groszku bym do niej nie dodała, bo jakoś nie za bardzo mi pasuje, zdecydowanie wolę ten mrożony. Ma piękny kolor i zupełnie inny smak. Do potrawki idealnie pasuje ryż lub któraś z kasz, ale z ziemniaczanym puree też będzie pysznie. No i obowiązkowo(...)kiszony ogóreczek i pyszny obiad gotowy! Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie też inne pyszne dania z drobiem w roli głównej: Roladki z indyka w sosie grzybowym Buddha-bowl: ryż, kurczak, awokado Kaczka pieczona z jabłkami Obiadowa miska pełna zdrowia z kurczakiem Pierś z kaczki w winie i żurawinie Smażony bukiet z warzyw z kurczakiem Kurczak (marynowany w solance
Kulinarne przygody Gatityszklanka wody ½ szklanki czerwonej soczewicy 500 g batatów 1 puszka groszku zielonego 200 g kalafiora 250 ml mleka kokosowego sól i pieprz do smaku Do podania : ugotowany ryż Wykonanie Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki cienkie. Bataty obieramy i kroimy w kostkę. Rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę i czosnek, a także wszystkie przyprawy. Smażymy mieszając(...)minut. Po tym czasie dodajemy kalafior w drobnych różyczkach, puszkę groszku zielonego, mleko kokosowe, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ok 10 minut na małym ogniu. Podajemy z ryżem. 3.5.3251 SONY
Apetyt na Zielonerazem przez około 2 minuty *** *** Następnie wlewamy bulion, zagotowujemy *** *** Dodajemy pomidory z puszki, mieszamy, przykrywamy i całość dusimy na niewielkim ogniu przez około 15 minut *** *** Po tym czasie dodajemy ryż, mieszamy *** *** Dokładamy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz fasolę i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem przez około 15 minut *** *** Na końcu gotowania zupę doprawiamy solą, pieprzem, papryką, kminem
Blog z Apetytemroszponka 2 jajka 1/4 łyżeczki papryki słodkiej olej rzepakowy Cebule i por kroję i przesmażam na oleju. Brokuł dzielę na małe różyczki i gotuję z fasolą na parze aldente. Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Ostudzony przekładam do miski, dodaję rozdrobnionego tuńczyka/ łyżkę tuńczyka zostawiam do dekoracji/, wbijam jajka, dodaję cebulę, por, sól, pieprz, paprykę słodką i chili całość mieszam
wesoła kuchniawymieszaj z oliwą oraz przyprawami. Odstaw do zamarynowania, najlepiej na kilka godzin. Następnie usmaż na dobrze rozgrzanej, suchej patelni. Ryż ugotuj w stosunku 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody). Po ugotowaniu, zdejmij z ognia i odstaw na 15-30 minut, aby doszedł. W międzyczasie pokrój paprykę w małą kostkę i przygotuj sos orzechowy poprzez
Zdrowie na języku :Pmożecie przynieść jakąś potrawę, która zasila pulę. Zasadniczo Kuchnie są wegańskie, dlatego taka też musi być potrawa, z tym, że może to być też hummus, makaron z koncentratem albo ryż z ketchupem. Znacie powiedzenie, że amatorskie zespoły muzyczne są tak dobre jak dużo mają znajomych? Tu jest podobnie. Jeśli podejdziecie do sprawy zbyt ambitnie i będziecie chcieli się wykazać(...)głosu dochodzą prymitywne instynkty. Silniejsi i wyżsi, wygrywają w pogoni za najlepszymi kąskami :) A często jest się o co bić :) Lista tego co dzisiaj zjadłem: - chana masala - ryż z kuminem - bigos - boczniak a'la schabowe - ramen - fuczki z sosem tatarskim - lobio - hummus z kimchi - ajerkoniak bez jajek - panna cotta - tort - ciasto oreo - brownie - sos orzechowy - sałatkę gyros - gołąbki
Kryzysowa Książka Kucharskałyżka oliwy – 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej – 1 łyżeczka curry – 1/3 łyżeczki papryki ostrej – sól, pieprz Dodatkowo: sezam i natka pietruszki do posypania, brązowy ryż Danie wykonujemy na 2 patelniach. Indyka kroimy w kostkę. Na pierwszej patelni podsmażamy na połowie łyżki oliwy indyka z solą i pieprzem, aż się zrumieni. Paprykę kroimy w kostkę, marchew(...)koncentrat, curry, paprykę ostrą, sól i pieprz, dusimy około 30 minut. Skrobię łączymy z 80 ml wody i wlewamy na patelnię pod koniec duszenia, mieszamy. Podajemy np. z brązowym ryżem, sezamem i posiekaną natką pietruszki. Smacznego! Artykuł Indyk w sosie słodko-kwaśnym FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongogórki konserwowe 2 cebule 1,5 szklanki passaty pomidorowej lub puszka pomidorów krojonych z zalewą 25 dag sera żółtego ( u mnie mix serów) ok. 4 łyżki oleju Przygotowanie; Ryż gotujemy do miękkości w osolonej(...)wodzie. Filet myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka, solimy, pieprzymy i smażymy na łyżce oleju do miękkości. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem lub masłem. Dno wykładamy ryżem, ugniatając łyżką. Po wierzchu smarujemy majonezem. Następnie wykładamy podsmażone mięso. Na mięso wylewamy passate. Paprykę jak i ogórki kroimy w plasterki lub paseczki. Jak kto woli. Cebule kroimy w piórka
Radość kipiąca uśmiechem.rzymskiego / kuminu 1/2 łyżeczki kardamonu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1/4 łyżeczki mielonej papryczki chilli 1/4 łyżeczki cynamonu dodatkowo – pieczywo lub ryż jaśminowy Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie
Eat me! Fit me!wówczas kupujemy więcej niepotrzebnych produktów. Nie zapomnijcie też o kreatywności. Został wam ryż z innego dania – wykorzystajcie go! Możecie go dodać do gołąbków, możecie zrobić szybki ryż z patelni z jabłkiem lub przygotować z niego deser. Pomysły możecie znaleźć na moim blogu Korzystaj też z promocji. Kupuj taniej, kod rabatowy to zawsze dobry pomysł
Słodkie okruszkipół łyżeczki pieprzu, łyżeczkę majeranku, łyżeczkę ziół prowansalskich oraz pół łyżeczki chili. Gotujemy pod przykryciem około 30 minut. Całość blendujemy i doprawiamy solą oraz pieprzem w razie potrzeby. 2 Ryż gotujemy 10 minut pod przykryciem na wolnym ogniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Kapustę siekamy bardzo drobno lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i czosnek siekamy bardzo drobno
Kuchnia Bazyliilitr bulionu Składniki na sos grzybowy 0,5 kg grzybów świeżych, najlepiej prawdziwków 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 1 cebula 125 ml śmietanki 30% sól, pieprz Wykonanie Ryż gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Boczek kroimy(...)kawałki , kiełbasę obieramy ze skórki i razem z boczkiem rozdrabniamy w malakserze. Cebulę siekamy i szklimy na oleju, po czym dodajemy do kiełbasy i boczku razem z przestudzonym ryżem. Wszystko razem porządnie mieszamy i doprawiamy. Wycinamy głąb ze środka kapusty, następnie wkładamy ją do dużego garnka z gotującą się wodą, głąbem na dół, gotujemy ok 1o minut. Wyjmujemy ostrożnie kapustę
Tajemnice Smaku