ryż - 22970 przepisów (strona:851/1532)

ŻÓŁTE CURRY Z KURCZAKIEM 81

plasterki limonki oraz kurkumę - całość zagotować i po chwili zdjąć z ognia. Żółte curry z kurczakiem doprawić do smaku i posypać posiekaną kolendrą. Gotowe curry z kurczakiem podawać z ryżem albo podpłomykiem. Miłego gotowania! Żółte curry z kurczakiem. żółte curry z kurczakiem

Moja Książka Kucharska
Tikka masala według przepisu Gordona Ramsaya 100

minutach tikka masala jest gotowe. Przed podaniem wyjmij suszone listki curry. Serwuj danie w głębokiej misce, dekorując pozostałą świeżą kolendrą. Moje rady Tradycyjnie tikka masala podaje się z ryżem. Ale moim zdaniem najlepiej smakuje z chlebkiem naan podawanym na ciepło z odrobiną masła. Kieliszek czerwonego wina miło łagodzi ostrość potrawy. smakowitehistorie.com Artykuł Tikka masala według przepisu Gordona Ramsaya pochodzi

smakowitehistorie.com
Pieczone pulpeciki brokułowe 94

Układamy je na blaszce z papierem do pieczenia. Pulpeciki pieczemy w rozgrzanym na 200 stopni piekarniku, funkcja góra-dół przez 25 minut. Smacznego! Spróbuj także: delikatne pulpeciki na ryżu z warzywami, najsmaczniejsza zupka pomidorowa. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie   Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności  Artykuł

Natka Pietruszki
Jesienna owsianka z karmelizowaną gruszką 102

się sama. Wystarczy płatki wieczorem zalać wrzątkiem i śniadano gotowe. Tak, tak płatków owsianych nie gotujemy, ponieważ rozgotowana breja działa jak cukier prosty (to trochę tak jak z rozgotowanym ryżem, czy makaronem, zwiększa się

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wegańskie curry z tofu i fasolką szparagową. PRZEPIS 151

sosu, gotuj kolejne 5 minut. Na koniec do curry wyciśnij sok z cytryny oraz dodaj posiekaną natkę, ponownie dokładnie wymieszaj i od razu podawaj – na przykład z brązowym ryżem. Rada: po sezonie do przygotowania curry można oczywiście użyć mrożonej fasolki. Artykuł Wegańskie curry z tofu i fasolką szparagową. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Kalafior zapiekany w pikantnej marynacie 287

oczywiście genialny lekko pikantny smak, którego nie da się w ogóle porównać z tradycyjnie podanym kalafiorem. W zapiekanej wersji kalafior często podaję jako dodatek do obiadu zamiast ziemniaków czy ryżu, ale sprawdza się też sam jako pyszna kolacja. A Wy macie jakieś swoje ulubione sposoby na podanie kalafiora?   Artykuł Kalafior zapiekany w pikantnej marynacie z bloga Gotujemy w domu

Gotujemywdomu.pl
Makaron ryżowy z kurczakiem teriyaki 109

jego soczystość. Makaron ryżowy sparz wrzątkiem według zaleceń producenta. Przełóż do gorącego sosu i wymieszaj. Podawaj od razu udekorowane posiekanym szczypiorkiem i sezamem. Uwagi: Makaron ryżowy możesz zastąpić dowolnym ryżem. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Pier\u015b kurczaka w sosie teriyaki","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/kurczak-teriyaki.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/kurczak-teriyaki-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content

ProstePesto.pl
Indyk w kokosowym sosie z warzywami 80

Pomysł na pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu obiad. Indyk w kokosowym sosie z warzywami. Możemy podawać go razem z ulubioną kaszą albo ryżem i dodatkiem świeżych warzyw. Jest bardzo aromatyczny i zasmakuje także dzieciom. Polecam, bo jest pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu. Najlepiej ugotować większą porcję i mieć obiad na dwa dni z głowy Indyk w kokosowym sosie

Natka Pietruszki
Leczo w słoikach 88

szybki obiad lub kolację. Wystarczy podgrzać i podać z bagietką. Można też dodać podsmażaną kiełbaskę i otrzymać wówczas bardziej “męską” wersję 😉 Oczywiście leczo można także podawać z makaronami, ryżem, ziemniakami w towarzystwie mięs. Świetnie bowiem pełni rolę surówki lub sałatki w drugim daniu. Podaję tutaj moje dwie wersje, jakie robiłam. Przepis wzorowany na przepisie Olasz z blogu “Przy dużym stole

Moja Delicja
Królik duszony w sosie musztardowym 97

później). Dodać musztardę, wymieszać. Przykryć i gotować jeszcze z 15 minut. Gotowego królika przełożyć do miseczki, polać sosem i posypać pozostałym rozmarynem. Podawać np. w towarzystwie kaszy lub ryżu. Dzielenie mięsa z królika: Usunąć cały tłuszcz z tuszki króliczej Ze środka usunąć podroby Wydzielić tylne nogi: Przy pomocy noża do trybowania naciąć mięso przy torebce stawowej tylniej nogi

Moja Delicja
Chilli con carne 102

minimum, garnek przykryć i dusić kolejne 15-20 minut. Gdy mięso będzie miękkie dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Gotować jeszcze z 5 minut. Chilli con carne podawać z ryżem, kaszą (polecam kaszę jaglaną) lub ze świeżym chrupiącym pieczywem. Czytaj więcej: Chilli con carne The post Chilli con carne appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Polędwiczki duszone w mleku 90

Spróbować, jeśli potrzeba doprawić. Zagotować. Jeśli sos jest dla Was za rzadki, możecie go chwilę pogotować, odparowując nadmiar płynu. Polędwiczki pokroić na kawałki, polać sosem. Podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem lub świeżym pieczywem. Można udekorować świeżym tymiankiem. Polędwiczki wieprzowe duszone w mleku można podgrzewać na drugi dzień w sosie. Czytaj więcej: Polędwiczki duszone w mleku The post Polędwiczki duszone

Moja Delicja
Gulasz Strogonow z dzika z pieczarkami 160

sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Gotować jeszcze przez 10 minut . Spróbować i w razie potrzeby ponownie przyprawić solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Podawać z kaszą pęczak, kaszą jęczmienną lub ryżem. Smacznego! Czytaj więcej: Gulasz Strogonow z dzika z pieczarkami The post Gulasz Strogonow z dzika z pieczarkami appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Tarta z porzeczkami i truskawkami 87

Wyłożyć ciastem formę (dno i boki). Dokładnie podociskać ciasto do formy (szczególnie na styku dna z bokami) , przykryć papierem do pieczenia, obciążyć kulami ceramicznymi lub suchą fasolą (lub suchym ryżem) i wstawić do lodówki na 20 minut . W tym czasie nastawić piekarnik na 190°C (grzałka góra-dół). Wstawić ciasto do nagrzanego pieca i piec przez 15 minut . Zdjąć papier

Moja Delicja
Tarta z burakami, orzechami i tymiankiem, czyli sposób na buraki z barszczu 82

mnie ceramiczna forma do tarty o średnicy 28 cm) . Ciastem wyłożyć dno oraz boki tarty, dokładnie dociskając ciasto w narożnikach. Przykryć płatem papieru do pieczenia, obciążyć suchą fasolą, grochem, ryżem lub specjalnymi kulami do pieczenia i włożyć na 30 minut do lodówki . Piekarnik nagrzać do 180°C (grzałka góra-dół) . Ciasto włożyć do nagrzanego pieca i piec 15 minut

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję