Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Zupa ze świerzych pomidorów jest łatwa do zrobienia i jest tak aromatyczna - to esencja lata. Zobacz
CRAVEmonkeykapusta pekińska, więc dużego wyboru nie miałam i improwizowałam. Połączyłam ją z szalotką i dodałam sosu sojowego i powiem Wam, że wyszło pysznie, idealnie pasowało do pieczonego kurczaka i ryżu. Składniki: (2 - 3 porcje) 1/2 kapusty pekińskiej 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżka suszonej natki kolendry (ze świeżą będzie jeszcze smaczniej) 3 - 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka octu
Gotuj w domunaczynia nie przykrywać i pozwolić, aby płyn nieco odparował. Sprawdzić kurczaka, czy jest już ugotowany i curry przyprawić do smaku sokiem z limonki i solą. Curry podawać z ugotowanym ryżem i posiekanym szczypiorkiem. Porada Jeśli przesadzimy z ostrością dania, dodanie większej ilości soki z limonki lub cytryny i odrobiny cukru, powinno zredukować jego intensywność. Ostry smak redukuje również
Gotuj w domumożna dodać 2 - 3 łyżki śmietany 30% i zagotować w rondelku. Sos robić tylko wtedy, gdy wytopiony tłuszcz nie jest mocno przepieczony. Udziec świetnie smakuje na ciepło z ryżem i warzywami lub po wystudzeniu, jako wędlina na kanapki. * szklanka - 250 ml ** łyżka - 15 ml *** łyżeczka
Gotuj w domusamodzielna przekąska lub dodatek do obiadu. Sałatka warzywna gości na moim stole zazwyczaj przy większych uroczystościach. Osobiście bardzo ją lubię jako dodatek do kotletów z indyka zamiast ziemniaków lub ryżu. Sałatka jest bardzo zdrowa pod warunkiem, że nie przesadzimy z ilością majonezu. Sałatka będzie mniej kaloryczna, jeśli część majonezu zastąpimy naturalnym jogurtem greckim. Sałatkę można również rozbudować, dodając do niej
Gotuj w domustopni C piekarniku 50 - 60 minut. Pod koniec pieczenia można odkryć i z 10 minut piec bez przykrywania, aby delikatnie się zapiekło. Tak przygotowane mięso dobrze smakuje z ryżem i warzywami. * szklanka - 250 ml ** łyżka - 15 ml *** łyżeczka
Gotuj w domuZalać śmietaną wymieszaną z niewielką ilością sosu . Całość gotować około 1 minuty, aż sos lekko zgęstnieje. Jeśli sos jest za rzadki można dodać łyżeczkę mąki. Świetnie pasuje do ryżu, ale z makaronem czy ziemniakami też będzie smaczne
Moja kraina smakówogniu. Na koniec dodać odsączoną fasolę. Pozostawić na ogniu przez kolejne 3-4 minuty i gotowe. Podawać z kleksem śmietany bądź jogurtu naturalnego. Chili można jeść z nachosami, ryżem, bagietką, solo - jak kto woli :) Zawsze smakuje rewelacyjnie. Smacznego. Ps. To danie z gatunku "nie wychodzę pięknie na zdjęciach, ale jestem naprawdę pyszne
Moja kraina smakówczasu, aż będziesz potrzebować dania na szybko. Rozgrzej odrobinę oleju na nieprzywierajacej patelni i smaż kurczaka z obu stron na złotawy kolor. Podawaj z ulubioymi dodatkami - ziemniakami puree, ryżem, sałata
Lejdi of the houseBałkanów, sporządzane jest w wielu lokalnych odmianach w Chorwacji, Serbii, czy Bośni-Herzegowinie. Lubię grillowane mięso mielone przygotowane na wszelakie sposoby. Jadłam Cevapcici kilka razy w restauracji z czerwonym ryżem w pikantnym sosie z ajwarem, papryką i groszkiem tzw. Djuvec, w Niemczech nazywa się Djuvec-Reis. Cevapcici wyglądają i smakują trochę jak kofty . Jeśli macie dylemat co zrobić z mięsa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminuty. Wlać mleczko kokosowe, wszystko wymieszać, doprawić do smaku ziołami i pozostałymi przyprawami i zmniejszyć ogień. Gotować kilka minut, aż warzywa będą idealne. Wegetariańskie curry podawać z ryżem. Artykuł Wegetariańskie curry pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuLubicie królową kasz? Ja lubię wszystkie kasze ;-) Taką jaglankę lubię zrobić sobie na śniadanie jak mam czas. Składniki (na dwie porcje): 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
Kuchnia domowa AniSzybki obiad czyli coś co lubimy wszyscy-tym razem z młodych warzyw idealny do ryżu można dodać podsmażonego kurczaczka ,żeby było bardziej syte ,ale jak dla mnie same warzywa aromatyczne od przypraw wystarczą
Swojskie jedzonkoogórki gruntowe 100 g makaronu w kształcie ryżu koperek 2 łyżki majonezu ząbek czosnku sól pieprz Makaron ugotować aldente. Ogórki pociąć w spaghetti obieraczką julienne. Majonez wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem,wymieszać z ogórkami,makaronem i posiekanym koperkiem
Kolorowa kuchnia Elkipotrawy zabierać z sobą na pracy. Zdrowe i pożywne. Żyć, nie umierać. Podstawą tego dania może być jedynie kasza (jaka chcecie) lub tylko strączki, można też zrobić ją z ryżem. W jednym ze sklepów udało mi się dostać mieszankę, w której znalazł się pęczak, groch, soczewica i chyba kasza gryczana. Dla mnie bomba. Składniki: 250 g mieszanki kaszy i strączków
Kardamonovy