ryż - 22970 przepisów (strona:1192/1532)

Groszkowe risotto z przegrzebkami 163

Do tej pory słyszałam wiele dobrego o muszlach św. Jakuba zwanych inaczej przegrzebkami ale nie miałam możliwości ich spróbowania. Tym razem udało mi się zakupić mrożone

Moje Małe Czarowanie
KASZOTTO Z KASZY BULGUR Z WARZYWAMI 207

Gotowanie z kaszą bulgur to mój debiut. Bardzo udany debiut, bo kasza jest bardzo smaczna i danie wyszło przepyszne. Ale zanim przejdziemy do przepisu, może przysłowiowe

Walijskie Pichcenie
Jesienny pieczony udziec indyka 151

przykryciem do miękkości. Zdjąć nakrycie z naczynia i piec jeszcze 10 minut skórką do góry, żeby była chrupiąca i podsuszona. Podawać z duszonymi albo pieczonymi ziemniakami lub ryżem, które można podlać sosem z indyka. Podobne przepisy Egzotyczny krem z dyni Inny tatar z łososia Kapuśniak rozgrzewający Perliczka w pomarańczowej marynacie .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important

Pociąg Do Kuchni
Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady 176

lodówki i rozwałkować. Ułożyć w formie do tarty z wyjmowanym dnem. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Nie zapomnijcie ponakłuwać ciasta widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć (fasolą, ryżem, kulkami ceramicznymi). Temperaturę w piekarniku obniżyć do 200 stopni i włożyć ciasto na 15 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto, zdjąć obciążenie i piec jeszcze przez 10 do 15 minut (ciasto

Pociąg Do Kuchni
Potrawka z serduszek drobiowych 178

się wolno,rozgotować się i naturalnie zagęścić sos. Na koniec dorzucić posiekaną drobno papryczkę chili i śmietanę lub serek. Podgrzać bez zagotowywania,doprawić sola i pieprzem Podać z białym ryżem lub z chrupkim pieczywem

Sztuka gotowania w/g Samiry
Indyjski gulasz 155

Jest to gulasz na indyjską nutę mojego autorstwa i muszę się przyznać że wyszedł pyszny. Podany z kaszą czy ryżem będzie znakomity. Lubicie takie dania? czy wolicie kawał dobrego mięska? Jeśli jednak lubicie to zapraszam na moja propozycję, aromatyczną a mięsko mięciutkie, polecam. Indyjski gulasz. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tarta z lemon curd i cytrynową bezą 165

boku ranty z ciasta. Ja użyłam formy do keksówki o wymiarach 12x35cm. Ciasto przykryć papierem do pieczenie i nałożyć na niego obciążenie w formie ceramicznych kulek lub grochu, ryżu czy fasoli, by zbytnio nie urosło. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni po czym ściągnąć obciążniki i piec jeszcze 5 minut, by się lekko zarumieniło.   Gdy ciasto będzie

Mania Wypiekania
Kotlety z kaszy jaglanej z papryką, orzechami i szpinakiem 170

Wszystko dokładnie ze sobą mocno mieszamy i z masy formujemy kotlety. Smażymy ja na brązowo-złoty kolor z obu stron. Możemy je użyć jako obiadowe danie do ziemniaków bądź ryżu, ale może być także podstawą wegańskiego burgera. W obu wersjach sprawdza się znakomicie ;) Smacznego!  Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Sos do makaronu z batatami i boczkiem 141

Słodko – ostry sos zarówno do makaronu jak i ryżu. Słodkie bataty przenikają się ze smakiem ostrej czerwonej papryki. Idealny do słoików, ponieważ stanowi szybki obiad.  Pierwszą porcję sosu podałam z rewelacyjnym makaronem ryżowym od Fabijańskich. Smak rewelacyjny! O makaronie poczytacie  (tutaj) . Do przygotowania sosu wykorzystałam koncentrat pomidorowy od Firmy Orzech - bardzo aromatyczny. 1 batat 1 marchew

VioletoweKucharzenie
Łódeczki z kaszą 135

Składniki: papryka czerwona (1/2 szt.) pieczarki (4 szt.) cukinia (1/3 szt.) cebula dumka (1 szt.) kasza żytnia (1/3 szklanki) przecier pomidorowy lub pomidor (1 szt.) woda

Weganka gotuje
Bulgur z jarmużem 164

Składniki: bulgur (1 szklanka) jarmuż (5 dag lub 1 garść) pieczarki (10 dag) czosnek (1 ząbek) papryka żółta (1/2 szt.) zielone oliwki (ok. 15 szt.) sól

Weganka gotuje
Pieczarkowa kombinacja 120

Składniki: pieczarki (5 dużych) cebula (1 szt. duża) pomidor (1 szt.) jarmuż (5 dag) kasza kukurydziana (1/4 szklanki) woda margaryna (do smażenia) sól bazylia Czas przygotowania

Weganka gotuje
Bulgur z pieczarkami 131

Składniki: bulgur (1 szklanka) pieczarki (10 dag) cebula dymka (1 szt.) suszone pomidory w zalewie (2 dag) mleko sojowe (1 szklanka) mąka żytnia pełnoziarnista (1 łyżka

Weganka gotuje

Proponowane wyszukiwania