rondelku rozpuszczamy esencję do sosu pieczeniowego Knorr w 250 ml wody. Pod koniec gotowania dodajemy do sosu cebulkę pozostałą z pieczenia schabu. Podajemy z czym lubimy. Ziemniakami, frytkami, ryżem, kaszą... Cokolwiek. Sam, bez niczego, też smakuje doskonale. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój
Marder&Marder ManufacturePrzekładamy wszystko do rondelka i dodajemy jogurt naturalny. Do sosu wkładamy rybę tak, aby cała była przykryta. Gotujemy na wolnym ogniu przez 20 minut. Podajemy z kaszą lub brązowym ryżem. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder ManufacturePilaw z grzybami to danie pachnące jesienią, łatwe w przygotowaniu, można powiedzieć jednogarnkowe, pomidory sprawiają że danie nie jest mdłe, przed zapieczeniem, można posypać startym
Wanilia i KardamonLekka sałatka z ryżem tuńczykiem i ananasem,smakuje wybornie,jest tania i pożywna,na długo daje uczucie sytości. Składniki 200 g ryżu amerykańskiego 1 puszka ananasa
Wanilia i KardamonProsta szybka i tania sałatka na różne okazje lub jako dodatek do pieczywa, dzięki dodatkowi fileta z kurczaka jest pożywna. Bardzo ją lubię i często robię
Wanilia i KardamonCo tu dużo pisać o tej potrawie jednym słowem:szybko smacznie i kolorowo na obiad. Do przygotowania dania użyłam wołowiny warzyw oraz ryżu z warzywami
Wanilia i KardamonRyż na słodko z kwiatami majowego mniszka. Osłodzony mniszkowym miodkiem dla podkreślenia smaku, podany z listkami melisy cytrynowej to propozycja zarówno na ciepłą kolację jak
Wanilia i KardamonDziś w poście prosto i łatwo -sałatka z ryżem i szczypiorkiem to propozycja na przystawkę czy jako dodatek do bułeczki na śniadanie, jest pyszna i aromatyczna
Wanilia i Kardamonszybki obiad, który można zrobić z mięsa (kurczaka), który pozostał po wcześniej przygotowanej zupie (u mnie była to ogórkowa ):) Łatwo, szybko i przyjemnie :) Podajemy z ryżem lub ziemniakami. Składniki: 1-2 udka z kurczaka (wcześniej ugotowane w zupie) 2 szklanki bulionu z zupy, bądź zwykła woda duża cebula 2 łyżki suszonej lub świeżej pietruszki (u mnie mrożona
ChilliJemyPulpety kojarzą mi się z dzieciństwem. Dobre do ziemniaków (moja wersja), ryżu czy kaszy. Lubię w sosie pomidorowym jak i koperkowym. Drugą wersję przedstawię Wam później :) Składniki na ok 22-24 pulpeciki : pół kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 1 duża cebula natka pietruszki 3 ząbki czosnku jedna bułka sucha i trochę mleka do jej namoczenia sól, pieprz, oregano, bazylia
ChilliJemyczasie dodajemy szpinak, sok z cytryny i doprawiamy papryką, solą oraz pieprzem. Nadal dusimy na małym ogniu przez ok 10 minut. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z ryżem. Smacznego
ChilliJemytrochę sosu. Wykładamy na niego porcję bitek i tak na przemian. Na samą górę wylewamy cały sos. Zapiekamy w 170stopniach przez ok 30 minut. U mnie wersja z ryżem, ale są idealne również do ziemniaków. Smacznego
ChilliJemyjest potrzymać go na ogniu około pół godziny, a będzie rozpływał się w ustach. Sosu nie zagęszczam, ale jeśli ktoś woli zawiesiste dania, można je doprawić zasmażką. Podawać z ryżem, frytkami, pieczonymi ziemniakami... solo. Dla mnie - smaczny zawsze i wszędzie... byle nie za często
Kuchenna Kontrrewolucyaprzykryciem. Kardamon w tym daniu jest wyczuwalny dość dobrze. Degustator stwierdził, że posiada ono swojego rodzaju "drugie dno smakowe", a ja jestem podobnego zdania. Najlepiej smakuje oczywiście z ryżem, jednak dla fanów tradycyjnego jedzenia również powinien posmakować podany, jak gulasz z tłuczonymi ziemniakami
Kuchenna Kontrrewolucyamomentu, aż mięso oraz warzywa będą miękkie. Jeśli zajdzie potrzeba, doprawiamy danie solą i pieprzem. Można również użyć nieco mniejszej ilości marchewki i groszku, zaś jej część zastąpić ugotowanym ryżem
Kuchenna Kontrrewolucya