czasu do czasu. Zalać pomidorami z puszki i dodać łyżeczkę cukru. Gotować na małym ogniu aż patison i papryka zmiękną, ale pozostaną jędrne (około 10 minut). Podawać z ryżem, kaszami lub świeżym pieczywem
zadanie-gotowaniemoja propozycja na obiad. Koniecznie musicie spróbować. Danie wymaga od nas trochę pracy, smażenie, miksowanie, pieczenie.... Jednak smak wynagrodzi Wam trud przygotowania. Można podawać z makaronem, ryżem, ziemniakami, kaszą. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z mięsem w roli głównej to zapraszam tutaj Składniki 6 udek z kurczaka 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Sos 2 łyżki masła klarowanego
O kuchni z uczuciemkostkę). Na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry pomidory i posiekany czosnek. Posypać ziołami. Zapiekać ok. 20 minut w temperaturze ok. 200 o C (środkowa półka). Podawać z ziemniakami lub ryżem i dowolną surówką
Czerwień i błękitjest na tyle dobra, że wyjadałam ją łyżka z garnka! To znakomity sos, który możecie wykorzystać do burgerów, posmarować nim tortillę czy podać z kurczakiem do makaronu albo ryżu. Dzięki przetworom, zimową porą możecie zrobić obiad w kilka chwil i to bez dodatku konserwantów. Inspiracja: Filozofia smaku Składniki na ok. 4 słoiki po 240ml: 2 małe cebule
Fabryka pomysłówCukinia faszerowana to bardzo smaczny i pożywny posiłek. Cukinię można nadziać różnymi składnikami. Ja nadziewałam ją już mięsem i pieczarkami , mięsem i ryżem a teraz wersja z mięsem, kurakami i kaszą. składniki: 2 średnie cukinie po ok 900 g 400 g mięsa mielonego z indyka 1 woreczek kaszy bulgur 200 g kurek 1 cebula sól,pieprz olej do smażenia masło
Monia miesza i gotujegóry, lekko polewamy kurczaka z wierzchu sosem i wstawiamy całość do piekarnika. Pieczemy 40 minut. Całość posypujemy resztą pokrojonej chili i kolendrą bądź posiekaną pietruszką. Podajemy gorące, z ryżem lub z azjatyckim makaronem – my zjedliśmy z gryczanym makaronem japońskim sobą – świetnie wchłania zawiesisty sos. Pastę Kanokwan – oryginalną, produkowaną i pakowaną w Tajlandii pastę curry oraz liście limonki kaffir dostaniecie między
Karo in the Kitchenwystępują: twaróg w roli salami 150 g twarogu półtłustego 10 g liofilizowanych malin 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki ekspandowanych ziaren żyta 5 łyżek ekspandowanej kaszy jaglanej 2 łyżki ekspandowanego ryżu 1 łyżeczka inuliny Maliny zmielić w blenderze na pył, wymieszać z twarogiem i pozostałymi składnikami. Uformować w wałek i obtoczyć w ekspandowanej kaszy jaglanej, schłodzić w lodówce. Wpis bierze
FitKotminut, dodać topiony serek, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, gdy sos zgęstnieje, zdjąć z ognia. Posypać grubo posiekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami, kaszą czy ryżem. Smacznego
Wanilia i KardamonSkładniki: kuskus 1 szklanka, gorąca woda 1 szklanka, jajka ugotowane na twardo 3 sztuki, pomidory 2 sztuki, szczypiorek 1/2 pęczka, koperek 1/2 pęczka, serek śmietankowy 140
W Mojej Kuchni LubięLubicie sałatki? czy raczej wolicie bardziej treściwe dania? czy moglibyście najeść się samą sałatką? nawet jakby była bardzo konkretna? Na te i inne pytania odpowiedzcie sami
Moje Małe Czarowaniesyropie dokładnie zakręcić i postawić do góry dnem do czasu, gdy wystygną. 6. Tak przygotowane jeżyny mają i sok, i całe owoce. Świetnie pasują do naturalnego jogurtu, owsianki i ryżu. Smacznego
W mojej kuchniocet ryżowy, miód, imbir, sok z limonki (wszystko do smaku). Wymieszać. Do sosu włożyć kurczaka z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i trzymać na ogniu z ok 20 min. Do ryżu dodać posiekaną kolendrę i gotowe.... Smacznego
Gaździnka warzybędzie miękka. Wymieszać z przecierem pomidorowym i zagotować. Dodać podsmażone piersi z indyka i pokrojone suszone pomidory, chwilę pogotować, ewentualnie doprawić. Gulasz podawać z kaszą jaglaną, kuskusem, makaronem lub ryżem. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychoczekiwania! Zapach podczas robienia był fenomenalny, a smak wprost wyborny! Ketchup z cukinii rzeczywiście jest pyszny. Idealny jako dodatek do kanapek czy pizzy, wyśmienity do użycia jako sos do ryżu. Czyżby lepszy niż tradycyjny ketchup z pomidorów? :) Z góry uprzedzam, iż moja wersja ketchupu z cukinii jest dość pikantna , warto wyregulować tu ilość przypraw pod swoje podniebienie, jeśli chce się
Grunt to przepis!paski lub kostkę. Rozłożyć na warzywach. Całość posypać oliwkami (w całości) oraz fetą pokrojoną według uznania. Sałatę polać oliwą i posypać suszonym oregano. ----- Podobne: Sałatka caprese Pomidory faszerowane ryżem Spaghetti puttanesca
Weekendy w domu i ogrodzie