śmietankę i przyprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i papryką słodką mieloną. Zostawiamy jeszcze przez kilka minut na ogniu, już bez przykrywania, aby sos trochę odparował. Podajemy z makaronem, ryżem, ziemniakami lub innymi dodatkami
Kuchnia MagdaLenyśmietankę i przyprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i papryką słodką mieloną. Zostawiamy jeszcze przez kilka minut na ogniu, już bez przykrywania, aby sos trochę odparował. Podajemy z makaronem, ryżem, ziemniakami lub innymi dodatkami
Kuchnia MagdaLenymakaron podawany z ratatouille z nutą truflową pod kołderką ze szpinaku i parmezanu Bass Roo Pan Kurczak – kurczak w aromatycznym sosie z tamaryndowca i bazylią, podawany z ryżem i jajkiem Coco Sago – tapioka zanurzona w mleku kokosowym, podana z chipsem papa dam Rozmaryn na słodko – brownie z lodami waniliowymi podane z sosem truskawkowym z rozmarynem
KucharzycaDelikatne kotleciki rybne, bardzo apetyczne i smaczne. Bardzo dobrze smakują z surówką z kiszonej kapusty, kapusty pekińskiej . Można podawać z ryżem, ziemniakami bądź frytkami. Składniki 500 g filetów z dorsza świeżych bądź mrożonych 2 kromki białego chleba namoczonego siekana zielona pietruszka, łyżka cebula dymka ze szczypiorkiem siekana jajko sól,pieprz olej do smażenia Filety … Czytaj dalej Kotleciki z dorsza
gotuj ze mnąwołowinę. Dania warzywne wbrew pozorom mogą być sycące, smaczne, dobrze zbilansowane pod względem dostarczanych składników odżywczych. Tym bardziej, że w dzisiejszych czasach mamy szeroki wybór kasz, różne rodzaje ryżu, a nawet nasiona warzyw strączkowych powróciły do łask. Dzisiejsze papryki faszerowałam mixem kasz: pęczakiem, bulgur i odrobiną zielonej soczewicy. W marketach znajdziecie takie mieszanki różnych producentów, uważam, że jest to świetna
W kuchni Katietroszkę soli i pieprzu. 3. Ryby układamy w naczyniu żaroodpornym i na każdą nakładamy naszą pierzynkę. 4. Pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Podajemy z kaszą, frytkami, ryżem i surówką. Smacznego
kruche babeczkimieć w domu piekarnik i blender. Jako główny dodatek – pasta miso. Kto lubi kuchnię azjatycką na pewno ją zna. Jest to pasta wyprodukowana ze sfermentowanej soi, z dodatkiem ryżu i soli. Ma bardzo specyficzny smak, więc jest wielu jej zwolenników, ale również przeciwników. Jeśli kiedykolwiek jedliście zupę miso i przypadła Wam do gustu to wypróbujcie również tą pastę kanapkową
wiecejwarzyw.plIndii, ale również tajskimi, japońskimi, czy greckimi. Sos oparty na mieszance curry idealnie komponuje się z drobiem oraz rybami. Oprócz tego przyprawę można wykorzystać do zup, sałatek, potraw z ryżem, czy urozmaicenia kuchni wegetariańskiej. Curry nadaje naszym potrawom egzotycznego smaku. Warto to docenić i wypróbować w kuchni nowe pomysły oparte na egzotycznej kuchni. Nowe smaki mogą się okazać ciekawe
Trochę smakuzbóż Zdrowe batoniki z płatkami owsianymi, orzechami, amarantusem i sezamem Czekoladowe praliny z prażonego słonecznika, daktyli i mąki kokosowej Kajmakowe kuleczki z mleka w proszku Czekoladowe szyszki z preparowanego ryżu Orzechy w miodzie Kandyzowany ananas Puszyste kokosanki Chałwa sezamowa z miodem Oryginalne przetwory ucieszą tych, którzy lubią dobrze zjeść. Można wykorzystać to, co pozostało jeszcze w spiżarni z ubiegłorocznych zapasów
Codzienna kuchnia niecodziennaPyszne kokosowe jajeczka z wafli ryżowych przyrządzimy w mgnieniu oka i będziemy mieć więcej czasu na odpoczynek z bliskimi. Polecam :) 15 szt: opakowanie wafli Sonko Slim Wafle ryżowe z ryżem białym jaśminowym i kokosem 0/5 szklanki nerkowców (ok 3 łyżki) 10 łyżek wiórków kokosowych kubeczek jogurtu kokosowego ok. 160 g (użyłam słodzonego) 2-3 łyżki syropu klonowego
Mienta blogdoskonale się do tego nadaje. Będzie jak znalazł na lekką kolację lub obiad, kiedy nic innego nie będzie w lodówce, albo nie starczy czasu na gotowanie. Picadillo można podać ryżem, tacos, można zjeść z dobrym pieczywem albo zawinięte w tortillę lub naleśnik. Składniki i przepis znajdziecie tutaj Artykuł Środa: Picadillo, czyli chili con carne inaczej pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzSałatka ta nie tylko ładnie wygląda, ale jest też bardzo smaczna. Zapewniam, że idealnie sprawdzi się na wszelkich imprezach okolicznościowych oraz świętach. Ja jakiś czas temu
Di gotujeCzy kotlet bez mięsa to dalej kotlet? :P Myślę, że dyskusja na ten temat mogłaby być długa i burzliwa. Dlatego odłóżmy kwestię nazwy na bok i
HealthyCreationsDzisiaj przepis, który doda Waszym kanapkom życia i koloru! :D Przepis na soczyście zieloną pastę z kaszy jaglanej i zielonego groszku. Pasta ma fajny, orzeźwiający smak
HealthyCreationsNależąc do różnych kulinarnych grup fejsbukowych, natknęłam się na sałatki, w których głównym składnikiem był kurczak i seler naciowy. Poszperałam, pomyślałam i jest. I tak na
Kardamonovy