indyka :) Bardzo lubię takie dania, gdzie wszystko razem można wymieszać i gotowe. Najlepiej sprawdza się wtedy makaron, ale myślę, że takie danie z kaszą czy ryżem również wyszłoby bardzo smaczne. Świetnie nada się również na kolację, albo jako posiłek do lunchboxa :) Składniki (2 porcje): 150 g makaronu (u mnie bezglutenowy) ok. 400 g filetu z piersi
Healthy food explorerRada:Nie wylewajcie wywaru z gotowania ośmiornicy,bo jest to doskonała baza do zupy np pomidorowo-paprykowej -ja taką zrobiłam i nie mogliśmy się najeść,podałam ją z ryżem-polecam
Swojskie jedzonkoprzeciwnym wypadku kurczak straci chrupkość i stanie się gumowaty. Skrzydełka najlepiej podawać od razu, choć można wystudzić i zapakować do lodówki na później. Kurczaka najlepiej podawać z gotowanym ryżem i surówką z siekanej, świeżej kapusty i marchewki z prostym dresingiem, który można zrobić łącząc łyżkę octu ryżowego lub jabłkowego, łyżkę soku z cytryny, łyżkę brązowego cukru, łyżkę sosu sojowego
Niedzielny kucharzDostałam się na studia gdzie przez cały pierwszy rok mieszkałam z 8 osobami. To dużo, za dużo jak na jedną kuchnię. Moim najczęstszym jedzeniem był jogurt i kurczak z ryżem i warzywami. Miałam też przez miesiąc rozpisaną dietę. Teraz mam wakacje i wynajęłam mieszkanie. Całe dla mnie i chłopaka. Chłopaka, którego trzeba karmić ;) Codziennie gotuję obiady, mam pełną swobodę
W kuchni bez szafekprzykryciem ok 15 min. w razie potrzeby podlewamy ok pół szkl wody. Doprawiamy do smaku i układamy nadziane owoce cyklantery. Przykrywamy pokrywką i dusimy kolejne 15 min. Podajemy z ryżem
Gotowanie jest łatweNocna owsianka bez gotowania Pomysł na szybkie, pożywne, zdrowe i niskokaloryczne śniadanie czyli nocna owsianka na wodzie. Jej autorem jest szwajcarski lekarz Maximilian Bircher-Benner, który
Blog z ApetytemGołąbki to klasyka naszej kuchni, ale czy znacie gołąbki zawijane w liściach winogronowych? Takie gołąbki są znane w Grecji, ale nic nie stoi na przeszkodzie by
Tylko pysznie